|
|
|
... rugalmas.
A szálkás halat felbontás után éles késsel sűrűn vagdaljuk be (irdaljuk), így a vékony szálkákat is átvágjuk, és jobban át is sül.
Az édesvízi halakat könnyebben tudjuk lepikkelyezni, ha egy pár pillanatra forró vízbe mártjuk.
A kellemetlen halszagot eloszlathatjuk, ha a főzővízbe egy kevés tejet öntünk.
A vadszárnyasok mellehú... |
2018-07-31 14:15:06 |
|
|
|
|
|
|
... rugalmas.
A szálkás halat felbontás után éles késsel sűrűn vagdaljuk be (irdaljuk), így a vékony szálkákat is átvágjuk, és jobban át is sül.
Az édesvízi halakat könnyebben tudjuk lepikkelyezni, ha egy pár pillanatra forró vízbe mártjuk.
A kellemetlen halszagot eloszlathatjuk, ha a főzővízbe egy kevés tejet öntünk.
A vadszárnyasok mellehú... |
|
2016-09-13 12:49:26 |
|
|
|
|
|
|
... vadszárnyas korát nem tudjuk megállapítani, előbb gyengén sós vízben főzzük félpuhára, s csak utána kezdjünk hozzá a sütéshez.
363, Az édesvízi halakat könnyebben tudjuk lepikkelyezni, ha egy pár pillanatra forró vízbe mártjuk.
364, A vadszárnyasok mellehúsát mindig spékeljük meg vékony szalonnacsíkokkal.
365, Edényeink aljáról könnyen eltűnik az o... |
2013-03-04 10:24:50 |
|
|
|
|
|
|
... vadszárnyas korát nem tudjuk megállapítani, előbb gyengén sós vízben főzzük félpuhára, s csak utána kezdjünk hozzá a sütéshez.
363, Az édesvízi halakat könnyebben tudjuk lepikkelyezni, ha egy pár pillanatra forró vízbe mártjuk.
364, A vadszárnyasok mellehúsát mindig spékeljük meg vékony szalonnacsíkokkal.
365, Edényeink aljáról könnyen eltűnik az o... |
|
2012-12-29 15:01:25 |
|
|
|
|
|
|
... rugalmas.
A szálkás halat felbontás után éles késsel sűrűn vagdaljuk be (irdaljuk), így a vékony szálkákat is átvágjuk, és jobban át is sül.
Az édesvízi halakat könnyebben tudjuk lepikkelyezni, ha egy pár pillanatra forró vízbe mártjuk.
A kellemetlen halszagot eloszlathatjuk, ha a főzővízbe egy kevés tejet öntünk.
A vadszárnyasok mellehú... |
|
2012-04-04 19:21:47 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcsöt is. Erre a célra kitűnő a cékla vagy a hagyma, esetleg az ananász vagy az avokádó is. Ha halat készítünk, akkor belül ugyan meg kell tisztítanunk, de nem kell megnyúzni, sőt lepikkelyezni sem.
Éttermekben, de akár otthon is mindig nagy probléma a maradék kenyér vagy morzsa felhasználása. Legtöbben a panírozáshoz használják, de a durvább kenyérmorzsa barna va... |
2011-09-15 20:37:25 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsompüré
só
bors őrölt, fekete
oregánó morzsolt
olívaolaj
Elkészítés:
A pisztrángot megmossuk, a kisebb uszonyokat is levágjuk a halról. Lepikkelyezni nem kell, a sütés során eltűnnek a pikkelyek. Beirdaljuk a pisztrángok bőrét mindkét oldalon, majd bedörzsöljük sóval és őrölt fekete borssal.
A fokhagyma gerezdeket megti... |
2010-12-26 22:18:09 |
|
|
|
|
|
|
...
Végy x db. lehetőleg egyforma méretű pisztrángot, vagy törpeharcsát /x: résztvevők számától függ, és kibe mennyi fér /
Ezeket a halakat nem kell nyúzni, vagy lepikkelyezni, csak alaposan megsikálni és nincs sok szálkájuk, csak a gerincük.
Elkészítése: Szóval a kibelezett halakat (farka-feje ízlés szerint maradhat) besózom, belül mustárral megke... |
2010-12-09 21:04:06 |
|
|
|
|