|
|
|
...
Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...
*Mindenki kedvence* pogácsa
Hozzávalók:
# 1 kg liszt (ha van, félfogós)
# 30 dkg főtt, áttört burgonya
# 5 dkg élesztő
# 5 dl tej
# só
# 25 dkg margarin
Elkészítés: Az élesztőt kevés cukorral, langyos tejjel felfuttatjuk, és a margari... |
2014-06-05 01:43:19 |
|
|
|
|
|
|
...
"Ha süllyedünk, a forradalmi proletáriátus élcsapatává válunk, ha emelkedünk, velünk emelkedik a 'pénztárca' szörnyû hatalma."
[Theodor Herzl - az újkori cionizmus alapítója.]
Frissítések: 1.) 2.)
Neo trockizmus
A zsidó világfelforgatás régi/új stratégiája
Lehetőleg semmit sem fogok isméte... |
|
2014-04-20 09:35:00 |
|
|
|
|
|
|
...
"Ha süllyedünk, a forradalmi proletáriátus élcsapatává válunk, ha emelkedünk, velünk emelkedik a 'pénztárca' szörnyû hatalma."
[Theodor Herzl - az újkori cionizmus alapítója.]
Neo trockizmus
A zsidó világfelforgatás régi/új stratégiája
Lehetőleg semmit sem fogok ismételni mindabból, amit eddig a témáról írtam. Néhány visszuta... |
2014-04-12 20:01:48 |
|
|
|
|
|
|
...(Choucroute)
Hozzávalók (8 személyre): 2 kg savanyú káposzta, 50 dkg császárszalonna, 1,5
kg kicsontozott sertéslapocka, 7 dl víz, 3 tyúkleves kocka, 7 dl száraz fehérbor, 2
sárgarépa, fűszercsomag (1 megtisztított hagyma, néhány szem bors, darabka
szerecsendió, 1 babérlevél, 3 szegfűszeg, csipetnyi só), 2 szál jó minőségű kol-
bász, 4 pár virsli
Elké... |
|
2011-11-27 10:53:06 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK
30 dkg sertéshús
1 fej hagyma
2 ek olaj
25 dkg burgonya
1 liter erőleves (kockából)
2 dl tejföl
liszt
2 főtt tojás
1/2 cs zöldpetrezselyem
1/2 citrom leve
2 babérlevél
mustár
só
bors
Az apró kockára vágott húst az olajban megpirított hagymára tesszük. Babérlevéll... |
|
2011-09-18 15:14:17 |
|
|
|
|
|
|
Fenyőszörp
Az áprilisban szedett friss hajtásvégeket cukorszirupban vonjuk ki.
Elkészítés módja
10 literes edényben 3 kg fenyőhajtás-véget rakunk és felöntjük vízzel. Lassú tûzön melegítjük, amíg forrni nem kezd. 5 percig forraljuk lefedve. Ezután elzárjuk a lángot alatta és 24 órát kihûlve áztatjuk
24 órás áztatás után a szûrletet leönt... |
2011-08-27 15:01:17 |
|
|
|
|
|
|
... Tárkonyos pulykaragu leves
Elkészítési idő: 60 perc
1 adag: 450 kcal
Hozzávalók:
40 dkg pulykamell filé
1 vöröshagyma
1 dl olaj
1 csokor petrezselyem zöldje
1 kis csokor tárkonylevél
1 liter csontlé (lehet leveskockából is)
20 dkg vegyes zöldség
1 cikk zeller
10 dkg gomba
6 dkg liszt
2 dl tejszí... |
2011-01-09 16:21:58 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg harcsafilé
1 cs. halászlé alap
10 dkg bacon
1,5 dl tejföl
3 dkg liszt
2 db zöldpaprika
5 dkg vöröshagyma
Palacsinta:
20 dkg liszt
1 db tojás
só, cukor
sütéshez olaj
A harcsát filézzük, irdaljuk, összevágjuk apró kockára. Kevés olajban kockára vágott bacon szalonnát, apróra vágott vörösh... |
2010-12-30 12:47:25 |
|
|
|
|
|
|
...-
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
{{{Törölt hozzászólás!}}}
Klári Bartal küldte a TVN.hu-n
.
*Nagy szalonnahatározó***
** **
*Együk vagy főzzünk vele? Nyersen, füstölve vagy főtten? Melyik mire jó?** *
*Nagy szalonnahatározónk segít eligazodni a zsírrétegek között, és az is
kiderül, ... |
2010-12-06 09:07:59 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 70-80 dkg halszelet (ponty, harcsa, stb.) 15 dkg gombakonzerv, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg
petrezselyemgyökér, 5 dkg vaj vagy margarin, húsleveskockából készült 3 dl leves, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés
szerint só, őrölt bors
A gondosan megmosott, megtisztított, lecsöpögtetett halszeleteket ízlés szerint, sózzuk, megszór... |
2010-11-27 17:04:05 |
|
|
|
|