|
|
|
... padlizsán
Hozzávalók:
2 padlizsán vékony szeletekre vágva,
1 nagy tojás felverve,
30 dkg finom zsemlemorzsa,
9 dl spagettiszósz,
15 dkg mozzarella lereszelve,
5 dkg parmezán,
1 evőkanál friss bazsalikom apróra vágva
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Mártsd a száraz padlizsánszelet... |
2009-01-31 19:26:41 |
|
|
|
|
|
|
... sütit)
Irénke sajtostallérja
1 kg liszt, 20 dk zsír, vagy 25 dk rama margarin, 2 db sütőpor, 1 cs kömény mag, 3 db tojás, 1 db tejföl, 2 kanál só, 20 dk trappista sajt lereszelve.
A lisztet átszitálom a sütőporral és elmorzsolom a zsírral.Az össze... |
|
2009-01-30 07:35:41 |
|
|
|
|
|
|
... túró (dobozban kapható)
6 evőkanál tejszín
3 tojássárga
1 csipet só
15 dkg porcukor
10 dkg leforrázott, rumba áztatott mazsola
3 kisebb alma meghámozva és lereszelve
Elkészítés:
4 réteslapot használtam egy rúdhoz.
Elkészítettem a tölteléket: A túrót összekevertem a tejszínnek, a tojássárgával, a sóval, porcukorral, ma... |
2009-01-20 19:47:37 |
|
|
|
|
|
|
... fűszerekkel kikeverem.
A sajtot a mikróban megolvasztom. Inkább lassabban kell melegíteni, mert a közepe még szilárd marad, a széle meg túl melegszik. Van még más módszer is, pl. lereszelve egy serpenyőben lassú melegítéssel, kevergetve is szépen fel lehet olvasztani, de van aki arra esküszik, ha forró vízbe teszi egy nylon zacskóban és olvadásig hagyja ,,főni̶... |
|
2008-12-14 17:48:16 |
|
|
|
|
|
|
... * 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöldje
* 2 evőkanál apróra vágott pritaminpaprika
* 1 evőkanál apróra vágott hagyma... |
|
2008-12-11 07:29:23 |
|
|
|
|
|
|
... személyre készültek
Sütőtök 250g
Tej 100ml
Margarin 3g
Keményítő 5g
Sajt 20g
Só, citrom ízlés szerint
A megmosott megtisztított sütőtököt lereszelve az olvadt margarinon megfuttatjuk, majd enyhén sózott vízben feltesszük főni. Amikor megfő a keményítőt a tejjel kiverve a főzeléket, habarjuk, ízesítjük. Újra forraljuk, és kis ada... |
2008-12-09 16:52:52 |
|
|
|
|
|
|
... megsózzuk. 10 perc múlva
beletesszük a mártásba. Az almareszelo durva fokán
lereszelt ecetes uborkát is hozzáadjuk. A zellert
megmossuk, megtisztítjuk, majd ugyancsak lereszelve,
forrásban lévo sós vízbe tesszük. Az újraforrástól
számított 3 percig fozzük. Ezután leszurjük, és a
salátához rakjuk. Végül hozzáadjuk a leszurt
burgonyak... |
2008-12-03 22:27:19 |
|
|
|
|
|
|
... rétes
Hozzávalók:
réteslap (egyetlen lapocska)(mivel egy lap csak
10gram lisztes tésztát jelent, így nyugodtan megfeledkezhetünk ennek kcal, és ch tartalmáról)
fél kiló alma lereszelve
két evőkanál zabkorpa
folyékony édesítőszer ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
citromhéj (fél citrom héja)
vanília aroma
Elk... |
2008-12-03 19:35:26 |
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
2008-12-01 23:35:02 |
|
|
|
|
|
|
Tudják, honnan ered az ádámcsutka megnevezés? Állítólag Ádám ősapánk, lelkiismeret-furdalásában vagy kapkodásában, félrenyelte az utolsó darabot ama tiltott gyümölcsből.
Ez a falat díszeleg azóta is minden fájdalomban született, kenyerét vérrel-verejtékkel kereső férfi gigáján, örök emlékeztetőül, hogy milyen következményekkel járhat a helytelen táplálkozás. Jó kis mese, ugye?... |
2008-11-30 18:40:04 |
|
|
|
|