Belépés
Megbocsátás
...,,Amikor neheztelünk valakire, akkor a múltba kapaszkodunk, újra meg újra felidézzük és átéljük, leszedegetjük a frissen megszáradt vart, nehogy a seb begyógyuljon."

-Philip Yancey-...
2018-08-24 13:33:20
Tallóztam
... liter vizet forralunk a tésztának.

2. A szikkadt zsemlét apróra tépkedjük, késes betétű robotgépben vagy kávéőrlőben morzsásra daráljuk, aztán a kakukkfűről és a rozmaringról leszedegetjük, majd apróra aprítsuk a leveleket. A kétféle fűszernövényt összekeverem, hozzátesszük a zsemlemorzsához, amelyet ezután egy 30 cm átmérőjű teflonserpenyőbe öntött olívaolajon mérsékel...
2018-04-28 10:01:47
Szegény ember vacsorája (?)
... 4 liter vizet forralunk a tésztának.
2. A szikkadt zsemlét apróra tépkedjük, késes betétű robotgépben vagy kávéőrlőben morzsásra daráljuk, aztán a kakukkfűről és a rozmaringról leszedegetjük, majd apróra aprítsuk a leveleket. A kétféle fűszernövényt összekeverem, hozzátesszük a zsemlemorzsához, amelyet ezután egy 30 cm átmérőjű teflonserpenyőbe öntött olívaolajon mérsékelt lá...
2018-04-26 08:03:31
Húsgombócos csorba
... tányérra sorakoztatjuk őket.
Közben felforralunk két liter vizet. Amikor lobogva forr, egy lyukacsos kanállal beletesszük a húsgombócokat. A habot, ami forrás közben képződik, leszedegetjük a tetejéről. Kb. 10 percig forraljuk, amíg a gombócok feljönnek a tetejére.
Ezután beletesszük a többi, meghámozott, felaprított zöldséget, és 15 percen át főzzük. Ami...
2018-04-05 23:32:52
Orjaleves daragaluskával
... zöldpetrezselyem


Elkészítés

A húst egyben hagyjuk és a csonttal együtt átöblítjük és kb. 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Mikor elkezd forrni a tetején keletkező habot leszedegetjük, majd beletesszük a sót, a szemes borsot (teatojásban), a babérlevelet, a vöröshagymát, fokhagymát és addig főzzük lassú tűzön, gyöngyözve, míg a csonton lévő h...
2018-02-19 22:36:04
Orjaleves daragaluskával
... zöldpetrezselyem


Elkészítés

A húst egyben hagyjuk és a csonttal együtt átöblítjük és kb. 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Mikor elkezd forrni a tetején keletkező habot leszedegetjük, majd beletesszük a sót, a szemes borsot (teatojásban), a babérlevelet, a vöröshagymát, fokhagymát és addig főzzük lassú tűzön, gyöngyözve, míg a csonton lévő h...
2018-01-19 23:46:02
Pitypang méz
...1 liter víz, 2 nagy marék pitypang virág,1 kg cukor,citrom. Én citrom helyett citrom füvet tettem bele,van a kertben bőven. A virágokat nem szabad megmosni! Leszedegetjük a szirmokat a szárról,elvileg bele mehetne az is,de mi inkább csak a szirmokat tettük bele. 1 liter vízben feltettük őket főni a citromfűvel együtt.Ha elkezd forrni,leszűrjük,jól kinyomkodjuk a virágokat.Majd a vi...
2017-09-28 11:18:31
Tejszínes karalábéleves húsgombóccal
... pirospaprika
3 szál fokhagymaszár
1 ek olaj
1 db t.v. paprika
1 db kisebb paradicsom


Elkészítés

A karalábék kisebb leveleit leszedegetjük, megmossuk és felvágjuk. A karalábékat megpucoljuk, majd kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Felaprítjuk a póréhagymát, majd egy nagyobb lábosban a hagymát és a karalábét kicsit me...
2017-07-23 01:05:09
orgonából szörp
...



HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
2 bögre orgonavirág
1 bögre cukor
1 bögre víz
fél citrom leve
fél narancs leve

ELKÉSZÍTÉS

Elkészítés: Leszedegetjük az orgonaágról a virágokat...
2017-05-15 14:01:22
Tejszínes karalábéleves húsgombóccal
... pirospaprika
3 szál fokhagymaszár
1 ek olaj
1 db t.v. paprika
1 db kisebb paradicsom


Elkészítés

A karalábék kisebb leveleit leszedegetjük, megmossuk és felvágjuk. A karalábékat megpucoljuk, majd kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Felaprítjuk a póréhagymát, majd egy nagyobb lábosban a hagymát és a karalábét kicsit me...
2017-04-27 23:32:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9 
Címkék: múltba kapaszkodunk, frissen megszáradt, szikkadt zsemlét, rozmaringról leszedegetjük, kétféle fűszernövényt, lyukacsos kanállal, gombócok feljönnek, húst egyben, csonttal együtt, tetején keletkező, szemes borsot, csonton lévő, kertben bőven, szirmokat tettük, citromfűvel együtt, karalábék kisebb, karalábékat megpucoljuk, nagyobb lábosban, karalábét kicsit, teflonserpenyőbe, zöldpetrezselyem, zsemlemorzsához, daragaluskával, leszedegetjük, karalábéleves, fűszernövényt, sorakoztatjuk, fokhagymaszár, húsgombócokat, felforralunk, húsgombóccal, babérlevelet, vöröshagymát, kinyomkodjuk, rozmaringról, begyógyuljon, összekeverem, hozzátesszük, pirospaprika, kapaszkodunk, olívaolajon, beletesszük, kakukkfűről, póréhagymát, teatojásban, megbocsátás, meghámozott, robotgépben, felaprított, felaprítjuk, megpucoljuk, karalábékat, húsgombócos, neheztelünk, orgonaszorp, kávéőrlőben, orgonavirág, mindmegette, citromfűvel, orgonaágról, fokhagymát, megszáradt, elkészítés, gyöngyözve, átöblítjük, feltesszük, paradicsom, hozzávalók, felidézzük,
© 2013 TVN.HU Kft.