|
|
|
... csemegeszőlő
8 dkg frissen darált dió vagy mogyoró
5 dkg porcukor
5 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál vaníliával kevert porcukor
Elkészítés: A szőlőfürtöket leszemezzük, a nagyobb szőlőszemeket hosszában félbevágjuk. A diót a cukorral elkeverjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy nagy tepsibe sütőpapírt helyezünk.
Nedves konyharuhára terítün... |
2014-08-24 23:03:12 |
|
|
|
|
|
|
... csemegeszőlő
8 dkg frissen darált dió vagy mogyoró
5 dkg porcukor
5 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál vaníliával kevert porcukor
Elkészítés: A szőlőfürtöket leszemezzük, a nagyobb szőlőszemeket hosszában félbevágjuk. A diót a cukorral elkeverjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy nagy tepsibe sütőpapírt helyezünk.
Nedves konyharuhára terítün... |
|
2013-10-08 19:57:34 |
|
|
|
|
|
|
... kettévágjuk.
Krém:
A tejben megfőzzük a búzadarát, mint amikor tejbegrízt készítünk, és teljesen kihűtjük. Mikor kihűlt kikeverjük a margarinnal.
A ribizlit leszemezzük, megmossuk és villával összetörjük. A habos krémhez hozzákeverjük és beletesszük a zseléfixet is, hogy felfogja a ribizli levét. Ezután jó vastagon megtöltjük a piskótát, és bevonjuk kré... |
2011-06-24 07:32:33 |
|
|
|
|
|
|
... azonos súlyú cukorral sűrűre főzzük. Előmelegített, száraz üvegekbe töltjük, s szárazon kidunsztoljuk.
Bodzaöntet
A feketére érett bodzafejeket alaposan megmossuk, majd leszemezzük a tányérjáról. Ezt követően paradicsompasszírozón áttörjük, kevés vízzel felöntjük, majd tejföl sűrűségűre főzzük. Ehhez a forró péphez hideg mézet keverünk. Miután üvegekbe töltöttük ... |
|
2011-05-21 08:12:20 |
|
|
|
|
|
|
... 4 tojás
10 dkg cukor
1 dl tejszín
4-4 evőkanál olaj és muskotályos bor
20 dkg liszt
fél tasak szárított élesztő
ELKÉSZÍTÉS
A szőlőt megmossuk, leszemezzük. A cukrot a vízbe keverjük, és felforraljuk. Beletesszük a szőlőszemeket, levesszük a tűzről, és 5 percig állni hagyjuk. A szirupban hagyjuk kihűlni, majd lecsöpögtetjük. A tésztához a to... |
|
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|
|
|
... 4 tojás
10 dkg cukor
1 dl tejszín
4-4 evőkanál olaj és muskotályos bor
20 dkg liszt
fél tasak szárított élesztő
ELKÉSZÍTÉS
A szőlőt megmossuk, leszemezzük. A cukrot a vízbe keverjük, és felforraljuk. Beletesszük a szőlőszemeket, levesszük a tűzről, és 5 percig állni hagyjuk. A szirupban hagyjuk kihűlni, majd lecsöpögtetjük. A tésztához a to... |
2011-03-19 18:34:41 |
|
|
|
|
|
|
... porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A szőlőt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd leszemezzük. A nagyobb szőlőszemeket félbevágjuk és eltávolítjuk a magjukat A kisebb szemeket hagyhatjuk egészben. Az előkészített szőlőszemeket megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, őrölt... |
2011-03-09 21:52:43 |
|
|
|
|
|
|
... (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
A tésztát egy sütőrácsra borítjuk, a sütőpapírt megkenjük hideg vízzel, és óvatosan lehúzzuk. A ribizlit megmossuk, megtörölgetjük, leszemezzük, pürésítjük, és egy szitán átnyomjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot elkeverjük a zselatin fixszel, majd hozzáadjuk a cukrot, a narancslikőrt és a pürésített ribizlit. Végül... |
2011-03-05 07:26:14 |
|
|
|
|
|
|
...-
Barnáné Juhász Krisztina ...
Szőlőbefőtt
1 kg szőlő,
35 dkg cukor,
A szőlőt leszemezgetjük, megmossuk és szitán lecsepegtetjük. A cukorral elkeverjük és 5 dl vízzel felfőzzük, majd tiszta üvegekbe szedjük. A visszamaradt levet felére beforraljuk, és ráöntjük a gyümölcsre. Szárazgőzben hagyjuk kihűlni. ... |
2010-06-10 12:24:24 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: Ahány kg a megtisztított bodzabogyó, annak a felének megfelelő mennyiségű kristálycukrot vegyünk.
Elkészítés:
A bodzabogyókat leszemezzük. (A szemezéshez használhatunk villát is, úgy hogy a bogyókba beleakasztjuk a villa fogait és leh... |
2010-05-26 22:15:47 |
|
|
|
|