Belépés
Szőlő, a legfontosabb gyümölcs
... csemegeszőlő
8 dkg frissen darált dió vagy mogyoró
5 dkg porcukor
5 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál vaníliával kevert porcukor

Elkészítés: A szőlőfürtöket leszemezzük, a nagyobb szőlőszemeket hosszában félbevágjuk. A diót a cukorral elkeverjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy nagy tepsibe sütőpapírt helyezünk.
Nedves konyharuhára terítün...
2014-08-24 23:03:12
Szőlő, a legfontosabb gyümölcs
... csemegeszőlő
8 dkg frissen darált dió vagy mogyoró
5 dkg porcukor
5 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál vaníliával kevert porcukor

Elkészítés: A szőlőfürtöket leszemezzük, a nagyobb szőlőszemeket hosszában félbevágjuk. A diót a cukorral elkeverjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy nagy tepsibe sütőpapírt helyezünk.
Nedves konyharuhára terítün...
2013-10-08 19:57:34
Grízes, ribizlis torta
... kettévágjuk.

Krém:

A tejben megfőzzük a búzadarát, mint amikor tejbegrízt készítünk, és teljesen kihűtjük. Mikor kihűlt kikeverjük a margarinnal.
A ribizlit leszemezzük, megmossuk és villával összetörjük. A habos krémhez hozzákeverjük és beletesszük a zseléfixet is, hogy felfogja a ribizli levét. Ezután jó vastagon megtöltjük a piskótát, és bevonjuk kré...
2011-06-24 07:32:33
Bodza
... azonos súlyú cukorral sűrűre főzzük. Előmelegített, száraz üvegekbe töltjük, s szárazon kidunsztoljuk.

Bodzaöntet
A feketére érett bodzafejeket alaposan megmossuk, majd leszemezzük a tányérjáról. Ezt követően paradicsompasszírozón áttörjük, kevés vízzel felöntjük, majd tejföl sűrűségűre főzzük. Ehhez a forró péphez hideg mézet keverünk. Miután üvegekbe töltöttük ...
2011-05-21 08:12:20
x
... 4 tojás
10 dkg cukor
1 dl tejszín
4-4 evőkanál olaj és muskotályos bor
20 dkg liszt
fél tasak szárított élesztő
ELKÉSZÍTÉS
A szőlőt megmossuk, leszemezzük. A cukrot a vízbe keverjük, és felforraljuk. Beletesszük a szőlőszemeket, levesszük a tűzről, és 5 percig állni hagyjuk. A szirupban hagyjuk kihűlni, majd lecsöpögtetjük. A tésztához a to...
2011-03-20 08:45:28
x
... 4 tojás
10 dkg cukor
1 dl tejszín
4-4 evőkanál olaj és muskotályos bor
20 dkg liszt
fél tasak szárított élesztő
ELKÉSZÍTÉS
A szőlőt megmossuk, leszemezzük. A cukrot a vízbe keverjük, és felforraljuk. Beletesszük a szőlőszemeket, levesszük a tűzről, és 5 percig állni hagyjuk. A szirupban hagyjuk kihűlni, majd lecsöpögtetjük. A tésztához a to...
2011-03-19 18:34:41
Szőlős pite
... porcukor

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A szőlőt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd leszemezzük. A nagyobb szőlőszemeket félbevágjuk és eltávolítjuk a magjukat A kisebb szemeket hagyhatjuk egészben. Az előkészített szőlőszemeket megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, őrölt...
2011-03-09 21:52:43
x
... (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
A tésztát egy sütőrácsra borítjuk, a sütőpapírt megkenjük hideg vízzel, és óvatosan lehúzzuk. A ribizlit megmossuk, megtörölgetjük, leszemezzük, pürésítjük, és egy szitán átnyomjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot elkeverjük a zselatin fixszel, majd hozzáadjuk a cukrot, a narancslikőrt és a pürésített ribizlit. Végül...
2011-03-05 07:26:14
x
...-





Barnáné Juhász Krisztina ...


Szőlőbefőtt
1 kg szőlő,
35 dkg cukor,
A szőlőt leszemezgetjük, megmossuk és szitán lecsepegtetjük. A cukorral elkeverjük és 5 dl vízzel felfőzzük, majd tiszta üvegekbe szedjük. A visszamaradt levet felére beforraljuk, és ráöntjük a gyümölcsre. Szárazgőzben hagyjuk kihűlni. ...
2010-06-10 12:24:24
Bodzabogyó szirup


Hozzávalók: Ahány kg a megtisztított bodzabogyó, annak a felének megfelelő mennyiségű kristálycukrot vegyünk.

Elkészítés:
A bodzabogyókat leszemezzük. (A szemezéshez használhatunk villát is, úgy hogy a bogyókba beleakasztjuk a villa fogait és leh...
2010-05-26 22:15:47
1 2 
Címkék: Barnáné Juhász Krisztina, legfontosabb gyümölcs, szőlőfürtöket leszemezzük, nagyobb szőlőszemeket, cukorral elkeverjük, nagy tepsibe, tejben megfőzzük, ribizlit leszemezzük, habos krémhez, ribizli levét, feketére érett, forró péphez, szőlőt megmossuk, vízbe keverjük, szirupban hagyjuk, tészta hozzávalóit, tészta pihen, kisebb szemeket, előkészített szőlőszemeket, sütőrácsra borítjuk, sütőpapírt megkenjük, ribizlit megmossuk, szitán átnyomjuk, tejszínt kemény, joghurtot elkeverjük, zselatin fixszel, pürésített ribizlit, szőlőt leszemezgetjük, visszamaradt levet, megtisztított bodzabogyó, felének megfelelő, bodzabogyókat leszemezzük, szemezéshez használhatunk, bogyókba beleakasztjuk, villa fogait, lecsöpögtetjük, leszemezgetjük, kristálycukrot, megtörölgetjük, lecsepegtetjük, szőlőszemeket, előmelegítjük, szőlőfürtöket, narancslikőrt, beleakasztjuk, előmelegített, használhatunk, megtisztított, kidunsztoljuk, bodzabogyókat, hozzákeverjük, eltávolítjuk, összegyúrjuk, konyharuhára, előkészített,
© 2013 TVN.HU Kft.