Belépés
Tölteni való paprika ecetesen
Tölteni való paprika ecetesen
.............................

A töltött paprika kedvelt eledelünk, szívesen fogyasztjuk télen is.
Erre talán legjobb a gyorsfagyasztott étkezési paprika, de ennek házi
készítését kivétel nélkül mindenkinél a fagyasztókapacitás korlátozza.
Ezért ismertetünk egy-két módszert, amellyel másként is eltartható.
Fehér hú...
2010-11-05 03:52:26
Ecetes uborka
Ecetes uborka
.............

Zsenge, fejlődésben levő, friss, szabályos alakú, minél kisebb uborkát
válasszunk ki erre a célra. Vastagsága ne legyen több 2-3 cm-nél.
Legjobbak a fürtös uborkafajták. Megfelelőek a nimbusz, a delikatesz
apró uborkái, de jobbak a Rajnai fürtös, a Kecskeméti 113 F és a Budai
csemege. Itt az első...
2010-11-05 03:47:51
Portugália 12. rész
Felfedezők hazájában Portugália 12. rész Õsi városok
Durians - 2010.01.25

Két napra volt tervezve, két ősi város felkeresése.

Szeptember 19 - 20.

Köszönhetően apai -Nagymamámnak( R.I.P.) nem csak szeretek, de tudok is főzni (...
2010-11-04 18:16:34
Idézetek a nőkről
A nőkkel az a bökkenő, hogy képesek közel férkőzni az emberhez pusztán azáltal, hogy levegőt vesznek.

Nora Roberts



A nő boldog s mindent elér, amit csak kívánhat, ha a férfit elbűvöli.

Lev Tolsztoj


...
2010-11-04 08:25:49
Zöldbab
Zöldbab
.......

A gyenge zöldbabot megtisztítjuk, esetleg szálkáit lehúzzuk. A
hüvelyeket egészben hagyva bő, forrásban lévő vízbe tesszük és kb.
5 percig forraljuk. Ekkor szitára öntjük, lecsurgatjuk és üvegekbe
rakjuk. Főzőlevéből ízlés szerint ecetes sós salátalevet készítünk,
felforraljuk, majd langyosan a babra ön...
2010-11-04 06:42:55
Gomba gõzölve
Gomba gőzölve
.............

Egy kg gombát (csiperke vagy vargánya) megtisztítunk, megmosunk, és
szeletekre vágva kisebb üvegekbe rakunk. A tetejére egy mokkáskanálnyi
szalicilt szórunk és felöntjük felforralt, majd kihûtött sós vízzel.
Az üvegeket lekötjük és addig gőzöljük, amíg a bennük lévő víz
gyöngyözni nem kezd. A víz...
2010-11-04 06:42:10
Pácolt fokhagyma
Pácolt fokhagyma
................

15 fej szép nagy, zsenge fokhagyma, 1 l száraz fehérbor, 2 dl 10%-os
ecet, 15 deka kristálycukor, 8 evőkanál olaj, 2 cseresznyepaprika,
3 babérlevél, 2 csokor friss tárkonylevél, 1 púpozott evőkanál só,
1 púpozott teáskanál tört fehérbors. A borba belekeverjük az ecetet,
a sót, a cukrot és a fûs...
2010-11-04 06:39:01
Spárga sós lében
Spárga sós lében
................

1 kg friss spárga, 2 evőkanál só, 1 evőkanál kristálycukor, üvegenként
késhegynyi nátrium-benzoikum. A spárgasípokat gondosan megtisztítjuk.
Levágjuk a fás részeket, fejénél kezdve lehúzzuk a külső héját,
majd kisebb csomókba kötjük. Akkora fazékba, amekkorába kényelmesen
beleférnek a kötegek, a...
2010-11-04 06:37:18
Töltött pontyfilé
Töltött pontyfilé
.................

Hozzávalók: 4 pontyfilé szelet (kb. 60 dkg), 15 dkg gomba, 1 tojás,
1 evőkanál olaj, 1 diónyi vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés
zsemlemorzsa, 1 teáskanál szárított petrezselyem, só, bors. A
mártáshoz: 2 dl tejszín, 1 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál
szárított kapor, 1 halászlé kocka.
...
2010-11-04 05:20:51
Halászlé
Halászlé
........

Hozzávalók: 1 közepes ponty (kb. 1,5 kg), 2 nagy fej vöröshagyma,
2 zöldpaprika (aki szereti az erőset, erős paprikát is tehet bele),
2 paradicsom, 1 evőkanál pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 csapott
evőkanál só.

Előkészítése: A halat megtisztítom, szeletekre vágom. A fejéből,
az us...
2010-11-04 05:20:26
1 2 3 ..........................161 162 .......200 201 202 .......242 243 .............322 323 324 
Címkék: Nora Roberts, töltött paprika, gyorsfagyasztott étkezési, fürtös uborkafajták, emberhez pusztán, férfit elbűvöli, gyenge zöldbabot, üvegeket lekötjük, bennük lév&#245, borba belekeverjük, spárgasípokat gondosan, halat megtisztítom, gyorsfagyasztott, mokkáskanálnyi, kristálycukor, megtisztítunk, spárgasípokat, megtisztítjuk, petrezselyem, belekeverjük, uborkafajták, zsemlemorzsa, tárkonylevél, nagymamámnak, pirospaprika, megtisztítom, lecsurgatjuk, felforraljuk, kényelmesen, ismertetünk, mindenkinél, vöröshagyma, fogyasztjuk, salátalevet, felkeresése, zöldpaprika, felforralt, eltartható, hozzávalók, készítését, korlátozza, portugália, hüvelyeket, beleférnek, kecskeméti, szeptember, késhegynyi, delikatesz, gyöngyözni, vastagsága, babérlevél, amekkorába, válasszunk, szeletekre, üvegenként, paradicsom, finomliszt, fokhagyma, szárított, hazájában, legjobbak, fehérbors, teáskanál, pontyfilé, benzoikum, szalicilt, készítése, forraljuk, forrásban, zöldbabot, készítünk,
© 2013 TVN.HU Kft.