|
|
|
Tölteni való paprika ecetesen
.............................
A töltött paprika kedvelt eledelünk, szívesen fogyasztjuk télen is.
Erre talán legjobb a gyorsfagyasztott étkezési paprika, de ennek házi
készítését kivétel nélkül mindenkinél a fagyasztókapacitás korlátozza.
Ezért ismertetünk egy-két módszert, amellyel másként is eltartható.
Fehér hú... |
2010-11-05 03:52:26 |
|
|
|
|
|
|
Ecetes uborka
.............
Zsenge, fejlődésben levő, friss, szabályos alakú, minél kisebb uborkát
válasszunk ki erre a célra. Vastagsága ne legyen több 2-3 cm-nél.
Legjobbak a fürtös uborkafajták. Megfelelőek a nimbusz, a delikatesz
apró uborkái, de jobbak a Rajnai fürtös, a Kecskeméti 113 F és a Budai
csemege. Itt az első... |
|
2010-11-05 03:47:51 |
|
|
|
|
|
|
Felfedezők hazájában Portugália 12. rész Õsi városok
Durians - 2010.01.25
Két napra volt tervezve, két ősi város felkeresése.
Szeptember 19 - 20.
Köszönhetően apai -Nagymamámnak( R.I.P.) nem csak szeretek, de tudok is főzni (... |
2010-11-04 18:16:34 |
|
|
|
|
|
|
A nőkkel az a bökkenő, hogy képesek közel férkőzni az emberhez pusztán azáltal, hogy levegőt vesznek.
Nora Roberts
A nő boldog s mindent elér, amit csak kívánhat, ha a férfit elbűvöli.
Lev Tolsztoj
... |
|
2010-11-04 08:25:49 |
|
|
|
|
|
|
Zöldbab
.......
A gyenge zöldbabot megtisztítjuk, esetleg szálkáit lehúzzuk. A
hüvelyeket egészben hagyva bő, forrásban lévő vízbe tesszük és kb.
5 percig forraljuk. Ekkor szitára öntjük, lecsurgatjuk és üvegekbe
rakjuk. Főzőlevéből ízlés szerint ecetes sós salátalevet készítünk,
felforraljuk, majd langyosan a babra ön... |
|
2010-11-04 06:42:55 |
|
|
|
|
|
|
Gomba gőzölve
.............
Egy kg gombát (csiperke vagy vargánya) megtisztítunk, megmosunk, és
szeletekre vágva kisebb üvegekbe rakunk. A tetejére egy mokkáskanálnyi
szalicilt szórunk és felöntjük felforralt, majd kihûtött sós vízzel.
Az üvegeket lekötjük és addig gőzöljük, amíg a bennük lévő víz
gyöngyözni nem kezd. A víz... |
2010-11-04 06:42:10 |
|
|
|
|
|
|
Pácolt fokhagyma
................
15 fej szép nagy, zsenge fokhagyma, 1 l száraz fehérbor, 2 dl 10%-os
ecet, 15 deka kristálycukor, 8 evőkanál olaj, 2 cseresznyepaprika,
3 babérlevél, 2 csokor friss tárkonylevél, 1 púpozott evőkanál só,
1 púpozott teáskanál tört fehérbors. A borba belekeverjük az ecetet,
a sót, a cukrot és a fûs... |
2010-11-04 06:39:01 |
|
|
|
|
|
|
Spárga sós lében
................
1 kg friss spárga, 2 evőkanál só, 1 evőkanál kristálycukor, üvegenként
késhegynyi nátrium-benzoikum. A spárgasípokat gondosan megtisztítjuk.
Levágjuk a fás részeket, fejénél kezdve lehúzzuk a külső héját,
majd kisebb csomókba kötjük. Akkora fazékba, amekkorába kényelmesen
beleférnek a kötegek, a... |
2010-11-04 06:37:18 |
|
|
|
|
|
|
Töltött pontyfilé
.................
Hozzávalók: 4 pontyfilé szelet (kb. 60 dkg), 15 dkg gomba, 1 tojás,
1 evőkanál olaj, 1 diónyi vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés
zsemlemorzsa, 1 teáskanál szárított petrezselyem, só, bors. A
mártáshoz: 2 dl tejszín, 1 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál
szárított kapor, 1 halászlé kocka.
... |
2010-11-04 05:20:51 |
|
|
|
|
|
|
Halászlé
........
Hozzávalók: 1 közepes ponty (kb. 1,5 kg), 2 nagy fej vöröshagyma,
2 zöldpaprika (aki szereti az erőset, erős paprikát is tehet bele),
2 paradicsom, 1 evőkanál pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 csapott
evőkanál só.
Előkészítése: A halat megtisztítom, szeletekre vágom. A fejéből,
az us... |
2010-11-04 05:20:26 |
|
|
|
|