|
|
|
2-3 tömlős sajt
1 kis fej vöröshagyma
vajas rántás /világos/
0.5 dl tej... |
2019-09-14 14:27:36 |
|
|
|
|
|
|
Húsleves, ahogy Klári készíti
Hozzávalók
1 db egész csirke
2 db sárgarépa
1 db karalábé
1/2 db zellergumó + a levele
1 kis fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 levél kelkáposzta
1 csokor petrezselyem
1 db t.v. paprika
1 db paradicsom
1 db krumpli
só
... |
|
2018-07-07 23:40:19 |
|
|
|
|
|
|
...kősó-sóvár (vagy Sóvár)
bableves-levesbetétre gondoltam
daraszaggató... |
2018-07-05 08:17:04 |
|
|
|
|
|
|
Zöldbabkrémleves cornflakes-es csirkefalatokkal
Hozzávalók
A főzelékhez:
50 dkg zöldbab
3 dl zöldségalaplé
5 dkg burgonya
1/2 fej vöröshagyma
1 tk étolaj
só
frissen őrölt bors
A csirkefalatokhoz (levesbetét):
25 dkg csirkemellfilé
10 dkg kukoricapehely
5 d... |
|
2018-06-14 23:42:49 |
|
|
|
|
|
|
...krémleves-levesbetét
bébileves... |
|
2018-04-02 13:31:33 |
|
|
|
|
|
|
...
14 házias mennyei levesbetét recept! Ne hagyjátok ki!
A levesbe leggyakrabban a gyúrt tésztát használjuk. A gyúrt tésztát 1 egész tojással, 25 dkg liszttel és 1/2 tojáshéj mennyiségű vízzel készítjük. Ha szép sárgára akarjuk, még 1 tojássárgáját teszünk bele. Ha nem használjuk fel az egészet, akkor formázás után gyúródeszkán megszárítjuk, és gézben, hűvös hel... |
2018-03-23 21:43:48 |
|
|
|
|
|
|
...14 házias mennyei levesbetét recept! Ne hagyjátok ki!
2016
ÁPR
01
A levesbe leggyakrabban a gyúrt tésztát használjuk. A gyúrt tésztát 1 egész tojással, 25 dkg liszttel és 1/2 tojáshéj mennyiségű vízzel készítjük. Ha szép sárgára akarjuk, még 1 tojássárgáját teszünk bele. Ha nem használjuk fel az egészet, akkor formázás után gyúródeszkán megszárítjuk, és gézben, ... |
2018-03-20 22:46:19 |
|
|
|
|
|
|
Édesburgonya-krémleves pirított gesztenyével
Hozzávalók
0,3 dl olívaolaj
1 fej vöröshagyma
só
1 tk őrölt kurkuma
1 db fahéj
1 db babérlevél
50 dkg édesburgonya (kb. 2 közepes darab)
6 dl zöldségalaplé
10 ml olívaolaj
15 dkg előfőzött gesztenye
1 csipet őrölt csili... |
2018-01-10 23:25:38 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
20 deka vegyes sajt, 1 tojás, kevés liszt, hogy formazható legyen, só, bors, szerecsendió.
Ezekből pici gombócokat formázni (megnőnek majd úgyis) és a kész levesbe főzni (1-2 perc főzesi idő, miután feljönnek a leves szinére)
A legtöbb zöldség-krémlevesbe nagyon jól illik.
... |
2017-11-30 12:30:16 |
|
|
|
|
|
|
A hajdúsági háztartás két fő tényezője a kenyérnek való és a zsírozó. A szegény ember a kenyérnekvalót iletnek nevezte. A zsírozó: a szalonna és a zsír, böjtben az olaj. A debreceni cívis családoknál ennek megfelelően két kamra volt: az egyik az iletes, a másik a szalonnáskamra. Ezekkel a kamrákkal a gazda nem sokat törődött. A debreceni asszony bent a házban kitűnő gazdasszony, a... |
2017-11-26 13:01:52 |
|
|
|
|