|
|
|
... szárítsuk! Erre egyébként a legalkalmasabb a padlás. Szélhajtó, étvágygerjesztő, köhögéscsillapító és nyugtató hatású.
Petrezselyem - a vesénk barátja!
Bár leginkább levesek ízesítésénél használjuk, valójában a petrezselymet gyógynövényként is számon tartják. Erkélyen igen jól termeszthető. Kétnyári növény: az első évben hozza zöld leveleit, amelyet használha... |
2013-04-16 06:37:30 |
|
|
|
|
|
|
... kiváló.
Bazsalikom: paradicsomért és olíva olajért kiált.
Boróka: a vadhúsokhoz nélkülözhetetlen, minden vadpác alapja.
Fahéj: sütemények, forralt bor és a gyümölcslevesek része kell, hogy legyen.
Curry: rizses, halas ételek pótolhatatlan összetevője.
Fokhagyma: főzelékek levesek, mártások, sültek és pácok alapja.
... |
|
2013-04-15 14:40:17 |
|
|
|
|
|
|
... (cékla, sárgarépa, paradicsom) és/vagy gyümölcssel (aszalt almát próbáltam, azzal jó) együtt hidegen sajtolt olajba. Amikor a zöldségek kicsit felpuhulnak az olajtól, használható szendvicsre, levesekbe, sütőben sütött húsokhoz, párolt húsokhoz, párolt zöldségekhez, krumpli vagy zöldség pürékhez, azokat kicsit meglocsolva ezzel a jó kis mixxel. Ebbe só nem kell, de tehető ízlés sz... |
2013-04-11 15:48:40 |
|
|
|
|
|
|
... felsorolva
Savasító magvak, gabonák: földimogyoró, pisztácia, kesudió
Hagyományos savasító ételek: édességek, csokoládé, ,,mikrózott" ételek, konzervek, habart levesek, instant ételek, gyorséttermi ételek, magas feldolgozottságú ételek
Egyéb savasító ételek: ecet, normál tészta, fehérkenyér, keksz, méz, szójaszósz, mesterséges édesítők, ... |
|
2013-04-09 09:57:45 |
|
|
|
|
|
|
Szezámsó!
***********
Saláták, levesek köretek ízesítésére alkalmas, nagyon finom és egészséges.
Legyen a mindennapi táplálékod!
Ezzel sózd az ételeidet!
Elkészítési módja:
1 csésze szezámmaghoz keverj hozzá 1 evőkanál tiszta sót. (kizárólag tiszta sót használok) Egy serpenyőben alacsony hőmérsékleten pirítsd meg a szezámmagot ... |
|
2013-04-08 14:32:16 |
|
|
|
|
|
|
Szezám tárulj!
Szezámsó!
***********
Saláták, levesek köretek ízesítésére alkalmas, nagyon finom és egészséges.
Legyen a mindennapi táplálékod!
Ezzel sózd az ételeidet!
Elkészítési módja:
1 csésze szezámmaghoz keverj hozzá 1 evőkanál tiszta sót. (kizárólag tiszta sót használok) Egy serpenyőben alacsony hőmérsékleten pirí... |
2013-04-08 13:27:28 |
|
|
|
|
|
|
... megőrizni egészségedet, abba kell hagyni az értéktelen ételek fogyasztását. Idetartoznak a chipsek és a sütemények, a fánkok, szénsavas üdítők, mélyfagyasztott kész ételek, zacskós tészták, levesek, szószok és majdnem minden, ami a gyorséttermekben kapható.
Ebbe a kategóriába sorolhatók még a kalóriaszegény fagyasztott ételek, a hamburger vagy hot-dog, illetve a konzervek is... |
2013-04-07 10:35:29 |
|
|
|
|
|
|
... kiváló.
Bazsalikom: paradicsomért és olíva olajért kiált.
Boróka: a vadhúsokhoz nélkülözhetetlen, minden vadpác alapja.
Fahéj: sütemények, forralt bor és a gyümölcslevesek része kell, hogy legyen.
Curry: rizses, halas ételek pótolhatatlan összetevője.
Fokhagyma: főzelékek levesek, mártások, sültek és pácok alapja.
G... |
2013-04-07 00:02:57 |
|
|
|
|
|
|
... kiváló.
Bazsalikom: paradicsomért és olíva olajért kiált.
Boróka: a vadhúsokhoz nélkülözhetetlen, minden vadpác alapja.
Fahéj: sütemények, forralt bor és a gyümölcslevesek része kell, hogy legyen.
Curry: rizses, halas ételek pótolhatatlan összetevője.
Fokhagyma: főzelékek levesek, mártások, sültek és pácok alapja.
... |
2013-04-05 18:10:46 |
|
|
|
|
|
|
... gyulladása.
Az erős hőmérséklet-ingadozás izgatja a gyomrot és a rekeszizmot. Hagyja a jégkrémet ezért fogyasztás előtt kissé megolvadni a szájban. A mikrosütőből kivett ételeket, leveseket és más forró italokat ezzel szemben hagyja kissé kihűlni. Aki sietősen eszik és iszik, egyidejűleg sok levegőt is nyel. A túltöltött gyomor nyomja a rekeszizmot. Étkezzen inkább háro... |
2013-04-05 13:25:04 |
|
|
|
|