|
|
|
Roquefortos zöldborsóleves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: fél kg friss, vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 10 dkg roquefort sajt, 1 csokor petrezselyem, csipetnyi cukor, 1 teáskanál só, 1 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 2-3 szelet kenyér, vegeta.
Elkészítése: A zöldborsót olajon megpároljuk, állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet, majd felön... |
2010-09-27 05:44:09 |
|
|
|
|
|
|
Rizses gombaleves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetőleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petre-zselyem,1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál olaj 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi őrölt bors ,fél pohár tejföl, vegeta.
Elkészítése: A gombát megtisztítjuk és vastagabb szeletekre vágjuk. A rizst... |
|
2010-09-27 05:43:45 |
|
|
|
|
|
|
Paradicsomos zöldségleves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: 3-4 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 csokor petrezselyem, fél zeller, 2 db zsenge karalábé, 1 nagyobb paradicsompüré konzerv, 2 babérlevél, 1 teáskanál só, csipetnyi őrölt bors, tárkony, csöpp olaj, maroknyi cérnametélt vagy más aprótészta, vegeta.
Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk, ko... |
2010-09-27 05:43:20 |
|
|
|
|
|
|
Olasz spagettileves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: 2 db közepes burgonya, 2 db kemény paradicsom, 2 fej hagyma, 2-3 sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg spagetti száraztészta, 10 dkg parmezán vagy más, ízes, olvadó sajt, 1 csokor petrezselyem vagy zeller, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, 1 kávéskanál olasz fűszerkeverék, csipetnyi curry, 1 kávéskanál ... |
|
2010-09-27 05:42:56 |
|
|
|
|
|
|
Mazsolás vanília leves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: másfél liter tej, fél csésze rizs, 1 vanília rúd vagy aroma, 3 evőkanál cukor, 1 db tojássárgája, 1 evőkanál liszt 1 csomag mazsola.
Elkészítése: A tejet feltesszük főni a vaníliával, úgy, hogy kb. 2 dl-nyi tejet visszatartunk. A tojássárgáját 1 evőkanál cukorral és a liszttel habosra keverjük,... |
|
2010-09-27 05:42:35 |
|
|
|
|
|
|
Kínai leves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg sovány főtt marhahús, 1 doboz articsókaszív 1 doboz szójacsíra 20 dkg konzerv kukorica 5 dkg üvegtészta, só frissen őrölt bors, egy kevés szójaszósz, 1 I erős marhahúsleves
Előkészítés: Az articsókaszív, a kukorica és a szójacsíra levét leöntjük, szitára tesszük, hideg vízzel leöblítjük... |
2010-09-27 05:42:13 |
|
|
|
|
|
|
Karfiolleves "húsgombóccal,,
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol, 2-3 db sárgarépa, 1-2 db fehérrépa, 1/3 csésze rizs, 1/3 csomag szójagranulátum, 1 db tojás, ˝ pohár tejföl, 1 evőkanál liszt, csipetnyi pirospaprika, 1-1 késhegynyi hagyma és fokhagymakrém, 1 késhegynyi őrölt bors, 1 teáskanál só.
Elkészítése: A szójagombócokhoz a ... |
2010-09-27 05:41:47 |
|
|
|
|
|
|
Kapros, joghurtos sárgaborsóleves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 2 gerezd fokhhagyma,2 fej hagyma, 2 pohár joghurt, csipetnyi tárkony, 2 evőkanál liszt, fél csokor kapor, 1 teáskanál só, vegeta.
Elkészítése: A 10 órára beáztatott sárgaborsót a felaprított hagymával, a fokhagymával és a fűszerekkel együtt puhára főzzük, majd hozz... |
2010-09-27 05:41:23 |
|
|
|
|
|
|
Kapros tökpüréleves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: 1 kisebb friss, vagy 1 csomag mirelit tök, 1 csokor kapor, 1 db sárgarépa, 1 pohár tejföl, 1 teáskanál só, 2 evőkanál liszt, késhegynyi vaj, 3 szelet kenyér vagy 3 zsemle felkockázva, vegeta.
Elkészítése: A tököt megtisztítjuk, magvas belsejét kivájjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, felkockázzuk és ... |
2010-09-27 05:40:53 |
|
|
|
|
|
|
Hideg uborkaleves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: 1 nagyobb kígyóuborka, 1 pohár joghurt, 1 kávéskanál só, 1 késhegynyi őrölt bors, 1 teáskanál vegeta.
Elkészítése: Az uborka egynegyedét hámozás nélkül uborkagyalun leszeleteljük. A többi részét lehámozzuk, felkockázzuk és fél liter vízben a fűszerekkel puhára főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ekkor... |
2010-09-27 05:40:29 |
|
|
|
|