Belépés
Csak természetesen
... jó.

Paszta: Herpeszre és szemölcsre ajánlott.

Olaj: Izomra, ízületekre alkalmazzák.

Fűszerként használt növényi rész: hagyma

Általános étkezési használata: levesek, húsételek, töltelékek, főzelékek, halak, gombaételek, mártások


Jó tudni!

A szétzúzott, pépesített fokhagymából felszabadul egy allicin nevű anyag...
2008-03-06 21:05:11
A köménymag
... Apiciustól fennmaradt receptben már szerepel a köménymag mint a zöldségek és halak ízesítésére használatos fűszer. Európában a XIII. század óta termesztik.
A középkori konyhában a levesek, babból és káposztából készült ételek ízesítésére használták. Később ez a kellemes aromájú fűszer a különböző sütemények, de főként a kenyér készítésénél kapott főszerepet.
E közismert,...
2008-03-06 08:40:21
Hagymafélék
... intenzívebb a gyógyító erejük. Különböző fajtáik igen kedvetek hazánkban is. Ilyenek a főzőhagymák, lilahagymák, gyöngyhagyma,...stb.

Általában erős az ízük, főleg levesek, pörkölt, párolt ételek, raguk és egyéb főtt ételek ízesítésére, és sütéshez használjuk őket. Az édesebb, nem annyira erőteljes ízű salátahagymákat nyersen salátákba haszn...
2008-03-06 08:37:46
Snidling
... valószínűleg Közép-Ázsia.

A snidlinget csodálatos és kellemes íze különösen kedvelt alapanyaggá tette Közép és Nyugat-Európában. A friss, apróra vágott snidlinget gyakran hintik levesek és zöldségraguk felületére, ezenkívül néhány szósz, különösen a tojás és joghurt alapúak is sokat köszönhetnek neki. Vigyázni kell rá, mert a főzés, a zsírban és sütő...
2008-03-05 19:36:51
Fokhagyma
... jó.

Paszta: Herpeszre és szemölcsre ajánlott.

Olaj: Izomra, ízületekre alkalmazzák.

Fűszerként használt növényi rész: hagyma

Általános étkezési használata: levesek, húsételek, töltelékek, főzelékek, halak, gombaételek, mártások


Jó tudni!

A szétzúzott, pépesített fokhagymából felszabadul egy allicin nevű anyag...
2008-03-05 19:10:47
Drágább az aranynál...
... nálunk is termesztett sáfrányos szeklicével (másnéven pórsáfránnyal) helyettesítik, rosszabb esetben hamisítják.

A húslevest is bearanyozza

A sáfrány elsősorban levesek ízesítője és színezője, ettől kap a húsleves aranysárga színt, 1 db bibe 1 liter vizet tud sárgára festeni. Ugyanakkor rizsételek, sütemények, főzelékek, mártások színezésére is alkalma...
2008-03-02 19:11:33
Kínai gasztronómia1
... rengeteg hús, sok belsőség, változatos ételkészítési eljárások, sok fokhagyma és fűszer (a legtöbb nyugati kínai étterem kantoni konyhát visz)
Fucsiani: tengeri herkentyűk, izgalmas levesek
Hunani: csípős-fokhagymás ételek, sok füstölt fogás, évszakonként változó ételkészítési eljárások
Jiangszui: "puha" ételek, frissítő, nem túl fűszeres fogások, sok leves
Sh...
2008-03-01 10:40:57
Tisztitokura
... sokan megszegik a szabályokat és fogyasztanak szilárd táplálékot is, ha keveset is. Ezt azonban nyilvánvalóan nem szabad, csak zöldségből és gyümölcsből készült italokat, gyógyteákat és leveseket lehet "meginni". A szilárd táplálék alól egyedül csak bio rozsos vagy graham kenyér képezhet kivételt, de a profik ezt sem fogyasztják, csak a kezdők.

Fontos tudni azt is, hogy...
2008-02-25 18:05:50
Levesek
Levesek
Gyümölcsleves I.
Hozzávalók:

- 5 cs 100%-os ananászlé
- 1/2 cs apróra vágott aszalt sárgabarack
- 1/2 cs tápióka
- 2 db darabolt banán
- 1 cs apróra vágott alma vagy eper
- 1 cs friss vagy fagyasztott szeletelt őszibarack
- 1 cs darabolt ananász
- 1/2 cs mag nélküli zöld szőlő


Gyümölcsleves II.
...
2008-02-25 17:48:09
Bazsalikom
... Légmentesen lezárt fűszertartóban, fénytől védve, lefagyasztva vagy kevés só-ecet-olívaolaj keverékben eltéve tárolandó.

Felhasználása
Igen sokoldalúan felhasználható. Alkalmas levesek, (különösen fehérbabból készült) főzelékek, saláták, szószok, pácok, sültek, mártások, darált húsok, halételek, kolbászáruk, növényi ecetek, ecetes és vizes uborka ízesítéséhez, é...
2008-02-23 13:40:07
1 2 3 ......................137 138 ............206 207 ..........268 269 270 .274 275 276 
Címkék: Gyümölcsleves, Gyümölcsleves II, allicin nevű, köménymag mint, középkori konyhában, kellemes aromájú, különböző sütemények, kenyér készítésénél, gyógyító erejük, snidlinget csodálatos, sáfrány elsősorban, húsleves aranysárga, legtöbb nyugati, szilárd táplálék, salátahagymákat, fűszertartóban, felhasználható, természetesen, pórsáfránnyal, felhasználása, gyümölcsleves, helyettesítik, ételkészítési, nyilvánvalóan, gyöngyhagyma, gasztronómia, zöldségraguk, készítésénél, lefagyasztva, tisztitokura, fogyasztanak, fokhagymából, köszönhetnek, évszakonként, ízesítéséhez, bearanyozza, felszabadul, légmentesen, ízesítésére, sokoldalúan, használatos, gombaételek, alkalmazzák, gyümölcsből, gyógyteákat, szeklicével, termesztett, kolbászáruk, káposztából, fehérbabból, színezésére, szabályokat, főzőhagymák, hagymafélék, intenzívebb, sárgabarack, alapanyaggá, lilahagymák, fagyasztott, fogyasztják, termesztik, fűszerként, ízületekre, keverékben, szemölcsre, bazsalikom, használata, snidlinget, sütemények, használták, főszerepet,
© 2013 TVN.HU Kft.