|
|
|
... illesszük be az étrendbe?
Sütve vagy párolva: A paszternák sütve vagy párolva is kiváló. Egy kis olívaolaj, só és bors hozzáadásával süssük vagy pároljuk, amíg puha nem lesz.
Levesekben és főzelékekben: Kiváló alapanyag levesekhez és főzelékekhez, ahol kiemelkedik a finom és édes íze.
Püréként: Pürésíthetjük más zöldségekkel, például burgonyával, hogy gazdag és krém... |
2024-02-24 07:42:41 |
|
|
|
|
|
|
... padlizsánéhoz hasonlítják az okra ízét, a termés textúrája kétségtelenül más, mint a közismertebb lila zöldségé. A megfőzött okrahüvelyek ránézésre zselészerűvé válnak, így remekül alkalmazhatók levesekben vagy sautékban. Az okra egész termése fogyasztható, a magokkal együtt, csupán a két végét kell lecsippenteni. A hüvelyt ki lehet főzni, befőttnek is kiváló, és akár még nyersen ... |
|
2024-02-15 21:59:16 |
|
|
|
|
|
|
... be az étrendbe?
Sütve vagy párolva: A paszternák sütve vagy párolva is kiváló. Egy kis olívaolaj, só és bors hozzáadásával süssük vagy pároljuk, amíg puha nem lesz.
Levesekben és főzelékekben: Kiváló alapanyag levesekhez és főzelékekhez, ahol kiemelkedik a finom és édes íze.
Püréként: Pürésíthetjük más zöldségekkel, például burgonyával, hogy gazdag és kr... |
2024-02-15 21:08:01 |
|
|
|
|
|
|
... eltávolítani (ez az étel jellegétől függ), a kocsányát egyujjnyi gyümölccsel együtt kell levágni. Készíthető belőle saláta, előétel és rakott étel, népszerű rántva is.
Felhasználható levesekbe, főzelékekbe, párolva, mártásként, köretnek. Legelterjedtebb elkészítési módja a padlizsánkrém. A görög muszaka és a francia, provanszi ratatouille egyaránt padlizsános egytáléte... |
|
2024-02-05 22:23:45 |
|
|
|
|
|
|
... termése csípős és kissé édeskés ízű, fűszernek ez a legjobb. A római édeskömény termése a legédesebb; ez egyáltalán nem csípős.
Íze és illata az ánizsmaghoz hasonlít. Magjait levesekbe és halételekbe főzik, a gumóját lereszelik, és a káposztasalátához adják.
Édeskömény történelem
A mediterrán vidékeken őshonos, de Indiától Afrikán át Amerikáig az e... |
|
2024-01-16 21:59:56 |
|
|
|
|
|
|
... turmix, amely létfontosságú tápanyagokat tartalmaz. Joghurtba is keverhetjük a lenmagot és még chiamagot is adhatunk hozzá. Továbbá hozzáadhatjuk a reggeli gabonakásánkhoz, de salátára és levesekbe is szórhatunk belőle, vagy kenyérbe és péksüteménybe is belesüthetjük.
Milyen napszakban a legjobb fogyasztani a lenmagot? Erre a legalkalmasabb a reggel, ugyanis így hozzáju... |
2023-12-19 22:42:30 |
|
|
|
|
|
|
... (MSG)
A monoszódium glutamát, azaz az MSG egy ázsiai konyhában igen gyakran használt ízfokozó. Emellett a konzerv és/vagy fagyasztott élelmiszerekben, a boltban kapható salátaöntetekben, a levesekben, és a gyermekek számára készült rágcsálnivalókban is megtalálható.
A monoszódium glutamát a természetesen előforduló glutaménsav gyárban előállított, mestersége... |
2023-11-29 20:43:56 |
|
|
|
|
|
|
... fenntartásához.
A megfelelő hatás érdekében fogyasszon el naponta ½ - 1 teáskanálnyi őrölt fahéjat. - Szórjon egy kis fahéjat zabkásája tetejére, teájába, smoothiek-ba, levesekbe, vagy salátái tetejére.
- Adjon egy fahéjrudat meleg teáihoz, legyen az fekete tea, gyömbértea, vagy bármilyen gyógynövényből készített tea.
Megjegyzés: Amen... |
2023-01-16 10:11:00 |
|
|
|
|
|
|
... azonban, hogy a polifenolok ki tudják fejteni jótékony hatásukat, napi minimum 240-320 mg elfogyasztása szükséges. A teaivás mellett ezt Távol-Keleten úgy oldják meg, hogy belefőzik a levesekbe, zöldséges ételekbe a zöld teát, nyugatabbra kapszula, por és tabletta áll rendelkezésünkre.
Vitaminok és ásványi sók is jelentős mennyiségben találhatók benne. Többféle hasznos ... |
2022-06-11 22:13:24 |
|
|
|
|
|
|
... kell bajlódni, időt tölteni az elkészítésükkel, gyorsan és könnyen beszerezhetők.
A reggeli gabonafélék bár magas rosttartalmúak, finomított cukrot tartalmaznak. Az instant levesekben is sok adalékanyag és cukor van.
A gyorséttermi húsok, hamburgerek főző- és sütőolajuk transzzsírt tartalmaznak, ezek megemelik a koleszterin- és triglyceridszintet, nagyon sok ... |
2022-01-15 21:49:29 |
|
|
|
|