Belépés
Paszternák
... illesszük be az étrendbe?
Sütve vagy párolva: A paszternák sütve vagy párolva is kiváló. Egy kis olívaolaj, só és bors hozzáadásával süssük vagy pároljuk, amíg puha nem lesz.
Levesekben és főzelékekben: Kiváló alapanyag levesekhez és főzelékekhez, ahol kiemelkedik a finom és édes íze.
Püréként: Pürésíthetjük más zöldségekkel, például burgonyával, hogy gazdag és krém...
2024-02-24 07:42:41
Okra
... padlizsánéhoz hasonlítják az okra ízét, a termés textúrája kétségtelenül más, mint a közismertebb lila zöldségé. A megfőzött okrahüvelyek ránézésre zselészerűvé válnak, így remekül alkalmazhatók levesekben vagy sautékban. Az okra egész termése fogyasztható, a magokkal együtt, csupán a két végét kell lecsippenteni. A hüvelyt ki lehet főzni, befőttnek is kiváló, és akár még nyersen ...
2024-02-15 21:59:16
A paszternák gyógyhatásairól
... be az étrendbe?
Sütve vagy párolva: A paszternák sütve vagy párolva is kiváló. Egy kis olívaolaj, só és bors hozzáadásával süssük vagy pároljuk, amíg puha nem lesz.
Levesekben és főzelékekben: Kiváló alapanyag levesekhez és főzelékekhez, ahol kiemelkedik a finom és édes íze.
Püréként: Pürésíthetjük más zöldségekkel, például burgonyával, hogy gazdag és kr...
2024-02-15 21:08:01
Padlizsán gyógyhatásairól
... eltávolítani (ez az étel jellegétől függ), a kocsányát egyujjnyi gyümölccsel együtt kell levágni. Készíthető belőle saláta, előétel és rakott étel, népszerű rántva is.

Felhasználható levesekbe, főzelékekbe, párolva, mártásként, köretnek. Legelterjedtebb elkészítési módja a padlizsánkrém. A görög muszaka és a francia, provanszi ratatouille egyaránt padlizsános egytáléte...
2024-02-05 22:23:45
Édeskömény, a gyógynövény
... termése csípős és kissé édeskés ízű, fűszernek ez a legjobb. A római édeskömény termése a legédesebb; ez egyáltalán nem csípős.

Íze és illata az ánizsmaghoz hasonlít. Magjait levesekbe és halételekbe főzik, a gumóját lereszelik, és a káposztasalátához adják.

Édeskömény történelem

A mediterrán vidékeken őshonos, de Indiától Afrikán át Amerikáig az e...
2024-01-16 21:59:56
A cukorbetegség szövődményeinek csökkentése lenmaggal
... turmix, amely létfontosságú tápanyagokat tartalmaz. Joghurtba is keverhetjük a lenmagot és még chiamagot is adhatunk hozzá. Továbbá hozzáadhatjuk a reggeli gabonakásánkhoz, de salátára és levesekbe is szórhatunk belőle, vagy kenyérbe és péksüteménybe is belesüthetjük.

Milyen napszakban a legjobb fogyasztani a lenmagot? Erre a legalkalmasabb a reggel, ugyanis így hozzáju...
2023-12-19 22:42:30
Káros szerek az ételeinkben
... (MSG)

A monoszódium glutamát, azaz az MSG egy ázsiai konyhában igen gyakran használt ízfokozó. Emellett a konzerv és/vagy fagyasztott élelmiszerekben, a boltban kapható salátaöntetekben, a levesekben, és a gyermekek számára készült rágcsálnivalókban is megtalálható.

A monoszódium glutamát a természetesen előforduló glutaménsav gyárban előállított, mestersége...
2023-11-29 20:43:56
Szívnek hasznos gyógynövények fűszerek
... fenntartásához. 

A megfelelő hatás érdekében fogyasszon el naponta ½ - 1 teáskanálnyi őrölt fahéjat. - Szórjon egy kis fahéjat zabkásája tetejére, teájába, smoothiek-ba, levesekbe, vagy salátái tetejére. 

- Adjon egy fahéjrudat meleg teáihoz, legyen az fekete tea, gyömbértea, vagy bármilyen gyógynövényből készített tea. 

Megjegyzés: Amen...
2023-01-16 10:11:00
Zöldtea gyógyhatásairól
... azonban, hogy a polifenolok ki tudják fejteni jótékony hatásukat, napi minimum 240-320 mg elfogyasztása szükséges. A teaivás mellett ezt Távol-Keleten úgy oldják meg, hogy belefőzik a levesekbe, zöldséges ételekbe a zöld teát, nyugatabbra kapszula, por és tabletta áll rendelkezésünkre.

Vitaminok és ásványi sók is jelentős mennyiségben találhatók benne. Többféle hasznos ...
2022-06-11 22:13:24
Az adalékanyagokról
... kell bajlódni, időt tölteni az elkészítésükkel, gyorsan és könnyen beszerezhetők.

A reggeli gabonafélék bár magas rosttartalmúak, finomított cukrot tartalmaznak. Az instant levesekben is sok adalékanyag és cukor van.

A gyorséttermi húsok, hamburgerek főző- és sütőolajuk transzzsírt tartalmaznak, ezek megemelik a koleszterin- és triglyceridszintet, nagyon sok ...
2022-01-15 21:49:29
1 2 3 .....17 18 ...26 27 ..33 34 35 
Címkék: Indiától Afrikán, paszternák gyógyhatásairól, cukorbetegség szövődményeinek, paszternák sütve, okra ízét, termés textúrája, közismertebb lila, megfőzött okrahüvelyek, okra egész, magokkal együtt, étel jellegétől, kocsányát egyujjnyi, görög muszaka, római édeskömény, ánizsmaghoz hasonlít, gumóját lereszelik, káposztasalátához adják, mediterrán vidékeken, reggeli gabonakásánkhoz, legjobb fogyasztani, monoszódium glutamát, ázsiai konyhában, boltban kapható, gyermekek számára, természetesen előforduló, megfelelő hatás, fahéjrudat meleg, teaivás mellett, zöld teát, reggeli gabonafélék, instant levesekben, gyorséttermi húsok, rendelkezésünkre, adalékanyagokról, salátaöntetekben, gyógyhatásairól, szövődményeinek, gabonakásánkhoz, elkészítésükkel, élelmiszerekben, legelterjedtebb, rosttartalmúak, fenntartásához, felhasználható, gyógynövényből, legalkalmasabb, elfogyasztása, pürésíthetjük, hozzáadásával, padlizsánéhoz, alkalmazhatók, lecsippenteni, padlizsánkrém, kétségtelenül, cukorbetegség, hozzáadhatjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.