Belépés
Márton-Napi
... hozzáöntöm a vörösbort, lefedem, és tovább párolom. Összességében 2 órán át párolom, és mindig adok hozzá egy kis bort. A végén újból ízesítem cukorral, ecettel és köménnyel.

A libamellet és -combot megmosom, majd éles késsel a zsírréteget bevagdosom, rácsosan. Ezután egy serpenyőt rakok a tűzhelyre, zsiradék nélkül felforrósítom, és ebbe teszem a libákat a bőrös részük...
2019-11-03 13:03:27
Márton-Napi
... sülni. Ropogósra sütjük, a zsírt leszűrjük.
A tejbe egy gerezd fokhagymát aprítunk, és májra öntjük, majd néhány órát állni hagyjuk hűtőben.
A megmosott és szárazra törölt libamellet beirdaljuk, és bedörzsöljük sóval, borssal és majorannával. Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés leszűrt libazsírt és elősütjük a libamelleket. Ezután tepsibe tesszük, egy kevés vizet ön...
2019-11-03 12:53:47
Márton-Napi
... szerecsendióval és dijoni mustárral ízesítjük. 10 dkg hideg vajat dobjunk bele, és az egészet a botmixerrel dolgozzuk össze. Tálalásig melegen tartjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.A libamellet kettévágjuk, lehártyázzuk és szép szabályosra körbevágjuk.Papírtörlővel letöröljük az előkészített melleket. A bőrös felét rácsmintásrairdaljuk. A zsírt átvágjuk, de a húst ne sért...
2019-11-03 12:46:21
A haza bölcsének kedvence : Deák - kuglóf
... Szerette a zalai ételeket , a
disznótorost , a lecsós pulykamájat és a szálloda specialitását , a sült csirkét
paradicsommal . Ha úgy esett , megfogta a csirkecombot vagy libamellet , és
ujjaival helyettesítette a villát . Estéit is - noha vacsorázni nem szokott - az
étterembe töltötte, baráti körben . Mértéket tartott az ívásban , és soha nem
f...
2017-08-10 18:38:15
Anyukám sóletje
... étel, sertés és tejes étel mentes, de nincs benne a hagyo...
2016-12-09 22:00:36
Így lesz tökéletes a Márton-napi libalakoma!
... beszerezni, vagy adott esetben otthon füstölni. A füstölt libaalkatrészekkel készíthető a legjobb sólet és ricset, amelyet ez a hús tesz valóban teljessé. Ha mást nem, egy darabka füstölt libamellet feltétlen szerezzünk be a sólet készítéséhez.



A libát egyben is lesüthetjük. Az ízletes h...
2016-11-10 23:37:41
5 tipp, hogy igazán jó legyen a Márton-napi ludaskása
... főzési ideje eltérhet a többi alapanyagétól.
5. Tedd teljessé az élményt!

Ha tálaláskor szép szeletnyi libával szeretnénk megkoronázni az ételünket, akkor érdemes egy libamellet külön lesütni, s ezt felszelve kínálni a kása mellé. Ha Zilahy Ágnesnek, a Valódi magyar szakácskönyv szerzőjének tanácsát követjük, akkor lesütött libamájjal tesszük teljessé a ludaskása é...
2016-11-10 23:32:53
Viccek
... Melyik az abszolút előkelő étterem?
- Melyben melltartóban szervírozzák a libamellet.
------------------------------------ ------------------------------------ --------
- Ki az abszolút optimista?
- Az a férj, aki a feleségét a divatház előtt járó motorral várja.
------------------------------------ ------------------------------------ --------
- Mi ...
2016-11-10 09:16:01
Édeni régi étkek - receptes könyv
Üregi Éva: Édeni régi étkek


Jó étvágyat!

Kertünk kincsei

Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy

6-8...
2015-07-30 08:15:48
Bugaci tűzdelt libamell
Bugaci tűzdelt libamell

Hozzávalók:
1 kg bőrös, csontos libamell, 4 gerezd fokhagyma, 3 dkg vaj, 2 dl száraz fehérbor, 3 dkg só

Elkészítése:
A libamellett megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott fokhagymával, sóval bedörzsöljük, egy órát állni hagyjuk. Vajjal kikent tepsiben közepes hőmérsékleten kezdjük sütni, közben előbb borral, majd pecsenyelével l...
2015-03-26 08:33:54
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Zilahy Ágnesnek, Üregi Éva, haza bölcsének, végén újból, zsírréteget bevagdosom, serpenyőt rakok, bőrös részük, zsírt leszűrjük, gerezd fokhagymát, serpenyőben felforrósítunk, kevés leszűrt, kevés vizet, botmixerrel dolgozzuk, sütőt előmelegítjük, libamellet kettévágjuk, előkészített melleket, bőrös felét, zsírt átvágjuk, zalai ételeket, lecsós pulykamájat, szálloda specialitását, sült csirkét, legjobb sólet, darabka füstölt, sólet készítéséhez, libát egyben, többi alapanyagétól, libamellet külön, kása mellé, abszolút előkelő, abszolút optimista, divatház előtt, hozzávalók mindig, libamellett megtűzdeljük, vékony csíkokra, órát állni, szerecsendióval, helyettesítette, felforrósítunk, pecsenyelével, alapanyagétól, hőmérsékleten, specialitását, paradicsommal, összességében, felforrósítom, papírtörlővel, előmelegítjük, szakácskönyv, libamelleket, melltartóban, lehártyázzuk, bedörzsöljük, csirkecombot, készítéséhez, megkoronázni, szervírozzák, majorannával, disznótorost, előkészített, fokhagymával, megtűzdeljük,
© 2013 TVN.HU Kft.