|
|
|
... hozzáöntöm a vörösbort, lefedem, és tovább párolom. Összességében 2 órán át párolom, és mindig adok hozzá egy kis bort. A végén újból ízesítem cukorral, ecettel és köménnyel.
A libamellet és -combot megmosom, majd éles késsel a zsírréteget bevagdosom, rácsosan. Ezután egy serpenyőt rakok a tűzhelyre, zsiradék nélkül felforrósítom, és ebbe teszem a libákat a bőrös részük... |
2019-11-03 13:03:27 |
|
|
|
|
|
|
... sülni. Ropogósra sütjük, a zsírt leszűrjük.
A tejbe egy gerezd fokhagymát aprítunk, és májra öntjük, majd néhány órát állni hagyjuk hűtőben.
A megmosott és szárazra törölt libamellet beirdaljuk, és bedörzsöljük sóval, borssal és majorannával. Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés leszűrt libazsírt és elősütjük a libamelleket. Ezután tepsibe tesszük, egy kevés vizet ön... |
|
2019-11-03 12:53:47 |
|
|
|
|
|
|
... szerecsendióval és dijoni mustárral ízesítjük. 10 dkg hideg vajat dobjunk bele, és az egészet a botmixerrel dolgozzuk össze. Tálalásig melegen tartjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.A libamellet kettévágjuk, lehártyázzuk és szép szabályosra körbevágjuk.Papírtörlővel letöröljük az előkészített melleket. A bőrös felét rácsmintásrairdaljuk. A zsírt átvágjuk, de a húst ne sért... |
2019-11-03 12:46:21 |
|
|
|
|
|
|
... Szerette a zalai ételeket , a
disznótorost , a lecsós pulykamájat és a szálloda specialitását , a sült csirkét
paradicsommal . Ha úgy esett , megfogta a csirkecombot vagy libamellet , és
ujjaival helyettesítette a villát . Estéit is - noha vacsorázni nem szokott - az
étterembe töltötte, baráti körben . Mértéket tartott az ívásban , és soha nem
f... |
|
2017-08-10 18:38:15 |
|
|
|
|
|
|
... étel, sertés és tejes étel mentes, de nincs benne a hagyo... |
|
2016-12-09 22:00:36 |
|
|
|
|
|
|
... beszerezni, vagy adott esetben otthon füstölni. A füstölt libaalkatrészekkel készíthető a legjobb sólet és ricset, amelyet ez a hús tesz valóban teljessé. Ha mást nem, egy darabka füstölt libamellet feltétlen szerezzünk be a sólet készítéséhez.
A libát egyben is lesüthetjük. Az ízletes h... |
2016-11-10 23:37:41 |
|
|
|
|
|
|
... főzési ideje eltérhet a többi alapanyagétól.
5. Tedd teljessé az élményt!
Ha tálaláskor szép szeletnyi libával szeretnénk megkoronázni az ételünket, akkor érdemes egy libamellet külön lesütni, s ezt felszelve kínálni a kása mellé. Ha Zilahy Ágnesnek, a Valódi magyar szakácskönyv szerzőjének tanácsát követjük, akkor lesütött libamájjal tesszük teljessé a ludaskása é... |
2016-11-10 23:32:53 |
|
|
|
|
|
|
... Melyik az abszolút előkelő étterem?
- Melyben melltartóban szervírozzák a libamellet.
------------------------------------ ------------------------------------ --------
- Ki az abszolút optimista?
- Az a férj, aki a feleségét a divatház előtt járó motorral várja.
------------------------------------ ------------------------------------ --------
- Mi ... |
2016-11-10 09:16:01 |
|
|
|
|
|
|
Üregi Éva: Édeni régi étkek
Jó étvágyat!
Kertünk kincsei
Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy
6-8... |
2015-07-30 08:15:48 |
|
|
|
|
|
|
Bugaci tűzdelt libamell
Hozzávalók:
1 kg bőrös, csontos libamell, 4 gerezd fokhagyma, 3 dkg vaj, 2 dl száraz fehérbor, 3 dkg só
Elkészítése:
A libamellett megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott fokhagymával, sóval bedörzsöljük, egy órát állni hagyjuk. Vajjal kikent tepsiben közepes hőmérsékleten kezdjük sütni, közben előbb borral, majd pecsenyelével l... |
2015-03-26 08:33:54 |
|
|
|
|