|
|
|
... előmelegített sütőbe toljuk (légkeveréses sütőben 200 °C), és saját kisülő zsírjával gyakran locsolgatva ropogósra sütjük. Párolt káposztával és sült burgonyával kínáljuk.
Konyakos libatepertőkrém
Hozzávalók:
2 közepes, héjában főtt burgonya
2 kemény tojás
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
25 dkg libatepertő
2 evőkanál tejföl
1 kávéskaná... |
2014-11-11 14:16:38 |
|
|
|
|
|
|
... vidékenként mással ízesítették. A kamrában fellelhető finomságokat tettek a kisült kenyérlángosra, pl.: vöröshagymát, tejfölt, sajtot, fokhagymát, szalonnát - ami lehetett egy kicsit avas is, libatepertőt. Vagy megkenték liba-, kacsa-, vagy éppen disznózsírral Az édesszájúak finom házi lekvárral kenték meg.
Volt olyan vidék, ahol még sütés előtt a tésztába nyomkodtak as... |
|
2014-07-30 11:03:46 |
|
|
|
|
|
|
... tönkölyliszt
2 dl tejföl
1 dl tej
1 tojás
1 evőkanál só
3-4 ek. fehérbor
12 dkg vaj vagy libazsír
1 tk. cukor
3,5 dkg élesztő
40 dkg darált tepertő (libatepertő)
1 tojás a lekenéshez
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt. Elkeverjük és félretesszük, hogy felfusson. A kétféle lisztet tálba mérjük, ... |
2013-11-02 16:28:22 |
|
|
|
|
|
|
... azok egyedi ismertetőjegyeit, szakértőivé váljanak megvásárlásuknak, helyes tartásuknak, sőt akár elkészítésüknek is.
A főfogások mellé desszertként nem elhanyagolható élmény a libatepertős-zsályás csokoládé vagy a tokaji aszúba áztatott zöld dióval tálalt libamájfagylalt sem.
A hagyományos és az újragondolt receptek alapján készült magyar libamájételeket idén is tokaji ... |
|
2013-09-06 15:54:13 |
|
|
|
|
|
|
... megfuttatjuk, majd a gerslit is hozzáadjuk a zöldségekkel együtt. Átforgatjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük, ha szükséges, közben pótoljuk a folyadékot.
Libatepertő házilag
Hozzávalók:
1 kg bőrös libaháj, víz, só, fokhagyma, tej
Elkészítés:
A gondosan megtisztított hájat felkockázzuk és beletesszük egy magas fa... |
|
2012-11-12 18:00:47 |
|
|
|
|
|
|
... megfuttatjuk, majd a gerslit is hozzáadjuk a zöldségekkel együtt. Átforgatjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük, ha szükséges, közben pótoljuk a folyadékot.
Libatepertő házilag
Hozzávalók:
1 kg bőrös libaháj, víz, só, fokhagyma, tej
Elkészítés:
A gondosan megtisztított hájat felkockázzuk és beletesszük egy magas fa... |
2012-11-11 11:39:06 |
|
|
|
|
|
|
... megfuttatjuk, majd a gerslit is hozzáadjuk a zöldségekkel együtt. Átforgatjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük, ha szükséges, közben pótoljuk a folyadékot.
Libatepertő házilag
Hozzávalók:
1 kg bőrös libaháj, víz, só, fokhagyma, tej
Elkészítés:
A gondosan megtisztított hájat felkockázzuk és beletesszük egy magas fa... |
2012-11-11 11:37:25 |
|
|
|
|
|
|
... megfuttatjuk, majd a gerslit is hozzáadjuk a zöldségekkel együtt. Átforgatjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük, ha szükséges, közben pótoljuk a folyadékot.
Libatepertő házilag
Hozzávalók:
1 kg bőrös libaháj, víz, só, fokhagyma, tej
Elkészítés:
A gondosan megtisztított hájat felkockázzuk és beletesszük egy magas fa... |
2012-11-10 12:01:57 |
|
|
|
|
|
|
... csak eszmei értéke van, hanem gyakorlati haszna is - mondta, és védendő terméknek nevezte még többi között a csabai kolbászt, a csigatésztát, az ágyaspálinkát, a konyakos meggyet, a libatepertőt, és a Negro cukorkát.
Z. Kárpát Dániel (Jobbik) örömét fejezte ki, hogy végre egy olyan javaslat fekszik az Országgyűlés előtt, amiben konszenzus van. Halaszthatatlan feladatnak nevez... |
2012-02-28 12:22:12 |
|
|
|
|
|
|
... meghalni,................ hogy magyarul besz... |
2012-02-23 12:18:16 |
|
|
|
|