Belépés
Sült liba és mell
... előmelegített sütőbe toljuk (légkeveréses sütőben 200 °C), és saját kisülő zsírjával gyakran locsolgatva ropogósra sütjük. Párolt káposztával és sült burgonyával kínáljuk.
Konyakos libatepertőkrém
Hozzávalók:
2 közepes, héjában főtt burgonya
2 kemény tojás
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
25 dkg libatepertő
2 evőkanál tejföl
1 kávéskaná...
2014-11-11 14:16:38
Magyar pizza: a langalló
... vidékenként mással ízesítették. A kamrában fellelhető finomságokat tettek a kisült kenyérlángosra, pl.: vöröshagymát, tejfölt, sajtot, fokhagymát, szalonnát - ami lehetett egy kicsit avas is, libatepertőt. Vagy megkenték liba-, kacsa-, vagy éppen disznózsírral Az édesszájúak finom házi lekvárral kenték meg.

Volt olyan vidék, ahol még sütés előtt a tésztába nyomkodtak as...
2014-07-30 11:03:46
Tönkölyös-tepertős, Hagymás pogácsa,
... tönkölyliszt
2 dl tejföl
1 dl tej
1 tojás
1 evőkanál só
3-4 ek. fehérbor
12 dkg vaj vagy libazsír
1 tk. cukor
3,5 dkg élesztő
40 dkg darált tepertő (libatepertő)
1 tojás a lekenéshez

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt. Elkeverjük és félretesszük, hogy felfusson. A kétféle lisztet tálba mérjük, ...
2013-11-02 16:28:22
A Debreceni Virágkarnevál díjnyertes kocsija a Libamájfesztiválon
... azok egyedi ismertetőjegyeit, szakértőivé váljanak megvásárlásuknak, helyes tartásuknak, sőt akár elkészítésüknek is.
A főfogások mellé desszertként nem elhanyagolható élmény a libatepertős-zsályás csokoládé vagy a tokaji aszúba áztatott zöld dióval tálalt libamájfagylalt sem.
A hagyományos és az újragondolt receptek alapján készült magyar libamájételeket idén is tokaji ...
2013-09-06 15:54:13
Tallóztam.
... megfuttatjuk, majd a gerslit is hozzáadjuk a zöldségekkel együtt. Átforgatjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük, ha szükséges, közben pótoljuk a folyadékot.

Libatepertő házilag

Hozzávalók:
1 kg bőrös libaháj, víz, só, fokhagyma, tej

Elkészítés:

A gondosan megtisztított hájat felkockázzuk és beletesszük egy magas fa...
2012-11-12 18:00:47
Márton-napi libaságok
... megfuttatjuk, majd a gerslit is hozzáadjuk a zöldségekkel együtt. Átforgatjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük, ha szükséges, közben pótoljuk a folyadékot.

Libatepertő házilag

Hozzávalók:
1 kg bőrös libaháj, víz, só, fokhagyma, tej

Elkészítés:

A gondosan megtisztított hájat felkockázzuk és beletesszük egy magas fa...
2012-11-11 11:39:06
Márton-napi libaságok
... megfuttatjuk, majd a gerslit is hozzáadjuk a zöldségekkel együtt. Átforgatjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük, ha szükséges, közben pótoljuk a folyadékot.

Libatepertő házilag

Hozzávalók:
1 kg bőrös libaháj, víz, só, fokhagyma, tej

Elkészítés:

A gondosan megtisztított hájat felkockázzuk és beletesszük egy magas fa...
2012-11-11 11:37:25
Márton-napi libaságok
... megfuttatjuk, majd a gerslit is hozzáadjuk a zöldségekkel együtt. Átforgatjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük, ha szükséges, közben pótoljuk a folyadékot.

Libatepertő házilag

Hozzávalók:
1 kg bőrös libaháj, víz, só, fokhagyma, tej

Elkészítés:

A gondosan megtisztított hájat felkockázzuk és beletesszük egy magas fa...
2012-11-10 12:01:57
Krónika 2.rész (hungarikumok)
... csak eszmei értéke van, hanem gyakorlati haszna is - mondta, és védendő terméknek nevezte még többi között a csabai kolbászt, a csigatésztát, az ágyaspálinkát, a konyakos meggyet, a libatepertőt, és a Negro cukorkát.
Z. Kárpát Dániel (Jobbik) örömét fejezte ki, hogy végre egy olyan javaslat fekszik az Országgyűlés előtt, amiben konszenzus van. Halaszthatatlan feladatnak nevez...
2012-02-28 12:22:12
L i b a töpörtyü ))
... meghalni,................ hogy magyarul besz...
2012-02-23 12:18:16
1 2 
Címkék: Debreceni Virágkarnevál, Kárpát Dániel, kamrában fellelhető, kisült kenyérlángosra, kicsit avas, édesszájúak finom, tésztába nyomkodtak, tejet meglangyosítjuk, kétféle lisztet, főfogások mellé, tokaji aszúba, újragondolt receptek, zöldségekkel együtt, gondosan megtisztított, csabai kolbászt, konyakos meggyet, olyan javaslat, megvásárlásuknak, ismertetőjegyeit, halaszthatatlan, libamájfagylalt, meglangyosítjuk, libamájételeket, elkészítésüknek, libatepertőkrém, kenyérlángosra, elhanyagolható, virágkarnevál, megtisztított, előmelegített, ágyaspálinkát, disznózsírral, tönkölyliszt, felkockázzuk, finomságokat, félretesszük, hungarikumok, vöröshagymát, libatepertőt, libatepertős, zöldségekkel, megfuttatjuk, légkeveréses, desszertként, országgyűlés, csigatésztát, libatepertő, tartásuknak, vidékenként, újragondolt, vöröshagyma, beletesszük, hagyományos, átforgatjuk, szakértőivé, burgonyával, ízesítették, édesszájúak, locsolgatva, káposztával, elkészítés, hozzáadjuk, fokhagymát, hozzávalók, elkeverjük, konszenzus, lekenéshez,
© 2013 TVN.HU Kft.