Belépés
B receptek
... vaj, 1 kávéskanál liszt, só ízlés szerint.
A burgonyát megfőzzük, leszűrjük, forrón áttörjük vagy megdaráljuk. A burgonyapüréhez 6 dkg reszelt sajtot, tojássárgáját, 1 kávéskanál lisztet, vajat adunk, jól összekeverjük, felverjük, beletesszük a külön habbá vert tejszínt és a felvert tojásfehérjét. A kész masszát kivajazott és liszttel meghintett serpenyőbe tesszük. Tetejét e...
2011-01-19 21:26:56
B receptek
... vöröshagyma, 2 tojás, 1 pohár tej vagy tejföl, 1 evőkanál zöldpetrezselyem, törött bors és só ízlés szerint.
A héjában főtt burgonyát reszelőn megreszeljük vagy húsdarálón megdaráljuk. Lisztet, sót, tojást adunk hozzá, és kemény tésztát gyúrunk belőle. A tésztát ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Apróra összevágott hagymát zsírban kissé megpirítunk, petrezselymet teszünk bele, ...
2011-01-19 21:23:41
B receptek
... besamelmártás. A töltelékhez: 40 dkg halfilé, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dkg vaj, só ízlés szerint.
A burgonyát megtisztítjuk, lábasban gőzben megfőzzük, forrón áttörjük, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, lepény alakúra formáljuk, és nedves konyharuhára tesszük. Megfőzött, összevágott halfiléből és apróra vágott, vajon enyhén megpirított vöröshagymából elkészítjük a tölteléket. ...
2011-01-19 21:20:25
B receptek
... töltelékhez: 40 dkg főtt hús (vagy a címben felsorolt egyéb töltelékanyag), 1 fej vöröshagyma, törött bors, só ízlés szerint.
A héjában főtt burgonyát áttörjük vagy megdaráljuk. Ezután lisztet, borsot, sót, tojást adunk hozzá, jól összedolgozzuk, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, kockákra vágjuk, és megtöltjük a töltelékkel. Gombócokat formálunk, forrásban levő só...
2011-01-19 21:16:41
Képviselőfánk
... puding
4dl tej
15 dkg cukor
2 tojásfehérje
tejszín+habfix

Elkészítése:
A vizet felforralom, bele a só, a margarin, a cukor, majd lassú tűzre veszem és a lisztet folytonosan keverve rakom bele. Amikor már összeállt, leveszem a tűzről és hozzáadom a tojásokat, amit robotgéppel jól elkeverek.
A masszát a vajjal kikent tepsire kanalazom vagy n...
2011-01-19 21:13:52
B receptek
... töltelékhez: 40 dkg főtt hús (vagy a címben felsorolt egyéb töltelékanyag), 1 fej vöröshagyma, törött bors, só ízlés szerint.
A héjában főtt burgonyát áttörjük vagy megdaráljuk. Ezután lisztet, borsot, sót, tojást adunk hozzá, jól összedolgozzuk, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, kockákra vágjuk, és megtöltjük a töltelékkel. Gombócokat formálunk, forrásban levő só...
2011-01-19 20:05:15
B receptek
... fej vöröshagyma, törött bors és só ízlés szerint.
A nyers burgonyát meghámozzuk, megmossuk és gyorsan (nehogy megbarnuljon) megreszeljük. Levét kissé kinyomjuk. A burgonyamasszába lisztet szórunk, tojást és sót teszünk bele, és jól elkeverjük. Kerek lepényeket formálunk, és minden lepény közepébe tölteléket rakunk. A töltelék elkészítéséhez a szalonnát apró kockákra vágjuk. ...
2011-01-19 20:02:16
B receptek
... evőkanál liszt, 3 evőkanál olvasztott zsír vagy olaj, törött bors és só ízlés szerint.
A megtisztított és puhára főzött burgonyát és zöldséget leszűrjük, lecsöpögtetjük és megdaráljuk. Lisztet, sót és borsot szórunk bele. Hozzáadjuk a tojásokat és a reszelt sajtot. Kerek gombócokat készítünk, amelyeket lisztben megforgatva zsírban (vagy olajban) megsütünk.

"Csész...
2011-01-19 19:58:26
B receptek
... személyre: 80 dkg burgonya, 1 kis zsenge fejes saláta, 1 tojás, 20 dkg liszt, 4 dkg zsemlemorzsa, 1 dl tejföl, tejfölös mártás, só ízlés szerint.
A burgonyát megfőzzük, áttörjük, tojást és lisztet teszünk bele. A salátaleveleket nyersen apróra vágjuk, és tejföllel ízesítjük. Összedolgozzuk a burgonyamasszával, krokettet készítünk, és zsemlemorzsában megforgatjuk. A krokettet...
2011-01-19 19:55:23
B receptek
... összevágjuk, olajban megpirítjuk, és a gombával összekeverjük. A meghámozott burgonyát forró, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és áttörjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, 5 tojást és a lisztet. Megsózzuk és összedolgozzuk. Nagy gombócokat formálunk, és lisztben megforgatjuk őket. A gombócokat kivajazott, mély tűzálló edénybe tesszük. Mindegyikbe mélyedést vájunk, megtöltjük gombáv...
2011-01-19 19:52:35
1 2 3 ..................1873 1874 1875 1896 1897 ..........2845 2846 .........3792 3793 3794 
Címkék: burgonyát megfőzzük, külön habbá, felvert tojásfehérjét, kész masszát, héjában főtt, tésztát ujjnyi, burgonyát megtisztítjuk, címben felsorolt, vizet felforralom, lisztet folytonosan, vajjal kikent, nyers burgonyát, burgonyamasszába lisztet, töltelék elkészítéséhez, szalonnát apró, reszelt sajtot, salátaleveleket nyersen, gombával összekeverjük, meghámozott burgonyát, olvasztott vajat, gombócokat kivajazott, burgonyamasszába, zöldpetrezselyem, burgonyapüréhez, salátaleveleket, zsemlemorzsában, összedolgozzuk, elkészítéséhez, lecsöpögtetjük, vöröshagymából, megtisztítjuk, képviselőfánk, tojássárgáját, töltelékanyag, tojásfehérjét, petrezselymet, besamelmártás, összekeverjük, megtisztított, vastagságúra, megreszeljük, megforgatjuk, megbarnuljon, tojásfehérje, konyharuhára, zsemlemorzsa, töltelékkel, meghámozott, összevágjuk, megpirítjuk, töltelékhez, vöröshagyma, összevágott, megdaráljuk, robotgéppel, megpirítunk, folytonosan, megforgatva, meghámozzuk, elkészítjük, mindegyikbe, elkészítése, felforralom, megpirított,
© 2013 TVN.HU Kft.