|
|
|
... tojásfehérjét, hozzáadjuk a cukrot, majd a sárgáját, a zsiradékot. A nagy kanál citromlébe belerakjuk a szódabikarbónát, hogy felfusson, és így öntjük a keverőtálba, belerakjuk a fahéjat, végül a lisztet. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Ne ijedjünk meg, mert igen lapos lesz, de majd feljön. Rászórjuk a mazsolát és a cukros diót. A mazsola le fog süllyedni, de diós marad a t... |
2010-07-11 15:23:07 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál liszt
2 evőkanál keményitő
2 tojás
0,5 csésze cukor=10 dkg
2 csomag vaníliás cukor
elkészitése:
Egy tálban összekeverem a vajat,a zsirt,és a lisztet,hozzá adom a tejfölt,tojássárgáját is.Jól kidolgozom a tésztá,majd 4 felé osztom.20x20 cm-re nyújtom ki.Mindegyik lapt külön-külön a tepsi hátoldalán megsütömkb:15 perc alatt.
A krémh... |
|
2010-07-11 14:33:24 |
|
|
|
|
|
|
... fagyasztott ribizli
* 2 evőkanál baracklekvár
Elkészítés:
A margarint tálba tesszük, rászórjuk a cukrot, a fahéjat, belekeverjük a tojást, a keményítőt, a lisztet, a sütőport, és alaposan összedolgozzuk (ha van, kézi robotgép keverőspiráljával, magas fokozaton).
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kikenjük margarinnal a k... |
2010-07-11 14:29:43 |
|
|
|
|
|
|
... * 1 tojás
* 2 dkg étcsokoládé
* 12 dkg cukor
* 1 kiskanál őrölt fahéj
* bevonáshoz:
* 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, a cukorral, a tojással, az őrölt fahéjjal, a reszelt csokoládéval és az olvasztott (de nem forró) margarinnal omlós tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kisujjnyi vastagságúra... |
|
2010-07-11 14:20:36 |
|
|
|
|
|
|
... dkg kakaó
* 20 dkg vaj
* 4 tojás
* 25 dkg cukor
* 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A csokoládét kisebb darabokra tördeljük. A lisztet összekeverjük a kakaóval. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 20x30 cm-es tepsit.
Vízfürdőbe állítjuk a csokoládét és belekeverjük a vajat. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmeleg... |
|
2010-07-11 14:17:54 |
|
|
|
|
|
|
... csipet só
* 1,5 evőkanál cukor
* 4 evőkanál krémsajt
* 2 evőkanál tejföl
* 1 tojás
* fahéjas cukor
Elkészítés:
Először a lisztet a csipet sóval és a vajjal összedolgozzuk, hozzáadjuk a cukrot, majd a krémsajtot, a tejfölt és a tojás sárgáját is. Az egészet összedolgozzuk, két cipóra formázzuk, és hűtőszekrényben 30... |
2010-07-11 14:15:06 |
|
|
|
|
|
|
... finomliszt
* A krémhez:
* 25 dkg sütőmargarin
* 25 dkg porcukor
* 2 csomag vaníliás cukor
* őrölt fahéj
Elkészítés:
A lisztet a tejben megfuttatott élesztővel és a többi alapanyaggal könnyen nyújtható tésztává összedolgozzuk, ha túl lágy lenne, adunk még hozzá lisztet. A tésztát 6 kis cipóra osztjuk, legalább fél ó... |
2010-07-11 14:13:14 |
|
|
|
|
|
|
... só
Tölteléknek:
* homoktövislekvár (vagy baracklekvár, vagy valamilyen sütésálló lekvár)
Tetejére:
* vaníliás porcukor
elkészítés
1. A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük.
2. Eldolgozzuk a vajjal, kezünk között elmorzsoljuk a liszttel.
3. Belekeverjük a túrót, és jól átgyúrjuk.... |
2010-07-11 14:10:35 |
|
|
|
|
|
|
... habtejszín
* 5 dkg cukor
* 5-7 dkg kókuszreszelék
* 2 ek málnaszörp
* 20 dkg málna vagy más bogyós gyümölcs
elkészítés
1. A lisztet elkeverjük a cukor felével.
2. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ekkor tesszük bele a sütőport, a citromlevet, a cukor másik felét, és tovább keverjük magas fok... |
2010-07-11 14:07:10 |
|
|
|
|
|
|
... felforraljuk.
2. A kétszersültet egy jénaiba tördeljük, és a forró tejjel nyakon öntjük.
3. A tojássárgáját 4 ek cukorral, 1tk vaníliaaromával habosra keverjük. Belerakjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük, majd mehet bele a mazsola. A megmaradt 1/2 l tej hozzáadásával sűrű pudingot főzünk, és összekeverjük a kétszersülttel.
4. A tojásfehérjét 2 ek cukor... |
2010-07-11 13:37:34 |
|
|
|
|