|
|
|
... héja
Előkészítés:
A ribizlit megmossuk, és leszemezzük. A sütőformát(30 cm átmérőjű sütőforma) kivajazzuk. A sütőt
előmelegítjük.
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a mandulával elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) előszöralacsony, majd a legmagasab... |
2010-07-09 11:05:10 |
|
|
|
|
|
|
... tojás,
250 g liszt,
1 sütőpor,
2-3 evőkanál tej,
50 g citrushéj keverék
A vajat, a cukorral habosra keverjük, a tojásokat egyenként hozzáadjuk, majd a sütőporos lisztet, tejet, citrushéjat, reszelt narancshéjat. Kivajazott muffin formába töltjük és 180 fokon 20-25 percig sütjük.
... |
|
2010-07-09 06:33:11 |
|
|
|
|
|
|
... meghámozzuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük.
2. Ha kész, összetörjük, és hagyjuk kihűlni.
3. Ha kihűlt, hozzáütjük a tojást, és fokozatosan hozzáadagolva a lisztet puha tésztát gyúrunk belőle.
4. Hosszú rudakat sodrunk a tésztából, egyenlő részekre vágjuk, és szalag formára hajtogatjuk őket.
5. Forró olajban -félidőben megfordítva-... |
2010-07-08 20:52:57 |
|
|
|
|
|
|
... narancssárga színe lesz) , őrölt borssal ízesítjük és puhára főzzük a zöldségeket.
6. Addig elkészíthetjük a galuskát. 1 tálkába beleütjük a ... |
|
2010-07-08 20:43:13 |
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérje
A tetejére:
olvasztott csokoládé - ehhez a mennyiséghez 4 kockányi elegendő egy jó minőségű fekete csokoládéból, cseppnyi vajjal
Elkészítés:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal gombóccá formázzuk, frissentartó fóliába csomagolva 1/2 órára pihenni küldjük a hűtőszekrény... |
|
2010-07-08 17:22:21 |
|
|
|
|
|
|
... porcukor
1 rúd vanília kikapart belseje
1 egész tojás (szétválasztva) + 1 tojásfehérje
1 dl tejszín
1 csapott evőkanál kukoricakeményítő
Elkészítés: A kétféle lisztet tálba szitálom, hozzáadom a keményítőt, a csipet sót, cukrot. Almareszelővel forgácsokra reszelem a hideg vajat, gyors mozdulatokkal összedolgozom a lisztkeverékkel - zsemlemorzsá... |
2010-07-08 17:17:53 |
|
|
|
|
|
|
... meghámozzuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük.
2. Ha kész, összetörjük, és hagyjuk kihűlni.
3. Ha kihűlt, hozzáütjük a tojást, és fokozatosan hozzáadagolva a lisztet puha tésztát gyúrunk belőle.
4. Hosszú rudakat sodrunk a tésztából, egyenlő részekre vágjuk, és szalag formára hajtogatjuk őket.
5. Forró olajban -félidőben megfordítva-... |
2010-07-08 17:13:30 |
|
|
|
|
|
|
... fokra, és bélelj ki sütőpapírral egy kb. 20 x 20 cm-es mélyebb tepsit. Verd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá egyenként a kissé felvert tojásokat. Szitáld át a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként keverd a masszához. Forgasd bele a mandulát és a diót.
Terítsd a masszát a tepsibe, majd szórd a tetejére a szilvákat - ezek majd jól belesüllyednek a tésztáb... |
2010-07-08 17:08:33 |
|
|
|
|
|
|
... háj. A támogató csapat feladata közben: tartani a lelket a vállalkozó szellemű tettestársban. :-)
Valamint: előkészíteni a tésztát, ami a harmadik felvonás. Először is, kimérjük a lisztet, átszitáljuk és félretesszük a negyedét. Ezzel majd a kigyúrt hájat fogjuk összedolgozni, téglalap alakúra formázni és felhasználásig hideg helyre tenni. Megmarad tehát a liszt háromnegyede,... |
2010-07-08 16:18:20 |
|
|
|
|
|
|
... töltelékhez:
1 kg alma
1 vaníliás cukor
2 kk. fahéj
4 maréknyi kristálycukor
olvasztott vaj
Elkészítés:
Egy tálban jól összekeverjük a vajat, a lisztet, a joghurtot és a sót, majd elfelezzük, és kinyújtjuk. A lereszelt almát megcukrozzuk, összekeverjük a vaníliás cukrot és a fahéjat, majd az olvasztott vajjal megkent tésztán eloszlatj... |
2010-07-08 13:35:03 |
|
|
|
|