|
|
|
... kalács.
Hogyan készítsük?
A kalácshoz a lisztet minden esetben érdemes átszitálni, egyrészt hátha lakik benne valaki... másrészt így sokkal több levegő kerül a lisztszemcsék közé, ezáltal a tésztánk is sokkal könnyedebb, légiesebb lesz. Ennek érdekében még egy kevés sikérrel (2 dkg/50 dkg liszt) is gazdagíthatjuk a lisztet. A foszlósság érdekében a fonás ... |
2015-03-31 22:27:51 |
|
|
|
|
|
|
... a kalács.
Hogyan készítsük?
A kalácshoz a lisztet minden esetben érdemes átszitálni, egyrészt hátha lakik benne valaki... másrészt így sokkal több levegő kerül a lisztszemcsék közé, ezáltal a tésztánk is sokkal könnyedebb, légiesebb lesz. Ennek érdekében még egy kevés sikérrel (2 dkg/50 dkg liszt) is gazdagíthatjuk a lisztet. A foszlósság érdekében a fonás közb... |
|
2012-03-28 22:00:30 |
|
|
|
|
|
|
... menet vettem mindenféle gabonából egy keveset.
Otthon aztán a mozsárban megtörtük a mintákat. Nagy érdeklődéssel nézték a különféle darabokat.
- Ezek a fehérek lisztszemcsék! A barna pedig a héj, ezt nevezzük korpának. Az pedig a csíra. Ha nem törjük össze, hanem elültetjük, ebből fejlődik a növény!
- Igen, az ősszel az iskolában cserepekbe ültet... |
2009-02-24 13:28:31 |
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
|
2008-12-01 23:35:02 |
|
|
|
|