Regisztráció  Belépés
Szerzetestôl-79/924
... nyíló rózsát, a szélben ringó kalászokat!
Élesítsd érzékeidet megfigyelésekkel, melyeknek eredményei életed késôbbi folyamán nagy hasznodra válnak!
Szeresd a liturgiát! A liturgia minden érzékszervedet leköti.
Istenhez emel, lelked legmélyéhez szól. Engedd, hogy magával ragadjon az orgonaszó, a liturgikus színek, a gyertyák lobogó lángja, a virágok,az egész ...|...
2018-08-31 14:49:58
Katolikus Társadalmi Napokat rendeznek jövő hétvégén Székesfehérváron
... karitásztevékenységük, szociális és kulturális küldetésük, a civilekkel való kapcsolatuk is - tette hozzá.
Beszélt arról is, hogy az egyház küldetéséhez természetesen hozzátartozik a liturgia, ezért a nyitó- és a zárónapon is lesz szentmise, utóbbit Erdő Péter bíboros celebrálja majd a Fő téren.
A püspök reményét fejezte ki, hogy sokan lesznek a programokon, találkoznak ...
2018-08-31 12:28:42
Szentmisét mutattak be Paskai László bíborosért halálának ..
... és issza az Úr testét és vérét, annak örök élete van. Ezt az örök életet és örök boldogságot kérjük Paskai László bíboros atya számára is. Ámen.

Erdő Péter bíboros, prímás a liturgia végén mécsest helyezett el Paskai László sírja előtt, majd lerótta tiszteletét Mindszenty József sírjánál is.
...............
2018-08-16 19:23:15
Felszentelték a gazdagréti Szent Angyalok-.....
... alapkőletételt követően a félkész, de már misézésre alkalmas templomot 2002-ben Erdő Péter elődje, Paskai László bíboros megáldotta, így már akkor birtokba vehette a plébánia közössége a liturgia céljaira, azonban a templom teljes berendezése idén készült el, így kerülhetett végre sor a felszentelésre.
Bővebben https://www.magyarkurir.hu/hazai/fel szenteltek-gazdagreti-s...
2018-08-06 16:54:25
Veres András mutatott be búcsúi szentmisét Győrsövényházon
... 10:00
Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatta be a búcsúi szentmisét június 24-én a győrsövényházi Keresztelő Szent János-templomban. A liturgia után a főpásztor megáldotta a restaurált kültéri Jó Pásztor-szobrot.
- A Jó Pásztor-szobrot a német nemzetiségű Husz János készíttette hálából 1921-ben, amikor halottnak hitt fia, J...
2018-07-12 10:16:57
Jó embernek tartod magad?
...#26

Te tévesen megállapítod, hogy az én "nem tudom vallásom" a múlt évezred elején alakult ki és külső liturgiai elemekkel fűszerezed.
Honnan veszed, hogy ez így van?
A feltételezésed rossz.
S közben úgy állítod be, mintha így lenne.
Nem vagyok katolikus, de még csak református sem.
Így beláthatod, hogy tévedsz.
Tehát...a feltételezésed mi a...
2018-06-07 09:40:36
Úrnapja 06.03. ...
... hangulatát kellőképpen kifejezni. Ennek az Oltáriszentségben köztünk lévő megtestesült Krisztusnak a lelkes ünneplését szolgálja az Úrnapja. Az ünnepi szentmise után körmenettel folytatódik a liturgia.
A XII. században nagyon elterjedt Berengar Tours-i kanonok (†1088) tévtanítása az Eucharisztiáról: tagadta Krisztus jelenlétét a kenyér és bor színében, és csak jelképes ...
2018-06-01 16:20:40
Úrnapja 06.03.
... hangulatát kellőképpen kifejezni. Ennek az Oltáriszentségben köztünk lévő megtestesült Krisztusnak a lelkes ünneplését szolgálja az Úrnapja. Az ünnepi szentmise után körmenettel folytatódik a liturgia.
A XII. században nagyon elterjedt Berengar Tours-i kanonok (†1088) tévtanítása az Eucharisztiáról: tagadta Krisztus jelenlétét a kenyér és bor színében, és csak jelképes ...
2018-05-31 16:58:40
Balatonalmádiban folytatódott az eucharisztikus .....
Balatonalmádiban folytatódott az eucharisztikus kongresszus missziós keresztjének zarándokútja
Május 13-án, vasárnap érkezett Balatonalmádiba a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje. A közösség fatimai imaóra után, ünnepi szentmise keretében fogadta a keresztet.
..............
2018-05-28 23:29:45
Szűz Mária, az Egyház Anyja 05.21
... kötelező emléknapját, melyet a liturgiában pünkösdvasárnap utáni hétfőn fogunk ünnepelni.
Hazánkban még latin szertartású hívek is, ahol nagyobb számmal összegyűlnek, és amennyiben a liturgia szabályai engedik, gyakran még a pünkösdvasárnap utáni napon is - azaz ,,pünkösdhétfőn", ahogy a polgári naptárakban is találjuk - a Szentlélek eljövetelét helyezt...
2018-05-21 08:16:04
1 2 3 ..........36 37 .....54 55 .....71 72 73 
Címkék: Katolikus Társadalmi Napokat, Paskai László, Szent Angyalok-, Veres András, Szűz Mária, Egyház Anyja, Erdő Péter, Mindszenty József, Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, Keresztelő Szent János-templomban, Husz János, Berengar Tours-i, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, gazdagréti Szent, szélben ringó, liturgia minden, liturgikus színek, gyertyák lobogó, civilekkel való, egyház küldetéséhez, püspök reményét, örök életet, liturgia végén, plébánia közössége, liturgia céljaira, templom teljes, búcsúi szentmisét, győrsövényházi Keresztelő, liturgia után, főpásztor megáldotta, restaurált kültéri, német nemzetiségű, múlt évezred, feltételezésed rossz, lelkes ünneplését, ünnepi szentmise, eucharisztikus kongresszus, közösség fatimai, liturgiában pünkösdvasárnap, liturgia szabályai, pünkösdvasárnap utáni, polgári naptárakban, megfigyelésekkel, balatonalmádiban, székesfehérváron, balatonalmádiba, pünkösdvasárnap, eucharisztiáról, győrsövényházon, eucharisztikus, feltételezésed, győrsövényházi,
© 2013 TVN.HU Kft.