Regisztráció  Belépés
Rakott karfiol
... karfiolra terítjük a megfőtt rizst, majd a húsos ragut, végül a maradék karfiolt is a tetejére helyezzük.
A tejfölbe keverjük a tojást és ízlés szerint a sót. Ezt a mártást elterítjük a második réteg karfiol tetején, végül megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokon, 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

...
2018-07-11 23:49:50
Rakott karfiol
... karfiolra terítjük a megfőtt rizst, majd a húsos ragut, végül a maradék karfiolt is a tetejére helyezzük.
A tejfölbe keverjük a tojást, és ízlés szerint a sót. Ezt a mártást elterítjük a második réteg karfiol tetején, végül megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokon, 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

...
2017-08-23 21:56:34
4. ARABKONYHA FOLYTATÁS
... formát addig forró sütőbe tesszük, míg a morzsa barnulni nem kezd.
Merőkanállal a belsőség felét kimerjük, és összekeverjük a sós vízben kifőzött makaróni felével. Egyenletes rétegen elterítjük a sütőformában, tetejét megszórjuk kb. 6 dkg reszelt sajttal. A belsőség és a makaróni másik részét összekeverjük 6 dkg sajttal, és ebből újabb réteget terítünk a sütőformába. Ráöntjük...
2012-03-26 22:21:48
Csirkecomb, csirkemell, csirkeszárny...
... nagyobb alma, 1 nagy pohár tejföl, 1,5 dl tej, mustár, fahéj, bors, só, szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, majd tepsibe elterítjük, megsózzuk, és a tejet aláöntjük úgy, hogy csak félig lepje el. A csirkecombokat a szárnyas fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük, majd a burgonya tetejére rakjuk, ha szükségesnek tartjuk, bor...
2012-01-27 08:57:12
Rétes – egyszerűen nem
... előkészített (23 x 30 cm-es) tepsibe. További 3 lappal hasonlóan járunk el, azzal a különbséggel, hogy az utolsó lapot nem olajozzuk. Erre kerül a dió-zsemlemorzsa keverékének 2/3-a, majd elterítjük rajta a sűrű mártásban illatozó meggyet. A tetejét meghintjük a maradék morzsával. Megolajozunk egy újabb réteslapot, ezzel fedjük le a meggyet, majd a maradék 3-mal is hasonlóan járun...
2011-10-09 08:40:23
Sült padlizsánok
... vastag karikákra vágjuk. Minden padlizsánkarikát mindkét oldalán megsózunk, és 20 percet hagyjuk állni. Az alatt egy közepes tepsit 1 evőkanál olajjal kikenünk, majd egyenletes rétegben elterítjük benne a párolt rizst. A zöldségről leitatjuk a szürkés levet, ezután a padlizsánkarikákat egyenként megmártjuk a lisztben, és a párolt rizsre fektetjük, szorosan egymás mellé. Az olajba ...
2011-10-03 19:50:56
x
...-





Szűcs Dezsőné [Vera]


Gyümölcsös kavart
4 egész tojást kikavarunk 30 dkg cukorral, 3 evőkanál forró vízzel. Belerakunk egy vaníliás cukrot vagy reszelt citromhéjat, vagy mindkettőt, 1 csomag sütőport citromlével felfuttatva, 30 dkg lisztet. Ezt kikavarjuk, a végén hozzákavarunk 1 dl olajat. Zsírozott, lisztezett tepsib...
2011-05-10 21:11:49
x
...-





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Biryani másképp
Hozzávalók (6-8 sz.): 1,3 kg csirkehús; a csirkéhez: 2,5 ek olaj, 2 nagy hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 db gyömbér (kb.2 cm), ½ kk chilipor, ½ kk bors, ½ kk kurkuma, 1 kk őrölt kömény, 1 kk só, 2 paradicsom, 2 ek joghurt, 2 ek aprított mentalevél, &fr...
2011-03-19 16:34:39
Mai menű
... pecsenyehús, 6-8 deka zsír, 1 citrom, só, pici majoránna, 15-20 deka vegyes leveszöldség, 2 deci tejföl, 2 tojás sárgája és 2 evőkanálnyi paradicsom.

Egy pecsenyesütőlapra elterítjük az apróra vágott zöldséget, vékony karikákra vágott vöröshagymát és citromot. Erre tesszük a megsózott húsokat és leöntjük forró zsírral. Jó meleg sütőben világos pirosra sütjük. A pecsenye...
2011-03-05 05:09:50
Receptek
... keverjük. A megmosott póréhagymát vékony karikákra szeljük. Serpenyőben 4 dkg vajat hevítünk, a póréhagymát beletéve üvegesre pirítjuk, majd átöntjük egy tűzálló tálba, és egyenletesen elterítjük. A főtt tojásfehérjét a túrótöltelékkel megtöltjük, és a párolt hagymakarikákra szépen egymás mellé rakjuk. A tejfölt összekeverjük a tojássárgájával, kissé megsózzuk és belekeverjük a re...
2011-01-27 12:34:38
1 2 3 
Címkék: ARABKONYHA FOLYTATÁS, Szűcs Dezsőné, Juhászné Szunyogh Mária, megfőtt rizst, húsos ragut, maradék karfiolt, tetejére helyezzük, tejfölbe keverjük, mártást elterítjük, második réteg, reszelt sajttal, morzsa barnulni, belsőség felét, makaróni másik, burgonyát meghámozzuk, tejet aláöntjük, szárnyas fűszerkeverékkel, burgonya tetejére, utolsó lapot, dió-zsemlemorzsa keverékének, sűrű mártásban, tetejét meghintjük, maradék morzsával, újabb réteslapot, maradék 3-mal, közepes tepsit, párolt rizst, zöldségről leitatjuk, szürkés levet, párolt rizsre, vaníliás cukrot, végén hozzákavarunk, pecsenyesütőlapra elterítjük, apróra vágott, megsózott húsokat, megmosott póréhagymát, póréhagymát beletéve, tűzálló tálba, főtt tojásfehérjét, túrótöltelékkel megtöltjük, párolt hagymakarikákra, tejfölt összekeverjük, fűszerkeverékkel, padlizsánkarikát, tojássárgájával, túrótöltelékkel, hagymakarikákra, csirkecombokat, összekeverjük, fűszerkeverék, hozzákavarunk, tojásfehérjét, aranybarnára, csirkeszárny, merőkanállal,
© 2013 TVN.HU Kft.