Regisztráció  Belépés
Megkezdődött az új másodfokú eljárás a lúgos támadás ügyében
...
A Kúria június 13-án helyezte hatályon kívül a Fővárosi Ítélőtábla korábbi határozatát, és új másodfokú eljárást rendelt el.
A csütörtöki tárgyaláson - a Kúria iránymutatásának megfelelően - szemtanúkat kérdezett az eljáró tanács, és megkezdődött a sértett tanúkénti kihallgatása is.
A tárgyalás elején a megvádolt orvos - aki az eljárások során mindvégig tagadta bűnö...
2017-11-23 22:37:00
Ahmed H. pere - Kúria: törvénysértő volt az ítélőtábla hatályon kívül helyező végzése
... törvénysértő döntést hozott, amikor új eljárás lefolytatására kötelezte az elsőfokú bíróságot, megítélése szerint ugyanis az indokként megjelölt hiányosságok pótolhatók lettek volna a másodfokú eljárásban, azaz az ítéletet érdemben kellett volna felülbírálni. Polt Péter szerint ellentmondásos az is, hogy az ítélőtábla az elsőfokú ítéletben megállapított tényállást hiánytalannak ne...
2017-11-14 13:53:18
Nyolc év fegyházat kapott egy férfi, aki rágyújtotta a házat hét emberre
... hagyni az égő ingatlant, az időközben visszatérő férfi azonban azt hitte, meghaltak. Az épületnél a vádlott továbbra is agresszívan viselkedett, végül a rendőrök előállították.
A másodfokú határozat indoklása szerint a vádlott szándéka "legalább eshetőlegesen" a sértettek megölésére irányult, erre utal, hogy a tűzgyújtáskor a benzin mellett égésgyorsító anyagot is használt, ...
2017-11-08 18:15:21
Örüljünk, hogy nem vagyunk börtönben? A Hunnia-ügy
... ítélet-tákolmányt.
De hiába ez a törvénytelen állapot, hiába az OBH ígérete, hogy kivizsgálják az ügyet, semmi nem történt a mai napig.

Sőt, mintha mi sem történt volna, kijelöltek egy másodfokú bírói tanácsot, aki viszont illetéktelennek érezte magát az ügyben, ezért hónapokkal ezelőtt felfüggesztette az eljárást és az Alkotmánybírósághoz fordult.
Azóta az Al...
2017-11-06 22:39:50
Véget ért a szezonális viharjelzés a tavaknál
... Főigazgatóság (OKF), és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság MTI-hez kedden eljuttatott közös közleményéből az is kiderül, hogy a három tónál 1300-2600 órán át volt érvényben első- vagy másodfokú viharjelzés a hét hónap alatt, ami 300-400 órával több, mint az előző évben volt. 2010 óta az idei számított a második legviharosabb esztendőnek.
A viharjelzést a Belügyminisz...
2017-10-31 19:55:09
Vihar - Halálos áldozatokat követelt a vihar Lengyelországban
... Lengyelországban Grzegorznak nevezett orkánszerű, helyenként óránkénti 110 kilométeres szél miatt a 16 vajdaság közül tízben, mindenekelőtt az ország déli- és észak-nyugati részén fekvőkben másodfokú viharriadó van érvényben - jelentette a lengyel közszolgálati hírtelevízió (TVP Info).
A Nyugat-Pomerániai vajdaságban vasárnap hajnalban egy kocsivezető akkor vesztette életét, ...
2017-10-29 13:52:00
Vihar - Már riasztást is kiadott a meteorológiai szolgálat az erős szél miatt
...
Az Észak-Dunántúlon és az ország középső területein - köztük a fővárosban - van másodfokú (narancs), több észak-nyugati járásban harmadfokú (piros) riasztás érvényben.
Az éjfélig szóló figyelmeztetés szerint a nap folyamán Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém megyében lehetnek a legmagasabb fokú (piros) riasztások. A többi ...
2017-10-29 11:31:40
Vihar - Budapesten és több megyében harmadfokú figyelmeztetés a viharos szél miatt
... Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére adták ki harmadfokú (piros) figyelmeztetést a károkozó szél veszélye miatt. Az ország többi területén másodfokú (narancs), míg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsőfokú a figyelmeztetés.
Azt írták: vasárnap a déli órákban egy gyors mozgású, markáns hidegfront halad át az országon észak-dél ir...
2017-10-29 07:04:57
Vasárnap országszerte viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat - BŐVÍTETT
... Pest megyére, továbbá Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére adták ki a harmadfokú (piros) figyelmeztetést. Emellett az ország nagy részére másodfokú, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki vasárnapra.
Mint kifejtették: vasárnap a déli órákban egy gyors mozgású hidegfront halad át az ország felett észak-...
2017-10-28 18:13:10
Tízmilliós kártérítést ítéltek meg a vokányi gyilkos volt élettársának
... következetesen tagadta, hogy részt vett volna férje meggyilkolásában.
Az egykori rendőrtiszt vallomását a törvényszék és a táblabíróság sem fogadta el objektív bizonyítékként, az első- és a másodfokú bírói tanács sem talált olyan tényt, adatot, vallomást, amely a nő bűnösségét kétséget kizáróan megalapozta volna. Ezért bizonyítottság hiányában az asszonyt felmentették a bűnse...
2017-10-27 15:52:43
1 2 3 ......................145 146 ............218 219 ...........289 290 291 
Címkék: Ahmed, Fővárosi Ítélőtábla, Polt Péter, Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság MTI-hez, Lengyelországban Grzegorznak, lúgos támadás, ítélőtábla hatályon, szezonális viharjelzés, vihar Lengyelországban, meteorológiai szolgálat, erős szél, viharos szél, vokányi gyilkos, csütörtöki tárgyaláson, eljáró tanács, sértett tanúkénti, tárgyalás elején, megvádolt orvos, eljárások során, elsőfokú bíróságot, indokként megjelölt, másodfokú eljárásban, ítéletet érdemben, elsőfokú ítéletben, időközben visszatérő, vádlott továbbra, rendőrök előállították, másodfokú határozat, vádlott szándéka, sértettek megölésére, benzin mellett, törvénytelen állapot, másodfokú bírói, három tónál, előző évben, idei számított, második legviharosabb, ország déli-, lengyel közszolgálati, kocsivezető akkor, ország középső, éjfélig szóló, legmagasabb fokú, károkozó szél, ország többi, déli órákban, gyors mozgású, országon észak-dél, ország nagy, ország felett, egykori rendőrtiszt, asszonyt felmentették, lengyelországban,
© 2013 TVN.HU Kft.