Regisztráció  Belépés
Ilyen könnyen elkészíthető a csodás tejszínes joghurttorta!
... oldalú tortaformába töltjük. Előmelegített sütőbe tolva, öt percig erős lánggal sütjük, de a sütő ajtaját egy gyufaszállal kitámasztjuk, hogy a gőznek utat engedjünk. Ezután a lángot mérsékeljük, és a tésztát tűpróbáig sütjük. Még melegen deszkára borítjuk, és a papírt lehúzzuk róla. Ha a tészta kihűlt, kettévágjuk, és az egyik tésztakorongot a tortaformába visszafektetjük. A jól ...
2018-07-04 18:42:30
Húsleves házi májgaluskával
... bors


Elkészítés

A húst megmossuk. A hagymákat apróra vágjuk a paprikával együtt, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, majd erős tűzön átpirítjuk az egészet. Mérsékeljük a tüzet a lábas alatt, majd hozzáadjuk a tisztított és feldarabolt répákat, fokhagymát, zellergumót és zöldborsót.
Sózzuk, borsozzuk az alapot, ho...
2018-06-09 23:47:58
Baklava
... : Hozzávalók:

10 dkg kristálycukor
10-15 dkg dió

Egy serpenyőbe tegyük a cukrot és a diót, majd kezdjük el felmelegíteni. Amikor a cukor már kezd olvadni, mérsékeljük a hőfokot, és kezdjük el folyamatosan kevergetni, nehogy megégjen a cukros-dió.

Addig keverjük, karamellizáljuk, míg a felolvadt cukor teljesen bevonja a diót, és szép világos ba...
2018-05-11 14:40:34
Krémes gombaleves
... répát és a petrezselyemgyökeret, majd megsózzuk.
Beledobjuk a gombát, pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük 6-7 dl vízzel. Felforraljuk, kb. 5 percig forraljuk, majd mérsékeljük a hőfokot.
A tasakos leves tartalmát csészébe öntjük, hozzákanalazunk a forró levesből, majd simára keverjük.
Beleöntjük a levesbe, és újra felforraljuk. Tálalás...
2018-04-19 23:40:19
Paradicsomos gnocchi sütőben sütve
... parmezán


Elkészítés

A hagymát megtisztítjuk, majd egészben a lábasban felhevített olívaolajra tesszük, és körbeforgatva pirítjuk 2-3 percig.
A tüzet mérsékeljük, és a passzírozott paradicsomot a lábasba öntjük. Hozzáadunk 5 db bazsalikomlevelet, megsózzuk, megborsozzuk, és beforraljuk 15-20 perc alatt.
Közben a gnocchit...
2018-04-12 23:40:52
Tejszínes-zöldborsós csirkeragu
... szemes borssal és 1/2 tk sóval együtt. Annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje, majd felforraljuk. Közben a leveszöldséget megtisztítjuk és feldaraboljuk.
Forrás után a tüzet mérsékeljük, és a főzőlé tetejéről habszedő kanállal eltávolítjuk a habot. A leveszöldséget a fazékba tesszük, és a csirkével együtt puhára főzzük kb. 1 óra alatt. Közben a habot időről időre lesze...
2018-03-05 22:41:22
Méteres süti
... keverünk. Két nagy (28 cm hosszú) kizsírozott, kilisztezett őzgerincforma közül az egyikbe a sárga, a másikba a barna tésztát öntjük, és forró sütőbe toljuk, de sütés közben a tüzet mérsékeljük. Ha megsült, ezt tűpróbával ellenőrizzük /a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza/ deszkára borítjuk és ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Újra összerakjuk úgy, hogy a krémm...
2018-02-21 14:36:37
Tejszínes csirke tárkonnyal
... só


Elkészítés

1. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat az olívaolajjal. A megtisztított csirkemellek mindkét oldalát aranyszínűre sütjük rajta. Lefedjük, mérsékeljük a hőfokot, és 8-10 percen keresztül pároljuk.

2. A hússzeleteket a serpenyőben félretoljuk, és a visszamaradt zsiradékon a felkarikázott vörös- és a zúzott fokhagymát ü...
2018-02-10 23:28:47
Sós csigák házibulikra, háromféleképpen
... fog kijönni belőle.

Olajozott, lisztezett sütőlapra rakjuk a tekercseket, majd felvert tojással lekenj...
2018-01-19 20:11:16
Flódni (alaprecept)
... végül befedjük az utolsó tésztalappal.
A tetejét megkenjük a tejes tojássárgájával, és a hűtőbe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd 170 fokra mérsékeljük a hőfokot, és további 45-50 percig sütjük.



Megjegyzés

Pinczel Orsolya rece...
2017-12-31 01:33:20
1 2 3 .........29 30 .....44 45 ....58 59 60 
Címkék: Pinczel Orsolya, csodás tejszínes, sütő ajtaját, gyufaszállal kitámasztjuk, gőznek utat, lángot mérsékeljük, tésztát tűpróbáig, papírt lehúzzuk, tészta kihűlt, egyik tésztakorongot, tortaformába visszafektetjük, húst megmossuk, hagymákat apróra, paprikával együtt, lábas alatt, serpenyőbe tegyük, felolvadt cukor, tasakos leves, forró levesből, hagymát megtisztítjuk, lábasban felhevített, tüzet mérsékeljük, passzírozott paradicsomot, lábasba öntjük, leveszöldséget megtisztítjuk, főzőlé tetejéről, fazékba tesszük, csirkével együtt, habot időről, barna tésztát, beleszúrt tűre, serpenyőben felforrósítjuk, megtisztított csirkemellek, serpenyőben félretoljuk, visszamaradt zsiradékon, felkarikázott vörös-, zúzott fokhagymát, utolsó tésztalappal, tetejét megkenjük, tejes tojássárgájával, hűtőbe tesszük, hozzákanalazunk, háromféleképpen, karamellizáljuk, tojássárgájával, visszafektetjük, leveszöldséget, tésztakorongot, felforrósítjuk, felmelegíteni, előmelegített, megtisztítjuk, hússzeleteket, megtisztított,
© 2013 TVN.HU Kft.