Regisztráció  Belépés
Romániai népszavazás - Törvényt módosít a kormány, hogy két napig szavazhassanak a család meghatározásáról
... beállítani", a bojkott-felhívások helyett pedig a pártok szerinte jobban tennék, ha világosan állást foglalnának a népszavazás tárgyát képező témában.
A népszavazási törvényt azért módosította "az utolsó pillanatban", sürgősségi rendelettel a bukaresti kormány, mert a "hagyományos" család eszményét zászlójára tűző és az alkotmánymódosítást szorgalmazó aláírásgyűjtést támogató...
2018-09-18 20:15:00
Alkotmányellenesnek nyilvánították Romániában a házi felügyeletről szóló törvényt
... valamilyen erőszakos bűncselekményért szabták ki büntetésüket.
Az alkotmánybíróság a jogszabály egészét alkotmányellenesnek nyilvánította amiatt, hogy a képviselőház jelentősen módosította, és olyan új rendelkezéseket vezetett be, amelyeket a szenátus első házként nem vitatott meg. A taláros testület szerint ezzel sérült a kétkamarás törvényalkotás elve.
Az alkotmánybírá...
2018-09-18 18:34:22
Hatályba lépett a megszigorított szegedi zajrendelet
...
Ezentúl - néhány rendezvénytől eltekintve - a közterületen szervezett eseményeken, valamint a vendéglátó-ipari egységek teraszain és kerthelyiségeiben korlátozza a hangosítás használatát hétköznapokon este 10-től, hétvégén pedig éjféltől. A kivételek közé tartozik a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Szegedi Ifjúsági Napok, a Szeged Napja ünnepségsorozat, valamint a Szegedi Egyete...
2018-09-15 07:05:04
A hódmezővásárhelyi önkormányzat hitelfelvételét kezdeményezte a polgármester
... többségét alkotó Fidesz és KDNP képviselői nem támogatták az előterjesztést, így azt nem fogadta el a közgyűlés.
A közgyűlés délelőtt 10 órakor kezdődő és késő estében nyúló ülésén módosította az önkormányzat költségvetését, melynek főösszegét az eredetileg elfogadott 23,1 milliárd forintról - elsősorban az államtól érkező többletforrások miatt - 24,2 milliárd forintra emelté...
2018-09-14 21:32:41
Mogherini: az EU ajtaja nyitva áll Macedónia előtt
...
Amennyiben a szeptember 30-i népszavazás sikeres lesz, Macedóniát a jövőben Észak-Macedóniának fogják hívni. Ezzel lezárul a 27 éve tartó névvita Görögországgal, és Athén az ígérete szerint a jövőben nem akadályozza Szkopje európai uniós és NATO-csatlakozását.
Federica Mogherini kiemelte: Szkopje és az EU csak együtt érhet el sikereket, amelyeknek hatása lesz az egész Eu...
2018-09-13 19:12:15
Sargentini-jelentés - Gulyás: az EP nem fogadta el a dokumentumot
... elfogadhatatlannak tartják, hogy olyan ügyeket is említ a dokumentum, amelyekről Magyarország megállapodott az Európai Bizottsággal (EB) és jogszabályokat, illetve az alkotmányt is módosította.
Ha az EB-vel lezárt ügyek később vádpontként jelenhetnek meg egy másik uniós dokumentumban, akkor értelmetlenné válik a bizottság "szerződések őre" szerepe - hangoztatta.
A minis...
2018-09-13 16:02:58
Nem módosította alapkamatát a Bank of England
...
A csütörtöki bejelentés szerint így változatlanul 0,75 százalék a brit jegybank irányadó kamata.
A monetáris testület egyhangúan szavazott: mind a kilenc tag, köztük Mark Carney, a Bank of England kormányzója a kamattartásra voksolt.
A Bank of England tavaly novemberben, tíz év után először emelte alapkamatát, 0,25 százalékponttal 0,50 százalékra. Ezt a múlt hónap...
2018-09-13 14:42:21
Kelemen Hunor: egy vagy két héten belül érvényteleníthetik a románnyelv-oktatást módosító rendelkezést
... Az oktatók és a szülők egy része fehér szalagot kötött a karjára az ellen tiltakozva, hogy a kormány mindenféle szakmai egyeztetés nélkül, tíz nappal a tanévkezdés előtt rendelettel módosította a tanügyi törvényt, mely immár a tanítók helyett román nyelv és irodalom szakos szaktanárokra bízza a kisebbségi elemi iskolák románnyelv-oktatását. A módosítást a Romániai Magyar Pedagógus...
2018-09-12 17:13:36
Lemondott a spanyol egészségügyi miniszter
... lap megírta: a miniszter 2011-ben három hónappal a határidő lejárta után iratkozott be a János Károly király Egyetem képzésére, nem vett részt az órákon, és már a végzése után, utólag módosítottak osztályzatain.
A La Sexta országos kereskedelmi televízió kedden plágiumgyanúról is beszámolt a miniszter diplomamunkájával kapcsolatban.
"Nem követtem el semmilyen szabálytal...
2018-09-12 08:41:07
A német alkotmányvédelem vezetője módosította álláspontját a chemnitzi tüntetésekkel kapcsolatban
...
A Süddeutsche Zeitung című lap beszámolója szerint a BfV elnöke egy szónoki, "retorikai fordulattal relativizálja" - teszi viszonylagossá - belpolitikai botrányt okozó minapi kijelentését, amelyben megkérdőjelezte a videófelvétel eredetiségét és Angela Merkel kancellár értékelését a felvételen látható jelenetről.
A szövetségi belügyminiszter, Horst Seehofer utasítására ...
2018-09-11 16:12:38
1 2 3 .................219 220 .........329 330 .........438 439 440 
Címkék: Kelemen Hunor, Szegedi Szabadtéri Játékok, Szegedi Ifjúsági Napok, Szeged Napja, Szegedi Egyete, Federica Mogherini, Európai Bizottsággal, Mark Carney, Romániai Magyar Pedagógus, János Károly, Süddeutsche Zeitung, Angela Merkel, Horst Seehofer, család meghatározásáról, házi felügyeletről, megszigorított szegedi, hódmezővásárhelyi önkormányzat, spanyol egészségügyi, német alkotmányvédelem, chemnitzi tüntetésekkel, pártok szerinte, népszavazás tárgyát, népszavazási törvényt, utolsó pillanatban, bukaresti kormány, jogszabály egészét, képviselőház jelentősen, szenátus első, taláros testület, kétkamarás törvényalkotás, közterületen szervezett, vendéglátó-ipari egységek, hangosítás használatát, kivételek közé, közgyűlés délelőtt, önkormányzat költségvetését, eredetileg elfogadott, államtól érkező, szeptember 30-i, ígérete szerint, másik uniós, csütörtöki bejelentés, brit jegybank, monetáris testület, kamattartásra voksolt, múlt hónap, része fehér, ellen tiltakozva, kormány mindenféle,
© 2013 TVN.HU Kft.