Regisztráció  Belépés
1956 - Emléktáblát lepleztek le Hollmann Gábor, a forradalom felvidéki vértanúja tiszteletére Rozsnyón
... azokban vállalt szerepét, majd az áldozatokra, a "szabadság hőseire" való emlékezés fontosságáról beszélt. Kiemelte: minden nemzedék kötelessége felidézni a múltat, mert a múlt emlékei és tanulságai nélkül nincs tudatos jövő. Emlékeztetett, hogy az 1956-os forradalom indította meg a bolsevista világrendszer bomlását, s a forradalom áldozata segítette hozzá a Kárpát-medence népeit ...
2017-11-03 15:16:08
Komoly tanulságokkal szolgálhatnak a jelenkor számára a földtörténet eddigi tömeges kihalásai
... Birminghami Egyetem munkatársa szerint akárcsak az emberiség történetének, úgy a földtörténet eseményei is fontos tanulságokkal szolgálnak a jelenkor számára és a jövőre nézve is.
"A múlt tanulsága az, hogy a tömeges kihalásoknak a fajveszteségen túl is óriási a hatásuk" - magyarázta a szakember.
A kutatók szerint a fosszíliákból nyert információk segíthetik a jelenkori ...
2017-10-11 10:51:48
Schmidt Mária szerint Mária Terézia uralkodása aranykor volt
...
Mária Terézia az uralkodást szolgálatnak tekintette, női érzékenységgel és mélyen hívő katolikusként méltányosan, irgalmasan gyakorolta hatalmát, törődött a rábízottakkal. Uralkodása az eltérő érdekek figyelembevételére, kompromisszumra épült - mondta a történész.
A 150 éves török pusztítás után a magyar rendek tudták, hogy az országnak fejlődésre, korszerűsítésre, építő...
2017-09-28 13:22:07
Cságoly Péterfia Béla: A kvótaper tanulságai


Megszületett egy döntés, amelyet a hazai, liberális, Brüsszel barát ellenzék kárörömmel, a kormány, a kormánypárt és a közvélemény nagy része érthetően felháborodással fogadott. Ezúttal azonban nem a szocialista-szabaddemokrata ámokfutás idejében megszokott impotens, sem pedig a Martonyi féle apatikus-megmagyará...
2017-09-20 22:24:02
Zagyi G. Ilona
ZAGYI G. ILONA


Zagyi G. Ilona /Alkony/: Pásztó, 1967. augusztus 5. -

Egy egyszerű ember, egyszerű érzései. Megoszthatod!...
2017-08-25 19:00:23
138 éve született Móricz Zsigmond író, újságíró
... magatartásán keresztül bontakozik az olvasó elé.

Sikeres író, meg tud élni; a liberalizmust sokáig tartani tudó Est-lapok örülnek, hogy Móricz a munkatársuk. Van tehát módja, hogy tanulságai alapján kibontakoztassa művészete javát: a magyar világ nagy realista körképét. Ekkor írja legkitűnőbb regényeit, amilyen a Rokonok, az Úri muri, vagy amikor a múlt felé fordul, akk...
2017-06-29 20:43:06
Román külügyminiszter: a kisebbségvédelem szükséges a regionális biztonság szavatolásához
... jele Európában, ahol túlteng az intolerancia szelleme, ezért többször pusztított már etnikai vagy vallási többség és kisebbség közötti konfliktus.
Melescanu aláhúzta, hogy a múlt tanulságait ma sem szabad elfelejteni a globalizáció és a társadalmi-gazdasági problémák okozta nyugtalanság közepette.
Megállapította, hogy az utóbbi időben fokozódott az intolerancia által gen...
2017-05-04 14:13:11
Kelemen Hunor: versenyfutás indult a kisebbségellenességben
... vezetői is csak azt nehezményezték, hogy nem ők maguk indították el azt a jogi procedúrát, amely a törvények hatályossá válását veszélyezteti.
Kelemen Hunor szerint a történteknek az a tanulsága, hogy az RMDSZ csakis az erdélyi magyarságra számíthat. Azok a román politikusok sem a magyarság barátai, akik elmennek Székelyföldre - utalt Traian Basescura.
"Egy szövetségünk ...
2017-04-21 16:21:17
Élet menete - Az antiszemitizmus veszélyére és az emlékezés fontosságára figyelmeztettek a szónokok
... gazdagodtunk tőle". Kitért arra, sokszor felvetik, miért kell a holokausztra ennyit emlékezni, de a válasz egyszerű, azért, mert bár az esemény régi, következményeit a mai napig viseljük, és tanulságait a mai napig "nem szívleltük meg".
Szinetár Miklós, Kossuth-díjas színházi és filmrendező arra figyelmeztetett, hogy "mai világunkban számos olyan hang és jelenség van, amely b...
2017-04-16 18:36:46
Balog Zoltán: a ciklus végére minden iskolában lehet pianínó
... dolog. "Legyenek például kórusok, ahol eddig nincs kórus, ott kiírunk pályázatot, hogy alakítsanak" - jegyezte meg Balog Zoltán. Kiemelte: Kodály Zoltán életművének egyik legfontosabb tanulsága, hogy ne csak azok énekeljenek, akik ezt magas színvonalon tudják művelni, hanem mindenki.
A személyes hangú interjúban Balog Zoltán beszélt a szimfonikus zenekarok támogatásáról is. M...
2017-04-15 17:13:31
1 2 3 ....18 19 ..28 29 ..36 37 38 
Címkék: Hollmann Gábor, Schmidt Mária, Mária Terézia, Cságoly Péterfia Béla, Zagyi, Móricz Zsigmond, Kelemen Hunor, Balog Zoltán, Birminghami Egyetem, ZAGYI, Traian Basescura, Szinetár Miklós, Kodály Zoltán, forradalom felvidéki, jelenkor számára, földtörténet eddigi, kvótaper tanulságai, kisebbségvédelem szükséges, regionális biztonság, antiszemitizmus veszélyére, emlékezés fontosságára, ciklus végére, múlt emlékei, 1956-os forradalom, bolsevista világrendszer, forradalom áldozata, emberiség történetének, földtörténet eseményei, jövőre nézve, múlt tanulsága, tömeges kihalásoknak, kutatók szerint, fosszíliákból nyert, uralkodást szolgálatnak, eltérő érdekek, magyar rendek, országnak fejlődésre, közvélemény nagy, egyszerű ember, liberalizmust sokáig, magyar világ, múlt felé, intolerancia szelleme, múlt tanulságait, utóbbi időben, intolerancia által, jogi procedúrát, törvények hatályossá, erdélyi magyarságra, román politikusok, magyarság barátai, holokausztra ennyit, válasz egyszerű, esemény régi, személyes hangú,
© 2013 TVN.HU Kft.