Regisztráció  Belépés
Október 23. - Négy zenekar ad ingyenes Szabadságkoncertet a Millenárison
... által szervezett nemzeti ünnepi programok keretében október 23-án reggel felvonják Magyarország lobogóját a Kossuth Lajos téren, a 15 órakor kezdődő központi ünnepségen a Terror Háza Múzeumnál Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.
Ezt megelőzően már október 22-én, vasárnap megkezdődnek a programok többek között a hagyományos műegyetemi megemlékezésekkel és a fáklyás felv...
2017-10-19 15:13:22
Október 23. - Kedden fogadja el a biztosítási tervet az operatív törzs
... a mentőszolgálat, a meteorológiai szolgálat és a katasztrófavédelem képviselője. Az ünnep napján, október 23-án reggel 7 órakor ülnek majd össze először.
Kara Ákos a Terror Háza Múzeumnál, a Hősök falánál tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, "a magyar a szabadság népe": ahogy 1956-ban is meg kellett küzdeni a szabadságért, úgy most is "harcolni kell, hogy minden olyan é...
2017-10-17 11:52:01
Október 23. - Kormányszóvivő: Orbán Viktor a Terror Háza Múzeumnál mond beszédet
...
Kovács Zoltán hozzátette: október 23-án "minden méltósággal és tisztelettel ünnepelni vágyó magyar embert várnak a Terror Háza Múzeumnál", ahol a miniszterelnök 15 órakor mondja el beszédét.
A kormányszóvivő kiemelte: az 1956-os megemlékezések egyik legfontosabb és meghatározó eleme, gondolata idén is a szabadság fogalma.
Ennek jegyében idén is a "Szabadság napja" ...
2017-10-13 12:32:03
Autó hajtott gyalogosok közé Londonban, többen megsérültek
... körülményeit.
A hatóságok által jelenleg gyalogosgázolásként meghatározott eset London egyik leglátogatottabb turistacélpontjánál, a South Kensington kerületben lévő Természettudományi Múzeumnál történt, ahol a jármű fordulás közben felhajtott a járdára.
A környéket azonnal fegyveres rendőri egységek lepték el, a környező utcákat lezárták.
Lezárták és kiürítették a ...
2017-10-07 17:42:35
Liget Budapest - Bemutatják a Liget-projektet a müncheni ingatlanfejlesztési szakkiállításon
... be "a múzeumi körforgásba", amelyek a háború óta nem voltak látogathatóak, és jövő ősszel egy "igazán átütő" kiállítással nyit újra az intézmény.
Szólt arról is, hogy a Néprajzi Múzeumnál a tervek szerint decemberben megindulnak a munkálatok az '56-os emlékmű két oldalán, "a részleteknél és a finomhangolásnál" tartanak. A Magyar Zene Házánál szintén kiírták a közbeszerzést, f...
2017-09-12 21:00:04
Befejeződött a Néprajzi és a Szépművészeti Múzeum ÁSZ-ellenőrzése
... - emlékeztet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a számvevőszék.

Most zárult vizsgálataiban az ÁSZ megállapította, hogy a belső irányítási rendszer a Néprajzi Múzeumnál nem, a Szépművészetinél azonban megfelelően biztosította a szabályszerű, átlátható és elszámoltatható közpénzfelhasználást.
A pénzügyi gazdálkodás mindkét intézménynél, a vagyongazdálko...
2017-08-31 13:32:22
A huszárságra emlékeznek a jubileumi találkozón Nyíregyházán
... Országzászló téri huszárszobornál. A megemlékezést azóta rendszeresen, a páratlan években tartják meg, amelyre meghívót kapnak a még élő harcosok is.
A szombati ünnepség a Jósa András Múzeumnál kezdődött, majd a huszárbandériumok, a díszszázad és a katonazenekar kíséretében a jelenlévők a huszárszoborhoz vonultak át. A megnyitón Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főn...
2017-08-26 13:31:59
Ma tartják a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapját
... emberi erőforrások minisztere és Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára is. A megemlékezés Kerényi Lajos piarista szerzetes beszédével kezdődik a Kossuth Lajos téren, a Terror Háza Múzeumnál beszédet mond Balog Zoltán és Hámori József akadémikus. A megemlékezés koszorúzással és mécsesgyújtással zárul.
A kormányzat tervei között szerepel, hogy központi emlékművet létes...
2017-08-23 07:04:48
Liget Budapest - Az LMP szerint természetkárosítás a fák átültetése a Városligetben
... magukat, illetve fizikailag akadályozták a munkát.
A Városliget Zrt. az MTI-vel azt közölte, hogy folytatódik a fák átültetésének előkészítése a Városligetben. A leendő Néprajzi Múzeumnál az elmúlt hét óta végzik a fák beöntözését a kertészeti szakemberek, és ma újabb, a gyökérzetre irányuló előkészületi munkák is megkezdődtek a területen.
A feladatokat a közel 50 éves t...
2017-07-04 15:23:55
Külföldi egyetemek - Véget ért a CEU melletti demonstráció Budapesten
... vonultak. Útközben egyebek mellett a "szabad ország, szabad egyetem" mottót skandálták, és a kormány oktatáspolitikája ellen emelték fel hangjukat.
Amikor a tömeg eleje a Magyar Nemzeti Múzeumnál járt, a vége akkor indult el a Fővám térről.
A vonulás idejére a belvárosi útvonalakat a rendőrség lezárta a forgalom elől.
Békés Gáspár, a Független Diákparlament képvisel...
2017-04-02 20:53:20
1 2 3 ..12 13 .19 20 .24 25 26 
Címkék: Orbán Viktor, Terror Háza Múzeumnál, Liget Budapest, Szépművészeti Múzeum ÁSZ-ellenőrzése, Kossuth Lajos, Terror Háza Múzeumnál Orbán Viktor, Kara Ákos, Kovács Zoltán, South Kensington, Természettudományi Múzeumnál, Néprajzi Múzeumnál, Magyar Zene Házánál, Jósa András Múzeumnál, Benkő Tibor, Honvéd Vezérkar, Rétvári Bence, Kerényi Lajos, Balog Zoltán, Hámori József, Városliget Zrt, Magyar Nemzeti Múzeumnál, Békés Gáspár, Független Diákparlament, biztosítási tervet, operatív törzs, huszárságra emlékeznek, jubileumi találkozón, totalitárius diktatúrák, programok többek, hagyományos műegyetemi, fáklyás felv, meteorológiai szolgálat, ünnep napján, szabadság népe, kormányszóvivő kiemelte, 1956-os megemlékezések, szabadság fogalma, hatóságok által, jármű fordulás, környéket azonnal, környező utcákat, múzeumi körforgásba, tervek szerint, belső irányítási, pénzügyi gazdálkodás, megemlékezést azóta, páratlan években, szombati ünnepség, katonazenekar kíséretében, huszárszoborhoz vonultak, megnyitón Benkő,
© 2013 TVN.HU Kft.