Belépés
metélt húsos raguval
... vízben, a csomagoláson olvasható utasítás szerint nem túl puhára főzzük...
2007-02-26 05:35:31
görög húsos tészta besamelben
... apránként hozzáöntjük. Besűrítjük, sózzuk.

Kivajazunk egy tűzálló tálat, a tésztát összeke...
2007-02-26 05:29:15
kelbimbós kelkáposzta tekercs
... kellevelek középső, vastag erét húsverővel megütögetjük-elvékonyítjuk. Közepükre simítunk 1-2 evőkanál besamelt, arányosan elosztjuk rajtuk a sárgarépa-burgonyakeveréket, megszórjuk reszelt sajttal, majd a közepükre ültetünk 2 kelbimbót. Tetejüket bevonjuk az arányosan elosztott póréval, és a maradék mártással, végül az oldalakat is felhajtva hengerszerűen feltekerjük. A sütőedény...
2007-02-26 01:36:19
zöldséges palacsinta
... visszatesszük a gázra. Közben palacsintatésztát készítünk, picit állni hagyjuk, majd kisütjük. A palacsintákat megtöltjük zöldséges töltelékkel...
2007-02-26 01:22:03
mandulás burgonyasült
... igazi, ha nem esik szét, csak repedezik egy kicsit a burgonya. Kevéske ojajat öntünk a sütőedénybe, óvatosan átszedjük a burgonyát, közben folyamatosan hintjük a durvára reszelt füstölt sajttal. Rácsorgatjuk a tejfölben elkevert tojásokat, törött borssal fűszerezzük, és meghintjük a mandulával. 200 fokon világosbarnára sütjük.

Azért tanácsos a burgonyát *túlfőzni*, mert...
2007-02-26 01:20:40
étlap szótár
... rendszerint valamilyen mártogatóval kínálnak
flambírozva = magas alkoholtartalmú folyadékkal leöntve és meggyújtva
Florentin módra = (ha fogasfilé) főzve, majd parajjal, besamellel és sajttal átsütve
franciásan = (ha máj) tűzdelve, majd vajba valamint morzsába mártva és roston megsütve
frankfurti = virslivel (és többnyire kelkáposztával) készült
fűszeres k...
2007-02-25 23:43:43
Kolbászos sörkifli
... feltekered. Beteszed a
tepsibe a kész kifliket és hagyod kelni kb 1,5-2 órát meleg helységben. Ha megkelt, beizzítod a sütőt, megkened tojással a kifliket és meghinted a tetejét sóval, sajttal, köménymaggal, szezámmaggal vagy ami eszedbe jut.
Forró sütőben max. 25 perc. De ha elérte a kívánt színt, vedd ki előbb nyugodtan!

Ja és hogy miért sörkifli? Azt kell m...
2007-02-25 16:34:39
pórébol
... az elkészített mártás felét, majd a megpárolt pórét lapátkanállal kiemeljük, hogy leve jól lecsuroghasson, és a mártásra tesszük. Bevonjuk a megmaradt mártással, végül megszórjuk reszelt sajttal, az apróra vágott pórézölddel, és zsemlemorzsával jól meghintjük. Forró sütőben szép pirosra sütjük.

Elkészítési idő: 55 perc

Póréhagyma-krémleves

Hozzával...
2007-02-24 22:59:24
A csicsóka
... vékony szeletekre vágjuk.Tepsibe tesszük, sózzuk ízlés szerint, meglocsoljuk az olívával. Rászórjuk az apróra vágott fokhagymát. Jól összekeverjük. Ráöntjük a tejszínt, megszórjuk a reszelt sajttal. Forró sütőben kb. 20 perc alatt puhára sütjük.
Akkor jó, mikor a sajt megpirul. Gyors vacsorának nagyon finom. Vagy bármilyen húsféléhez köretként tálaljuk.


...
2007-02-23 07:52:46
Póréhagyma, a császári kedvenc
... az elkészített mártás felét, majd a megpárolt pórét lapátkanállal kiemeljük, hogy leve jól lecsuroghasson, és a mártásra tesszük. Bevonjuk a megmaradt mártással, végül megszórjuk reszelt sajttal, az apróra vágott pórézölddel, és zsemlemorzsával jól meghintjük. Forró sütőben szép pirosra sütjük.

Elkészítési idő: 55 perc

Póréhagyma-krémleves

Hozzával...
2007-02-23 00:35:52
1 2 3 ...............547 548 .......821 822 ........1087 1088 1089 1094 1095 1096 
Címkék: császári kedvenc, csomagoláson olvasható, tűzálló tálat, tésztát összeke, közepükre ültetünk, arányosan elosztott, maradék mártással, palacsintákat megtöltjük, durvára reszelt, tejfölben elkevert, burgonyát *túlfőzni*, kész kifliket, tetejét sóval, kívánt színt, elkészített mártás, megpárolt pórét, mártásra tesszük, megmaradt mártással, apróra vágott, reszelt sajttal, sajt megpirul, zsemlemorzsával, alkoholtartalmú, lecsuroghasson, világosbarnára, kelkáposztával, lapátkanállal, visszatesszük, hengerszerűen, elvékonyítjuk, palacsintákat, összekeverjük, mártogatóval, csomagoláson, meglocsoljuk, megütögetjük, rácsorgatjuk, köménymaggal, szezámmaggal, folyamatosan, burgonyasült, feltekerjük, elkészített, rendszerint, sütőedénybe, kelkáposzta, elkészítési, fűszerezzük, folyadékkal, flambírozva, pórézölddel, hozzáöntjük, töltelékkel, szeletekre, besamelben, megtöltjük, húsverővel, frankfurti, húsféléhez, megszórjuk, franciásan, vacsorának, palacsinta, meggyújtva, fokhagymát, besamellel, meghintjük, feltekered, kellevelek, besűrítjük,
© 2013 TVN.HU Kft.