|
|
|
... vízben, a csomagoláson olvasható utasítás szerint nem túl puhára főzzük... |
2007-02-26 05:35:31 |
|
|
|
|
|
|
... apránként hozzáöntjük. Besűrítjük, sózzuk.
Kivajazunk egy tűzálló tálat, a tésztát összeke... |
|
2007-02-26 05:29:15 |
|
|
|
|
|
|
... kellevelek középső, vastag erét húsverővel megütögetjük-elvékonyítjuk. Közepükre simítunk 1-2 evőkanál besamelt, arányosan elosztjuk rajtuk a sárgarépa-burgonyakeveréket, megszórjuk reszelt sajttal, majd a közepükre ültetünk 2 kelbimbót. Tetejüket bevonjuk az arányosan elosztott póréval, és a maradék mártással, végül az oldalakat is felhajtva hengerszerűen feltekerjük. A sütőedény... |
2007-02-26 01:36:19 |
|
|
|
|
|
|
... visszatesszük a gázra. Közben palacsintatésztát készítünk, picit állni hagyjuk, majd kisütjük. A palacsintákat megtöltjük zöldséges töltelékkel... |
|
2007-02-26 01:22:03 |
|
|
|
|
|
|
... igazi, ha nem esik szét, csak repedezik egy kicsit a burgonya. Kevéske ojajat öntünk a sütőedénybe, óvatosan átszedjük a burgonyát, közben folyamatosan hintjük a durvára reszelt füstölt sajttal. Rácsorgatjuk a tejfölben elkevert tojásokat, törött borssal fűszerezzük, és meghintjük a mandulával. 200 fokon világosbarnára sütjük.
Azért tanácsos a burgonyát *túlfőzni*, mert... |
|
2007-02-26 01:20:40 |
|
|
|
|
|
|
... rendszerint valamilyen mártogatóval kínálnak
flambírozva = magas alkoholtartalmú folyadékkal leöntve és meggyújtva
Florentin módra = (ha fogasfilé) főzve, majd parajjal, besamellel és sajttal átsütve
franciásan = (ha máj) tűzdelve, majd vajba valamint morzsába mártva és roston megsütve
frankfurti = virslivel (és többnyire kelkáposztával) készült
fűszeres k... |
2007-02-25 23:43:43 |
|
|
|
|
|
|
... feltekered. Beteszed a
tepsibe a kész kifliket és hagyod kelni kb 1,5-2 órát meleg helységben. Ha megkelt, beizzítod a sütőt, megkened tojással a kifliket és meghinted a tetejét sóval, sajttal, köménymaggal, szezámmaggal vagy ami eszedbe jut.
Forró sütőben max. 25 perc. De ha elérte a kívánt színt, vedd ki előbb nyugodtan!
Ja és hogy miért sörkifli? Azt kell m... |
2007-02-25 16:34:39 |
|
|
|
|
|
|
... az elkészített mártás felét, majd a megpárolt pórét lapátkanállal kiemeljük, hogy leve jól lecsuroghasson, és a mártásra tesszük. Bevonjuk a megmaradt mártással, végül megszórjuk reszelt sajttal, az apróra vágott pórézölddel, és zsemlemorzsával jól meghintjük. Forró sütőben szép pirosra sütjük.
Elkészítési idő: 55 perc
Póréhagyma-krémleves
Hozzával... |
2007-02-24 22:59:24 |
|
|
|
|
|
|
... vékony szeletekre vágjuk.Tepsibe tesszük, sózzuk ízlés szerint, meglocsoljuk az olívával. Rászórjuk az apróra vágott fokhagymát. Jól összekeverjük. Ráöntjük a tejszínt, megszórjuk a reszelt sajttal. Forró sütőben kb. 20 perc alatt puhára sütjük.
Akkor jó, mikor a sajt megpirul. Gyors vacsorának nagyon finom. Vagy bármilyen húsféléhez köretként tálaljuk.
... |
2007-02-23 07:52:46 |
|
|
|
|
|
|
... az elkészített mártás felét, majd a megpárolt pórét lapátkanállal kiemeljük, hogy leve jól lecsuroghasson, és a mártásra tesszük. Bevonjuk a megmaradt mártással, végül megszórjuk reszelt sajttal, az apróra vágott pórézölddel, és zsemlemorzsával jól meghintjük. Forró sütőben szép pirosra sütjük.
Elkészítési idő: 55 perc
Póréhagyma-krémleves
Hozzával... |
2007-02-23 00:35:52 |
|
|
|
|