|
|
|
... felforraljuk) a spárgát, szűrjük le, és tegyünk félre 3 kanál főzőlevet! A borjúszeleteket klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk! A hússzeleteket takarjuk be egy-egy szelet mortadellával és sajttal! A spárgát helyezzük a közepére! Tekerjük össze a borjúszeleteket, és hempergessük meg a fűszeres lisztben. Kb. 10 percig süssük a serpenyőben a tekercseket! Öntsük a bort, a megmaradt főzől... |
2007-02-09 00:59:27 |
|
|
|
|
|
|
... igazi, ha nem esik szét, csak repedezik egy kicsit a burgonya. Kevéske ojajat öntünk a sütőedénybe, óvatosan átszedjük a burgonyát, közben folyamatosan hintjük a durvára reszelt füstölt sajttal. Rácsorgatjuk a tejfölben elkevert tojásokat, törött borssal fűszerezzük, és meghintjük a mandulával. 200 fokon világosbarnára sütjük.
Azért tanácsos a burgonyát *túlfőzni*... |
|
2007-02-06 13:15:59 |
|
|
|
|
|
|
... visszatesszük a gázra. Közben palacsintatésztát készítünk, picit állni hagyjuk, majd kisütjük. A palacsintákat megtöltjük zöldséges töltelékkel, és lerakjuk ő... |
2007-02-06 13:10:45 |
|
|
|
|
|
|
... vizet adunk hozzá.) Letakarva meleg helyen legalább egy órán át kelni hagyjuk. Ha megkelt, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük felpuhított (de nem megolvasztott!) margarinnal, megszórjuk bőven a sajttal, és jó szorosan feltekerjük. Félbehajtjuk, újabb 1/2 órán át kelesztjük. Vékonyra kinyújtjuk, hosszúkás csíkokra vágjuk, masniszerűen megsodorjuk. Kikent és liszttel megszórt tepsiben k... |
|
2007-02-05 07:22:33 |
|
|
|
|
|
|
... spenót, ... |
|
2007-01-30 00:16:49 |
|
|
|
|
|
|
... besamelbe, majd a sütőtálba kanalazzuk.
A tojásoka... |
2007-01-29 11:50:05 |
|
|
|
|
|
|
... kellevelek középső, vastag erét húsverővel megütögetjük-elvékonyítjuk. Közepükre simítunk 1-2 evőkanál besamelt, arányosan elosztjuk rajtuk a sárgarépa-burgonyakeveréket, megszórjuk reszelt sajttal, majd a közepükre ültetünk 2 kelbimbót. Tetejüket bevonjuk az arányosan elosztott póréval, és a maradék mártással, végül az oldalakat is felhajtva hengerszerűen feltekerjük. A sütőedény... |
2007-01-27 13:06:47 |
|
|
|
|
|
|
Élőm halott, holtan él. Előre csak mendegél, minek, de nincsen cél. Bugyrok vannak mártózni, és poklok is ártózni. Süppedve mártózok, átkozva ártózok. Nekem az özönvíz dukál, hol nincs senkim a bárkán. Végül kiszáradok, és kórózom a napot. Kár hozóm, kárhozom! Nyertél velem egy életet, és egy vissza-mérleget, mely negatívvá méri az anyagom, és lenézi szellemem. Ez volt Neked, nekem... |
2007-01-27 04:03:26 |
|
|
|
|
|
|
... apránként hozzáöntjük. Besűrítjük, sózzuk.
Kivajazunk egy tűzálló tálat, a tésztát összekeverjük ... |
2007-01-25 14:33:56 |
|
|
|
|
|
|
... bazsalikomot, vagy más zöldfűszert, amit szeretünk), és erre szedjük ki a gnocchikat, majd kicsit átforgatjuk.
Ha szükségét érezzük, lehet sózni, borsozni is.
Megszórjuk reszelt kéksajttal (de bármilyen sajttal finom, amit szeretünk), és ráolvasztjuk. álaláskor megszorjuk parmezánnal.
Nem könnyű recept, de nagyon más, mint a boltban vett gnocchi. ... |
2007-01-23 16:29:03 |
|
|
|
|