Belépés
Bálint-napi meglepetés
... felforraljuk) a spárgát, szűrjük le, és tegyünk félre 3 kanál főzőlevet! A borjúszeleteket klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk! A hússzeleteket takarjuk be egy-egy szelet mortadellával és sajttal! A spárgát helyezzük a közepére! Tekerjük össze a borjúszeleteket, és hempergessük meg a fűszeres lisztben. Kb. 10 percig süssük a serpenyőben a tekercseket! Öntsük a bort, a megmaradt főzől...
2007-02-09 00:59:27
Mandulás burgonyasült
... igazi, ha nem esik szét, csak repedezik egy kicsit a burgonya. Kevéske ojajat öntünk a sütőedénybe, óvatosan átszedjük a burgonyát, közben folyamatosan hintjük a durvára reszelt füstölt sajttal. Rácsorgatjuk a tejfölben elkevert tojásokat, törött borssal fűszerezzük, és meghintjük a mandulával. 200 fokon világosbarnára sütjük.


Azért tanácsos a burgonyát *túlfőzni*...
2007-02-06 13:15:59
Zöldséges palacsinta
... visszatesszük a gázra. Közben palacsintatésztát készítünk, picit állni hagyjuk, majd kisütjük. A palacsintákat megtöltjük zöldséges töltelékkel, és lerakjuk ő...
2007-02-06 13:10:45
sajtos masni
... vizet adunk hozzá.) Letakarva meleg helyen legalább egy órán át kelni hagyjuk. Ha megkelt, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük felpuhított (de nem megolvasztott!) margarinnal, megszórjuk bőven a sajttal, és jó szorosan feltekerjük. Félbehajtjuk, újabb 1/2 órán át kelesztjük. Vékonyra kinyújtjuk, hosszúkás csíkokra vágjuk, masniszerűen megsodorjuk. Kikent és liszttel megszórt tepsiben k...
2007-02-05 07:22:33
Spenótos gnocchi
... spenót, ...
2007-01-30 00:16:49
Csőben sült kemény tojás
... besamelbe, majd a sütőtálba kanalazzuk.

A tojásoka...
2007-01-29 11:50:05
Kelbimbós kelkáposztatekercs
... kellevelek középső, vastag erét húsverővel megütögetjük-elvékonyítjuk. Közepükre simítunk 1-2 evőkanál besamelt, arányosan elosztjuk rajtuk a sárgarépa-burgonyakeveréket, megszórjuk reszelt sajttal, majd a közepükre ültetünk 2 kelbimbót. Tetejüket bevonjuk az arányosan elosztott póréval, és a maradék mártással, végül az oldalakat is felhajtva hengerszerűen feltekerjük. A sütőedény...
2007-01-27 13:06:47
Szakadatlan vallomás
Élőm halott, holtan él. Előre csak mendegél, minek, de nincsen cél. Bugyrok vannak mártózni, és poklok is ártózni. Süppedve mártózok, átkozva ártózok. Nekem az özönvíz dukál, hol nincs senkim a bárkán. Végül kiszáradok, és kórózom a napot. Kár hozóm, kárhozom! Nyertél velem egy életet, és egy vissza-mérleget, mely negatívvá méri az anyagom, és lenézi szellemem. Ez volt Neked, nekem...
2007-01-27 04:03:26
Görög húsos rakott tészta
... apránként hozzáöntjük. Besűrítjük, sózzuk.

Kivajazunk egy tűzálló tálat, a tésztát összekeverjük ...
2007-01-25 14:33:56
Sütőtökös gnocchi
... bazsalikomot, vagy más zöldfűszert, amit szeretünk), és erre szedjük ki a gnocchikat, majd kicsit átforgatjuk.
Ha szükségét érezzük, lehet sózni, borsozni is.
Megszórjuk reszelt kéksajttal (de bármilyen sajttal finom, amit szeretünk), és ráolvasztjuk. álaláskor megszorjuk parmezánnal.


Nem könnyű recept, de nagyon más, mint a boltban vett gnocchi. ...
2007-01-23 16:29:03
1 2 3 ...............547 548 .......821 822 ........1089 1090 1091 1094 1095 1096 
Címkék: borjúszeleteket klopfoljuk, hússzeleteket takarjuk, spárgát helyezzük, fűszeres lisztben, megmaradt főzől, durvára reszelt, tejfölben elkevert, burgonyát *túlfőzni*, palacsintákat megtöltjük, sütőtálba kanalazzuk, közepükre ültetünk, arányosan elosztott, maradék mártással, özönvíz dukál, tűzálló tálat, tésztát összekeverjük, boltban vett, borjúszeleteket, világosbarnára, elvékonyítjuk, megolvasztott, palacsintákat, visszatesszük, hengerszerűen, összekeverjük, mortadellával, hússzeleteket, burgonyasült, hempergessük, folyamatosan, masniszerűen, felforraljuk, félbehajtjuk, bazsalikomot, ráolvasztjuk, rácsorgatjuk, megütögetjük, szakadatlan, átforgatjuk, sütőedénybe, megsodorjuk, zöldfűszert, fűszerezzük, serpenyőben, töltelékkel, felpuhított, hozzáöntjük, feltekerjük, parmezánnal, margarinnal, tekercseket, palacsinta, mandulával, meglepetés, kanalazzuk, besűrítjük, kelesztjük, megtöltjük, kivajazunk, kellevelek, megszórjuk, meghintjük, kinyújtjuk, kiszáradok, gnocchikat, megszorjuk, kéksajttal, húsverővel, klopfoljuk, átszedjük,
© 2013 TVN.HU Kft.