Regisztráció  Belépés
Moszkva büntetendővé tenné a külföld szankciók belföldi végrehajtását
...
A jogszabály azokat az orosz jogi és magánszemélyeket sújtaná, akik - a külföldi szankciók végrehajtását segítendő - korlátoznák vagy beszüntetnék rendes üzleti tevékenységüket. A törvénytervezet a négy évig terjedő szabadságvesztés és a 600 ezer rubelig (több, mint 2,5 millió forintig) terjedő bírság mellett magában foglalja négyévi kényszermunka lehetőségét is.
A jogs...
2018-05-16 07:17:34
Szűk egy hét múlva lejár az szja-bevallás határideje
...
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a tavalyi mintegy 4 millió után idén már több mint 5 millió magánszemélynek készítette el az szja-bevallását. Aki egyetért a tervezettel, annak nem kell tennie semmit, a tervezet május 22-én hivatalos szja-bevallássá válik. A dokumentumot azonban célszerű átnézni annak érdekében, hogy biztosan a helyes adatokat tartalmazza.
A NAV idén ...
2018-05-16 07:12:08
A NAV közzétette a júniusban elszámolható üzemanyagárakat
...
A 95-ös ólmozatlan motorbenzin literenként 379 forinttal, a gázolaj literenként 387 forinttal, az autógáz pedig 222 forinttal számolható el 2018. június 1. és június 30. között.
Ha a személyi jövedelemadó törvény hatálya alá tartozó magánszemély az üzemanyagköltséget a közleményben szereplő árak szerint számolja el, nem szükséges az üzemanyagról számlát beszereznie....
2018-05-14 16:14:42
Lemondott a horvát gazdasági miniszter az Agrokor körüli legújabb botrány miatt
... ügyvédi irodák, amelyek titokban dolgoztak a kormánynak a lex Agrokor néven emlegetett törvény megírásában, haszonra tettek szert, miután a mentésben is részt vettek. Összesen 141 cég és magánszemély látta el tanácsokkal a válságmenedzsmentet, honoráriumaik egy év alatt elérték a fél milliárd kunát (21,4 milliárd forint).
A Lex Agrokor a Parmalat megmentésére irányuló olasz t...
2018-05-14 15:34:06
NVB: lehet népszavazást tartani a népszavazások elektronikus aláírásgyűjtéséről
...
A népszavazási kérdéseket egy magánszemély nyújtotta be. Az NVB pénteki ülésén 12:5 arányban hitelesítette a két kezdeményezés aláírásgyűjtő ívét, mivel azok a törvényi követelményeknek - azaz az alaptörvényben és a népszavazási törvényben foglaltaknak - megfeleltek.
A népszavazásról és európai polgári kezdeményezésről szóló törvény lehetőséget biztosít arra, hogy az eu...
2018-05-04 17:22:29
Devizahitelek - Uniós főtanácsnok: vizsgálhatja nemzeti bíróság egy szerződés feltételének tisztességtelenségét
... érthetően fogalmazták meg, a nemzeti bíróság megvizsgálhatja, hogy az olyan tisztességtelen feltételnek minősül-e, amely nem kötelezi a fogyasztót.
A közleményben felidézték, hogy két magánszemély 2008 februárjában kötött svájci frankban nyilvántartott kölcsönszerződést egy magyar bankkal. A szerződés értelmében a havi törlesztő részleteket forintban kellett fizetni, de a rés...
2018-05-03 14:22:15
Javaslatom az ellenzéki pártoknak?
... hozzáférhetővé kell tenni az igazság csatornáit az emberek felvilágosítása és a választások tisztességesebbé tételéhez! Biztos vagyok benne, hogy ebben további szervezetek, külföldi és hazai magánszemélyek anyagi hozzájárulására is számíthatnának. A parlamentbe be nem jutott Együttnek két nap alatt összeadtak ötvenmillió forintot a kampánytámogatás visszafizetésére! A többi kieset...
2018-04-13 22:37:05
Nyugdíjrendszer: durva változást tartogatnak a választások u
... intézmények számára. (Persze csak a választások után...)

A Ptk. említett módosításának lényege a hivatalos értelmezés szerint az, hogy nemcsak a rászoruló szülő, hanem az a magánszemély, valamint az az intézmény is követelhet költségtérítést, aki a nagykorú gyermek helyett gondoskodik a rászoruló idős szülőről.

Csakhogy a társadalombiztosítás éppen azért jött...
2018-04-03 20:01:21
1 2 3 ..................223 224 .........335 336 ..........446 447 448 
Címkék: Nemzeti Adó-, külföld szankciók, szja-bevallás határideje, júniusban elszámolható, horvát gazdasági, áfás magánszemélyeknek, szja-bevallás beküldésére, népszavazások elektronikus, szerződés feltételének, szja-bevallási tervezetet, ellenzéki pártoknak, jogszabály azokat, orosz jogi, külföldi szankciók, négy évig, tavalyi mintegy, tervezet május, dokumentumot azonban, helyes adatokat, 95-ös ólmozatlan, gázolaj literenként, autógáz pedig, személyi jövedelemadó, közleményben szereplő, üzemanyagról számlát, áfafizetésre kötelezett, őstermelői tevékenység, ahhoz kapcsolódó, népszavazási kérdéseket, magánszemély nyújtotta, törvényi követelményeknek, népszavazási törvényben, nemzeti bíróság, olyan tisztességtelen, közleményben felidézték, magyar bankkal, szerződés értelmében, havi törlesztő, 17SZJA számú, igazság csatornáit, emberek felvilágosítása, választások tisztességesebbé, kampánytámogatás visszafizetésére, többi kieset, választások után, hivatalos értelmezés, rászoruló szülő,
© 2013 TVN.HU Kft.