Belépés
Megjelent a Lánchíd, a Váralagút és a villamos-aluljáró felújításának ajánlattételi felhívása
... gyalogos-átkelőhely létesül a pesti hídfő északi és déli járdája között.
A Lánchíd pesti hídfője alatti villamos- és közúti aluljáróban a megerősített falazatokra új födém épül, a támfalak magassága a dunai árvízszinthez igazodik, valamint megújul a Széchenyi téri és az Eötvös téri villamosmegálló is.
A Váralagút felújítása során részlegesen visszabontják a mozaikburkola...
2018-10-09 17:11:59
Tengeri kömény bőrmegújító hatásairól
... rendelkezik, hiszen az ernyősök családjának neves képviselője. Apró virágai vannak, amelyek a nyári hónapokban nyílnak. Levelei fényesek, mélyen szeldeltek és zöldek. A növény magháza bordázott, magassága pedig körülbelül hatvan centiméter.

A tengerparton élő népek előszeretettel alkalmazták szél- és vizelethajtásra, de egyes feljegyzések szerint vesekő ellen is hatásos...
2018-10-06 20:00:15
Tallóztam
... titkárnőjének:
"Pályázat. Építészmérnököt keresek, aki megtervez, majd kivitelez egy toronyépületet az általam felvázolt méretekben és minőségben. Alapméret: kör alakú, átmérője 4 méter. Magassága ennek legalább 200-szorosa, azaz 800 méter. (Természetesen bírnia kell a toronynak az elemi erők okozta, bármilyen erős kilengést!) A fal vastagsága alaptól a felső szintig max. 25 ...
2018-10-03 19:08:21
Legyen olyan a napod, amilyennek szeretnéd!
... titkárnőjének:
"Pályázat. Építészmérnököt keresek, aki megtervez, majd kivitelez egy toronyépületet az általam felvázolt méretekben és minőségben. Alapméret: kör alakú, átmérője 4 méter. Magassága ennek legalább 200-szorosa, azaz 800 méter. (Természetesen bírnia kell a toronynak az elemi erők okozta, bármilyen erős kilengést!) A fal vastagsága alaptól a felső szintig max. 25 ...
2018-09-30 15:34:17
Az Andrássy 60 orvosai
A közkedvelt gyermekkönyvíró nem hétköznapi családtörténeteAz ÁVH orvosai nem gyógyítottak, feladatuk a vádlottak megtörése volt. Egyikük, Janikovszky Béla volt feleségét is zártosztályra küldte, de vezetéknevét nem innen ismerjük.
...
2018-09-19 22:08:15
Vallásos vers: Varga Lajos epikai igényű, pietisztikus ....
... érzett,
Olyan volt a szülés, mint mikor a hajnal
Megszüli a napot mennyei mosollyal...

És hogy mily dicső lesz jövendő nagysága,
Hogy mily mérhetetlen annak magassága,
A hatalmas Isten azzal mutatta meg,
Hogy születésekor már csodák történtenek.

A fa, amely eddig gyümölcsöt nem termett,
Ekkor bő áldással megterhelve díszlett....
2018-09-07 16:55:09
Kétkeréken...
... egészséges életünket. Amilyen előnyt jelenthet a mozgás, olyan nagy egészségügyi kockázatokat is magában rejt ha nem jól választjuk ki kerékpárunkat. Fontos talán, hogy az ülés és a kormány magassága, a pedáloktól való távolság, optimálisan legyen beállítva egy szakitól. Könnyebb lesz evvel a pedálozásunk.
Nem ajánlatos félmeztelenül kerékpározni, megcsíphet valamilyen állat,...
2018-09-03 00:15:07
Nyár végén

FEKETE ISTVÁN:
..............NYÁR VÉGÉN

Az árokparton elnyűtt gyalogút,
és az erdőkben augusztus seper;
a domboldalon avult fű lapul,
s némán búvik a csattogó eper.
...
2018-08-31 18:28:11
A táplálkozási szokásokról készít felmérést az OGYÉI
...
Kiemelte, bíznak abban, hogy olyan következtetéseket tudnak majd levonni, amelyek segítenek a döntéshozóknakprogramokat kidolgozni, amelyek a magyar lakosság egészségét segítik elő.
Mint mondta, az uniós támogatással megvalósuló, szeptemberben kezdődő felmérésben 149 település kiválasztott lakosai vesznek részt.
A kérdezetteknek egy fél órát igénybe vevő tesztet kel...
2018-08-29 10:33:17
A Cactus Dome, radioaktív anyag temető
... anyagok nem jelentenek közvetlen veszélyt a környező óceánra.

Bár a szerkezet mállott és repedezett, hatékony védelmet nyújt a nukleáris hul...
2018-08-24 17:11:19
1 2 3 .....................256 257 ..........384 385 ..........511 512 513 
Címkék: Varga Lajos, Cactus Dome, Janikovszky Béla, FEKETE ISTVÁN, NYÁR VÉGÉN, villamos-aluljáró felújításának, táplálkozási szokásokról, pesti hídfő, megerősített falazatokra, támfalak magassága, dunai árvízszinthez, ernyősök családjának, nyári hónapokban, növény magháza, általam felvázolt, elemi erők, felső szintig, közkedvelt gyermekkönyvíró, vádlottak megtörése, napot mennyei, hatalmas Isten, kormány magassága, pedáloktól való, árokparton elnyűtt, erdőkben augusztus, domboldalon avult, csattogó eper, magyar lakosság, uniós támogatással, környező óceánra, szerkezet mállott, villamosmegálló, vizelethajtásra, gyermekkönyvíró, építészmérnököt, családtörténete, toronyépületet, kérdezetteknek, előszeretettel, kerékpárunkat, természetesen, ajánlattételi, felújításának, árvízszinthez, titkárnőjének, szeptemberben, visszabontják, mozaikburkola, zártosztályra, félmeztelenül, pietisztikus, gyógyítottak, vezetéknevét, születésekor, támogatással, feljegyzések, kiválasztott, tengerparton, kerékpározni, táplálkozási, megerősített,
© 2013 TVN.HU Kft.