Regisztráció  Belépés
Román kormányalakítás - Moody's: veszélyezteti a szerkezeti reformokat a gyakori kormányfőcsere
... belüli korábbi kormányváltások gyakran szakpolitikai irányváltást is eredményeztek.
A hitelminősítő idéz egy nemrégiben elvégzett felmérést, amelynek kimutatása szerint a román gazdaságban aktív külföldi befektetők 90 százaléka mondta azt, hogy a jogszabályi környezet folyamatos változása most már hatással van üzleti terveire.
A Moody's kiemeli, hogy egy évvel korábban a...
2018-01-22 20:14:57
Moody's: stabil hitelképességgel kezdik 2018-at Közép- és Kelet-Európa EU-gazdaságai
... makrogazdasági szempontból is "kedvező hátszéllel" kezdi 2018-at, a külső és a hazai növekedési dinamika az idén is várhatóan erőteljes marad.
A Fitch londoni elemzői a magyar gazdaságban 3,5 százalékos növekedést várnak 2018-ban.
Ez jórészt megfelel a szélesebb körű londoni elemzői várakozásoknak.
A Morgan Stanley globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befek...
2018-01-17 12:51:03
Újabb afrikai sertéspestis-góc jelent meg Romániában, a magyar határ mellett
...
A vírus két napja azonosították, ezt követően az állategészségügyi hatóság azonnal leölte az illető gazdaságban nevelt 13 sertést, a tetemeket pedig elégette.
A fertőzött gazdaság körzetében megtettek minden olyan intézkedést, ami a fertőtlenítéshez, a vírus terjedésének megelőzéséhez szükséges. Az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóság (ANSVSA) azt is közölte...
2018-01-13 11:31:37
Londoni elemzők: túlléphette az 5 százalékot a közép-európai EU-gazdaságok éves növekedése a negyedik negyedévb
... elemzőinek kimutatása szerint a globális alaptípusnak tekintett északi-tengeri Brent olajféleség október óta 17 százalékkal drágult dollárértéken, ám ennek hatását a három közép-európai EU-gazdaságban az erős helyi valuták enyhítik.
A Bank of America-Merrill Lynch londoni elemzőinek számításai szerint a hármak közül Magyarországon a legnagyobb az üzemanyagok súlya az infláció...
2018-01-08 19:13:24
Varga: egyre közelebb van a teljes foglalkoztatottság Magyarországon
... meglévő 60 ezer ...
2018-01-04 10:21:44
Londoni elemzők: 16 éves csúcson a közép-európai feldolgozóipari szektorok aktivitása
... kereslet szintén hozzájárult a kondíciók javulásához a térség feldolgozóipari szektoraiban - hangsúlyozták keddi tanulmányukban a cég elemzői.
A londoni elemzői közösség a magyar gazdaságban a következő két évben 3 százalék feletti növekedést valószínűsít.
A Morgan Stanley globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének feltörekvő piacokkal foglalko...
2018-01-02 20:04:18
Varga: a tavalyinál kedvezőbb növekedési kilátásokkal kezdi az évet a magyar gazdaság
... azt is, hogy bővülnek a fejlesztési adókedvezmények, az új kedvezményt új termékek, eljárások bevezetésénél lehet igénybe venni, ezzel is szeretnék erősíteni az innovációt a magyar gazdaságban.
Folytatódik a munkahelyvédelmi program, amely bevezetése óta 590 milliárd forint járulékot hagyott a munkaadóknál - jelezte.
Varga Mihály kitért arra, hogy január 1-jén 5 százalék...
2018-01-02 12:42:43
Évértékelő - Lengyelország a gazdaságban erősödött, a külpolitikában a geopolitikai kényszerűségek meghaladásár
...
Az év végén meglepetésszerű miniszterelnök-váltás történt, Beata Szydlo eddig kormányfő helyét Mateusz Morawiecki gazdasági menedzser, bankszakember vette át. A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt, mely decemberben rekordmagasságú, 50 százalékos népszerűségi mutatót ért el, a kormányfőváltást a gazdaságpolitika előtérbe helyezésével magyarázta.
Morawiecki eddig a p...
2017-12-26 08:11:21
Tanulmány készül a szén lehetséges szerepéről a magyar gazdaságban
...
Az államtitkár felidézte, hogy a 2011-ben elfogadott magyar energiastratégia az ellátás biztonsága érdekében kiemelten kezeli a külső források helyett a hazai erőforrások bevonását, és ennek egyik fontos eleme lehet a szénvagyon energetikai célú hasznosítása.
Hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy a klímaváltozás miatt változott a szén szerepének megítélése az energiaellát...
2017-12-20 13:04:14
Kamatdöntés - Londoni elemzők: változás érzékelhető az MNB retorikájában
... retorikában, jelezve az alapállás mérsékeltebbé válását.
Carson az erre utaló jelek között említette, hogy az előző, novemberi ülésről kiadott kommüniké szóhasználata szerint a magyar gazdaságban maradt még bizonyos fokú kihasználatlan kapacitástöbblet, a keddi közlemény azonban már úgy fogalmaz, hogy a kibocsátás közel jár potenciális szintjéhez.
A Capital Economics lon...
2017-12-19 20:44:15
1 2 3 ................103 104 ........155 156 .........206 207 208 
Címkék: Kelet-Európa EU-gazdaságai, Morgan Stanley, America-Merrill Lynch, Varga Mihály, Beata Szydlo, Mateusz Morawiecki, Capital Economics, szerkezeti reformokat, gyakori kormányfőcsere, magyar határ, közép-európai EU-gazdaságok, negyedik negyedévb, közép-európai feldolgozóipari, tavalyinál kedvezőbb, magyar gazdaság, gazdaságban erősödött, geopolitikai kényszerűségek, szén lehetséges, magyar gazdaságban, hitelminősítő idéz, nemrégiben elvégzett, román gazdaságban, jogszabályi környezet, évvel korábban, hazai növekedési, szélesebb körű, állategészségügyi hatóság, illető gazdaságban, tetemeket pedig, fertőzött gazdaság, vírus terjedésének, globális alaptípusnak, három közép-európai, erős helyi, hármak közül, üzemanyagok súlya, kondíciók javulásához, térség feldolgozóipari, londoni elemzői, fejlesztési adókedvezmények, munkahelyvédelmi program, gazdaságpolitika előtérbe, államtitkár felidézte, 2011-ben elfogadott, ellátás biztonsága, külső források, hazai erőforrások, szénvagyon energetikai,
© 2013 TVN.HU Kft.