Belépés
Évfordulók köré szerveződik a 4. Kolozsvári Zsidó Napok rendezvénysorozata
... Az IttésMost Társulat is fellép Kolozsváron: négy slammerrel közösen tartanak improvizációs slam poetry estet a rendezvénysorozat keretében.
"Fontos, hogy itt legyünk, magyar zsidó kultúrát terjesszünk Erdély fővárosában" - jelentette ki Deák Andrea megemlítvén, hogy a csaknem négymillió forintos költségvetéssel szervezett rendezvénysorozatot a magyarországi Külgazdasági és K...
2018-10-11 14:22:07
Wass Albert: Erdély Szabadságáért
... sumérok és a szkíták fiai ők.
Kultúrájuk és nyelvük
eme ősi kultúrákkal és nyelvekkel rokon.

Ha megvédjük e nemzetet
a népirtástól,
egy nagy nemzetet, egy nagy kultúrát
mentünk meg.

Segítsetek nekünk, világ népei!
Legyen Erdély újra, ami volt!
Óvjuk meg a székelyeket
a románok rémtetteitől!
Segítsük megőrizni Isten...
2018-10-07 21:23:47
Nyílt levél a brüsszeli hazaárulóknak
... előtt ismeretlen fogalom a hazaszeretet, hiszen az Önök szellemi elődei is hasonlóképpen hazudoztak, vádaskodtak és gyilkoltak, mint ma az Önök európai kollégái, akik egy kétezer éves kultúrát pusztítanak éppen idegen megszállók segítségével, a kipusztítandó kultúra megteremtőinek pénzéből.

Önök Magyarországgal akarják ugyanezt megtenni, mert száz éve az Önök elődeinek ...
2018-10-05 21:44:59
Emmi: több száz vélemény érkezett az új Nemzeti alaptanterv munkaanyagához
... változhat a dokumentum, és azt követően kerül majd a kormány elé.
A kabinet célja, hogy a magyar diákok versenyképes, a munkaerőpiacon és az életben is értékes, valamint a nemzeti kultúrát korszerűen átadó tudást szerezzenek az iskolapadban. Ehhez egy korszerű és nemzeti alapon álló Nat-ra van szükség - írta a minisztérium.
Az új Nat munkaanyagához a véleményeket szeptem...
2018-10-05 18:02:16
Rétvári: nem a semlegességre kell nevelnie az iskolának, hanem az elköteleződésre
... megtalálnia.
Rétvári Bence leszögezte: a jövő Magyarországán az oktatás és az állami szervek működés...
2018-09-29 14:31:33
ENSZ-közgyűlés - Szijjártó: a migrációs ENSZ-paktum a lehető legrosszabb lépés az illegális bevándorlás kezelés
... kelnek, életük kockáztatásával keresnek új otthont, akikhez igyekeznek, ott viszont gondot okoz, hogy sokszor hatalmas tömegeket kell befogadniuk, ráadásul olyan embereket, akik egészen más kultúrát képviselnek. A migráció ezért párhuzamos társadalmak megjelenéséhez vezet, és súlyos biztonsági kihatásokkal jár.
Szijjártó Péter emlékeztetett a 2015-ös eseményekre, amikor Magya...
2018-09-29 07:04:28
Palkovics: Magyarország sikeres lehet az innovációs technológiák alkalmazásában
... középvállalkozások innovációs képességének javítása. Ebben a folyamatan az egyetemeknek is támogatniuk kell a vállalkozókat innovációban és kutatásban is, de javítani kell a vállalkozási kultúrát is. Ez hozzájárul majd ahhoz, hogy a magyar tulajdonú cégek szerepe nőjön a hazai termelés során a hozzáadott érték előállításában - tette hozzá.
Palkovics László emlékeztetett: a k...
2018-09-28 15:33:36
Rétvári: a magyar népmesék az európai kultúrát erősítik
...
"Aki ezt nem értékeli, az az európai kultúrát teszi gyengébbé, ezzel teret nyit annak, hogy bármilyen más civilizáció, vagy kultúra elfoglalja annak a nemzeti, keresztény kultúrájú európai civilizációnak a helyét, amelyben mi élünk és élni szeretnénk" - fogalmazott Rétvári Bence.
A miniszterhelyettes hozzátette, a budapesti Mesemúzeum sikerét látva az országban összesen ...
2018-09-28 15:03:56
Szerdától magyar vers is olvasható a brüsszeli tömegközlekedés járművein
... fesztivál a költészet és a többnyelvűség népszerűsítésére törekszik, felhívja a figyelmet a fordítás fontosságára, bemutatja a nemzeti nyelveket, a nyelveken keresztül pedig az európai kultúrát.
A szervező tájékoztatása szerint idén négy esemény kapcsolódik a nyolcadik alaklommal rendezett költészeti fesztiválhoz.
Elsőként szerda este a brüsszeli Szépművészeti Palotában ...
2018-09-26 15:18:54
Szombaton ismét átadják a Magyar Örökség Díjakat
... Zoltán rádiós újságíró Lőrinc Celesztint, a Csángó Rádió kitalálóját méltatva azt írja: "jelenné, jövővé változtatta a múltat. Kitalált valamit, olyasmit, ami segíti megőrizni a csángó kultúrát. Rájött arra, hogy a rádió az egyik legtökéletesebb eszköz a kultúra terjesztésének terén".
Kamuti Jenőt vívó pályafutása tette halhatatlanná, világszerte ismertté. Mesterének, Bay Bé...
2018-09-26 10:41:24
1 2 3 ....................126 127 ..........189 190 ..........251 252 253 
Címkék: Kolozsvári Zsidó Napok, Wass Albert, Erdély Szabadságáért, Magyar Örökség Díjakat, IttésMost Társulat, Deák Andrea, Legyen Erdély, Önök Magyarországgal, Rétvári Bence, Szijjártó Péter, Palkovics László, Szépművészeti Palotában, Lőrinc Celesztint, Csángó Rádió, Kamuti Jenőt, brüsszeli hazaárulóknak, semlegességre kell, migrációs ENSZ-paktum, lehető legrosszabb, illegális bevándorlás, innovációs technológiák, magyar népmesék, európai kultúrát, brüsszeli tömegközlekedés, rendezvénysorozat keretében, csaknem négymillió, magyarországi Külgazdasági, szkíták fiai, nagy nemzetet, nagy kultúrát, románok rémtetteitől, kétezer éves, kipusztítandó kultúra, kabinet célja, magyar diákok, nemzeti kultúrát, véleményeket szeptem, jövő Magyarországán, állami szervek, migráció ezért, 2015-ös eseményekre, vállalkozókat innovációban, vállalkozási kultúrát, magyar tulajdonú, hazai termelés, hozzáadott érték, budapesti Mesemúzeum, országban összesen, többnyelvűség népszerűsítésére, fordítás fontosságára,
© 2013 TVN.HU Kft.