Regisztráció  Belépés
Novák Katalin: az élet minden területén jelenjen meg a családközpontú gondolkodás!
...
Novák Katalin az Összefogás a gyermek- és családbarát Magyarországért szakértői műhely rendezvényén kiemelte, azt szeretnék, ha Magyarország előbb-utóbb valóban családbarát országgá válna, és természetes lenne a generációk együttélése, valamint a családok a támogatása.
Ezért ősszel a nemzeti konzultációban arról is kérdezik majd az embereket, hogy a családpolitikában me...
2018-06-20 12:41:20
Érdekesség
... 1000 újszülöttből átlagosan 1,7-tel kevesebb volt a fiúk száma, mint a korábbi évszázadokban, míg Japánban ugyan ebben az időszakban a csökkenés 3,7 fő volt. A TudományPláza megvizsgálta a magyarországi adatokat is: a Magyar statisztikai évkönyv 2011 című kiadvány adatai szerint, amely az élveszületések számát vizsgálja az elmúlt években (1949 és 2011 között) bár csökkent Magyaror...
2018-06-19 09:03:24
Trócsányi: sok kérdést kell még megvitatni a közigazgatási bíráskodás témakörében
... jelenlegitől.
Trócsányi László elmondta, hogy munkabizottságot hozott létre a szakmai kérdések tisztázásra, melynek tagjai túlnyomórészt bírák - a Kúria elnöke és az Országos Bírósági Hivatal delegáltjai, a Magyar Közigazgatási Bírók Egyesületének elnöke -, továbbá a magyar jogtudomány elismert képviselői, köztük a közigazgatási jog és az alkotmányjog professzorai, a jogi kar...
2018-06-18 14:22:26
Tóth Bertalan: a tradicionális baloldali értékeket képviselő MSZP-re van szükség
... fel a korábban általa bevezetett jóléti intézkedéseket, nem léphet fel a bankok és a multinacionális cégek védelmében a rájuk kivetett adó miatt.
Kitért arra, hogy kutatások szerint a magyar emberek többsége támogatja a szociáldemokrata értékeket, hisznek abban, hogy az állam feladata az egyenlőtlenségek felszámolása, hisznek a hatékonyabb érdekvédelemben is.
"Az MSZP er...
2018-06-17 17:52:01
ITM: a kormány felismerte a gazdaságfejlesztésben rejlő lehetőségeket
... László a globális folyamatok felismerésének jelentőségét hangsúlyozva kiemelte az új technológiák szerepét, mert ezek - mint mondta - olyan ágazatokban válthatnak ki munkahelyeket, amelyekben Magyarország különösen érintett. Hozzátette, hogy az előrejelzések szerint a tevékenységek 60 százaléka jelentős mértékben automatizálódhat, ám ez szerinte nem feltétlen a munkahelyek megszűn...
2018-06-13 14:51:58
Palkovics: Magyarország kiemelkedő az önvezető járművek fejlesztésében
... Sikerült eljutni odáig, hogy a járműipar szereplői élen járó kutatásokban vesznek részt, aminél lényegesen többet nem tudnak sem Németországban sem Kaliforniában. Több olyan cég működik Magyarországon, amely innen irányít a Szilícium-völgyben működő rendszereket, mert ott van partnere - jelezte, hozzátéve: az ilyen cégek száma a következő években nőni fog.
Kitért arra, hogy a...
2018-06-07 13:16:04
Moody's: továbbra is rendszerszintű kockázat a problémás hitelek magas aránya az európai bankszektorban
... kinnlevőségek aránya: a Moody's adatai szerint a bolgár bankrendszer kinnlevőség-portfóliójának 10,6 százaléka nem teljesítő. Közvetlenül utána Szlovénia következik 10,5 százalékkal.
A magyar bankrendszer bruttó kinnlevőségeinek nem teljesítő hányada a Moody's szerdai tanulmánya szerint 8,9 százalék.
A hitelminősítő mindazonáltal a magyar bankrendszerre már csaknem két é...
2018-06-06 13:50:18
A cégek többsége stratégiai fontosságúnak tartja a digitális átállást egy felmérés szerint
...
A Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) és az Aon Magyarországtanácsadó cége.közös kutatásának eredményeit bemutató rendezvényen, Budapesten.
A digitális vállalat, digitális kultúra kutatásban 56 magyar vállalat vett részt 12 iparágból, a válaszolók 36 százaléka magyar, 64 százaléka multinacionális hátterű volt.
A kutatás szerint leginkább a telekommunikáció, az i...
2018-06-06 12:40:22
Fidesz: egyre több a visszajelzés Magyarország erősödéséről
...
Puskás Imre kifejtette: a gazdasági adatok, a friss ipari termelési számok, a Világbank elismerése - a szervezet javította a magyar gazdaság idei növekedési előrejelzését - mind azt jelzik, hogy a magyar gazdasági modell működik, az ország tartós növekedési pályára állt, és joggal feltételezhető, hogy azon is marad.
A legfrissebb adatok szerint az ipari termelés egy év a...
2018-06-06 11:49:58
7 évvel emelkedhet Magyarországon a nyugdíjkorhatár, ha így
...
7 évvel emelkedhet Magyarországon a nyugdíjkorhatár, ha így csökken a munkaerő

Árgyelán Ágnes
2018. június 5., 6:02

Míg 1980-ban még húsz 65 éves vagy a feletti korú jutott 100 aktív korúra, a következő 35 évre vonatkozó becslés szerint már 53 időskorú jut 100 dolgozó korúra az OECD országokban. Ha a foglalkoztatottság nem nő érdemben, az elöregedé...
2018-06-05 21:32:20
1 2 3 ...........................164 165 .............246 247 .............327 328 329 
Címkék: Novák Katalin, Tóth Bertalan, Trócsányi László, Országos Bírósági Hivatal, Magyar Közigazgatási Bírók Egyesületének, Hungarian Business Leaders Forum, Puskás Imre, Árgyelán Ágnes, élet minden, családközpontú gondolkodás, közigazgatási bíráskodás, tradicionális baloldali, kormány felismerte, önvezető járművek, problémás hitelek, európai bankszektorban, cégek többsége, digitális átállást, felmérés szerint, visszajelzés Magyarország, generációk együttélése, nemzeti konzultációban, fiúk száma, korábbi évszázadokban, magyarországi adatokat, élveszületések számát, elmúlt években, szakmai kérdések, magyar jogtudomány, alkotmányjog professzorai, korábban általa, multinacionális cégek, rájuk kivetett, magyar emberek, szociáldemokrata értékeket, állam feladata, egyenlőtlenségek felszámolása, hatékonyabb érdekvédelemben, globális folyamatok, előrejelzések szerint, munkahelyek megszűn, járműipar szereplői, ilyen cégek, következő években, bolgár bankrendszer, magyar bankrendszer, hitelminősítő mindazonáltal,
© 2013 TVN.HU Kft.