Regisztráció  Belépés
Kulisszatitkok - Színházi iparművészek kiállítása a Pesti Vigadóban
... szerepel, amely önmagában is megérdemelné a figyelmet, ez alkalommal pedig a színházművészet egységesíti őket.
Fekete György kiemelte az összejátszás, az együttjátszás fontosságát a színházi munkában, valamint ennek a kiállításon való megjelenítését. A műfajok együttes bemutatásáról szólva méltatta a tárlat kurátorának, Turnai Tímea színháztörténésznek, a PIM-OSZMI gyűjtemény...
2018-06-21 19:55:59
A Magyar Állami Népi Együttes és a Budapesti Operettszínház is részt vesz a Vásárhelyi Forgatagon
... zajlani, az egyik fő találkozási pont a marosvá...
2018-06-20 16:03:19
Andrei Serban három rendezését mutatja be miniévadján a kolozsvári magyar színház
... műsoron, azóta csaknem 150. alkalommal játszotta teltház előtt a társulat. Az előadás pénteken látható.
A 2010 januárjában bemutatott Suttogások és sikolyok Ingmar Bergman filmjének színházi adaptációja. A Szerbiában, Csehországban és Dél-Koreában is vendégszerepelt előadást csütörtökön láthatja a kolozsvári közönség.
A Hedda Gabler előadást 2012-ben mutatta be a társul...
2018-06-19 12:01:37
Véget ért a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó
...
Kucsera Tamás Gergely megnyitó beszédében hozzátette: öröm, hogy a POSZT-on színészgenerációk egymás mellett vannak a színpadon, az értékelők és nézők között egyaránt.
Az MMA főtitkára megemlítette: idén először adták át a fesztivál közönségdíját, ami azt jelzi, hogy a színház a közönségé is.
Páva Zsolt, Pécs polgármestere sikeresnek értékelte a találkozót; "mostan...
2018-06-16 21:52:19
A kolozsvári magyar színház Ibsen-előadása lett a legjobb a POSZT-on
... Danilo Kis-darabbal részt vevő Újvidéki Színház két elismerésbenrészesült: a Borisz Davidovics síremléke című előadásé lett a legjobb társulati összjáték, Marjan Necaké pedig a legjobb színházi zene díja.
A legjobb jelmezért járó elismerést Nagy Fruzsina, a Katona József Színház Kaukázusi krétakörének és a Radnóti Színház III. Richárdjának jelmeztervezője kapta, a legjobb fén...
2018-06-16 20:42:15
Hatvanezres közönségre számítanak a Fehérvári Zenei Napok szervezői július 25-28. között
... Fonó Budai Zeneház projektvezetője elmondta: a késő esti sávokban zenei programok - köztük például Boban Markovic vagy a Csík zenekar fellépése - és éjszakáig tartó táncház, délután pedig színházi előadások várják az érdeklődőket, de készülnek egy 250 négyzetméteres Magyar Ízek Konyhája gasztroudvarral is.
Lesz egy reaktiválórészleg is a fesztiválon, ennek középpontjában az e...
2018-06-15 18:22:06
Szép napot mindenkinek!
... tagja volt.

Szinte minden nagy szerepet eljátszhatott a színészálmok közül. A Liliomfi, a Dollárpapa és a Bakaruhában című filmekkel futott be. Sokoldalúságához nem fér kétség: színházi és filmszerepei mellett színdarabokat fordított és rendezett. Remekül rajzolt, karikatúrákat készített, műveit rendszeresen kiállították. Lábjegyzetek címmel önéletrajzi regényt írt....
2018-06-15 07:10:09
Fennállása 65. évfordulóját ünnepli a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház
... temesvári magyar társulat 1953. május 3-án tartotta meg első bemutatóját, akkor még a temesvári színház magyar tagozataként. Azóta az intézmény önállósodott és tizenegy éve egy nemzetközi színházi fesztiválnak, a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozónak is otthont ad.
Az ünnepi rendezvénysorozat péntek délután kiállításmegnyitóval indul. A színház előcsarnokában az elmúlt 6...
2018-06-14 12:51:37
Fülöp Péter igazgathatja tovább a Csiky Gergely Színházat
... Péter az előterjesztés mellékleteként olvasható és a szakmai bizottság által egyhangúlag támogatott pályázatában azt írta: elsődleges célja, hogy a Csiky Gergely Színház tartósan a magyar színházi élet meghatározó szereplője legyen. "Olyan teátrum, amely azonos művészeti igényesség mellett ugyanúgy képes felvállalni a tabuk ledöntését, ahogy a hagyományok megőrzését".
A felké...
2018-06-14 10:32:06
Nyári színházi fesztivál kezdődik Zalaegerszegen
...
A ZA-KO fesztiválon tíz kortárs előadást mutatnak be július 1. és 8. között, a színházi programsorozat július 10-én zenés színházi produkciókkal folytatódik.
A városban több éves hagyomány, hogy a kvártélyházi nyár kortárs művészeti programmal is kiegészül - idézte fel Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a szerdai programismertető sajtótájékoztatón.
A ZA-KO...
2018-06-13 16:02:40
1 2 3 .................218 219 .........327 328 .........435 436 437 
Címkék: Pesti Vigadóban, Magyar Állami Népi Együttes, Budapesti Operettszínház, Vásárhelyi Forgatagon, Andrei Serban, Pécsi Országos Színházi Találkozó, Fehérvári Zenei Napok, Csiky Gergely Állami Magyar Színház, Fülöp Péter, Csiky Gergely Színházat, Fekete György, Turnai Tímea, Ingmar Bergman, Hedda Gabler, Kucsera Tamás Gergely, Páva Zsolt, Danilo Kis-darabbal, Újvidéki Színház, Borisz Davidovics, Marjan Necaké, Nagy Fruzsina, Katona József Színház Kaukázusi, Radnóti Színház III, Fonó Budai Zeneház, Boban Markovic, Magyar Ízek Konyhája, Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozónak, Csiky Gergely Színház, Balaicz Zoltán, kolozsvári magyar, temesvári Csiky, színházművészet egységesíti, együttjátszás fontosságát, színházi munkában, kiállításon való, műfajok együttes, tárlat kurátorának, előadás pénteken, 2010 januárjában, kolozsvári közönség, fesztivál közönségdíját, legjobb társulati, legjobb színházi, legjobb jelmezért, késő esti, színészálmok közül, temesvári színház, intézmény önállósodott,
© 2013 TVN.HU Kft.