Belépés
Fidesz: Brüsszel és a baloldal adókat akar emelni
... Európai Unió 25 százalékban maximálná az általános forgalmi adó (áfa) kulcsát.
A Fidesz reagálásában azt írta, az szja-növelés a valódi cél, ezért akarják korlátozni a tagállamok szuverén adópolitikáját.
Hozzátették: Brüsszel minden területen több hatalmat akar magának, ez pedig veszélybe sodorná a Fidesz-kormány eddigi adócsökkentéseit, az unióban legalacsonyabb magyar...
2018-10-05 19:42:28
Sargentini-jelentés - Közös nyilatkozatban állt ki Magyarország mellett több csehországi magyar szervezet
... megakadályozni annak végrehajtását".
Az aláírók bírálják azt az elképzelést is, hogy a schengeni térség határainak védelmét a Frontex biztosítsa. "Ezzel elvennék Magyarországnak mint szuverén államnak a határvédelemhez fűződő jogát, valamint önrendelkezését azt illetően, hogy népe kivel éljen az országban" - írják.
"Mindezek tudatában kinyilvánítjuk eltökéltségünket, hog...
2018-09-20 12:42:39
Hitelminősítés - Megerősítette az EU lehetséges legjobb osztályzatát a Moody's
... Unió osztályzatának 2016. június 24-én végrehajtott legutóbbi felülvizsgálata óta a Moody's hat EU-tagállam - Magyarország, Írország, Spanyolország, Szlovénia, Ciprus és Görögország - szuverén adósbesorolásait minősítette fel, és csak egy tagország, az Egyesült Királyság államadós-osztályzatát rontotta.
A Moody's 2016. november 4-én az addigi "Ba1"-ről a jelenleg is érvényes,...
2018-09-15 07:04:24
Megszállás? Brüsszel zsoldosokat akar Hazánkba küldeni
... semmilyen ultimátumot, mert akkor tényleg véglegesen ráég a Führerin elnevezés. Egy német kancellár ilyet nem tehet! Se ő, se más, mert annak csak rossz vége szokott lenni.
Magyarország szuverén állam, még ha időlegesen a szuverenitása egyes elemeit átengedte az uniónak. Eddig és nem tovább.
Puskát pedig a kezünkből ki nem adunk!
/Tamaskó Ferenc László/
...
2018-09-14 21:15:16
Sargentini-jelentés - Lengyel kormányfőhelyettes: az EP-döntés az integráció két koncepciójának összeütközését
...
Gowin szerint a lengyel és a magyar kormány egyértelműen kiáll a további integráció mellet, viszont az egységes Európát a szuverén nemzetállamok együttműködési platformjaként fogja fel.
"Közben az EP-ben és az Európai Bizottságban akadnak olyanok, akik amolyan európai szuperállamról álmodoznak, amely fellett senki nem gyakorol demokratikus felügyeletet" - mondta a lengye...
2018-09-13 09:51:25
Sargentini-jelentés - Lengyelország nem szavazza meg a Magyarországgal szembeni esetleges EU-s szankciókat
... tekint az Európai Parlament szerdai döntésére, amely támogatja Magyarország ellen az uniós alapszerződés hetes cikke szerint indítandó eljárást.
Hangsúlyozták: "minden EU-tagállamnak szuverén joga olyan belső reformokat végrehajtani, amelyeket megfelelőnek tart. Az egyes tagállamokkal szemben indított eljárások egyedül azt a célt szolgálják, hogy a tagállamok közötti megoszto...
2018-09-12 22:53:59
Sargentini-jelentés - Lengyel értelmiségi szolidaritás Magyarországgal
... mellett a Lengyel Újságírók Szövetsége (SDP) elnöke, Krzysztof Skowronski által jegyzett levélben az uniós joggal való visszaélésnek minősítik a Magyarországot fenyegető eljárást.
"Egy szuverén és demokratikus országot támadnak, amiért demokratikusan és önállóan megválasztja vezetését (...), amiért szabadságát és hagyományát védi, amiért őrzi határait, amiért szakítani akar (...
2018-09-11 22:43:53
Moody's: az európai feltörekvő gazdaságok között a legnagyobb a stabil adósosztályzati kilátások aránya
...
A Moody's által stabil kilátással nyilvántartott feltörekvő gazdaságok között van Magyarország is. A magyar szuverén adósosztályzatra azonban a másik két globális piacvezető hitelminősítő, a Standard & Poor's és a Fitch Ratings felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátást tart érvényben.
A Moody's a globális feltörekvő térségről összeállított keddi helyzetértékeléséb...
2018-09-11 19:23:15
Sargentini-jelentés - A német CDU és a CSU nem ad ajánlást EP-képviselőinek a szavazásra
... demokratikus ország, amellyel szemben nem szabad "felemelt mutatóujjal fenyegetőzni" csak azért, mert nem tetszenek az országban hozott döntések.
Aláhúzta: Magyarország "szabad ország, szuverén döntéssekkel", polgárai pedig többször is abszolút többséggel erősítették meg a kormányt.
Volker Kaudert és Alexander Dobrindtot arról is kérdezték, hogy miként értékelik Emmanuel...
2018-09-07 19:34:07
Külföldi sajtó Magyarországról - Le Monde, Mladá Frontá Dnes
... bírálja az EU-t, annak megszüntetéséről nem beszél, mert szüksége van az uniós támogatásokra, célja, hogy pragmatikusan a maga képére alakítsa át a szervezetet. Orbán szeretné, ha az EU a szuverén nemzetállamok szövetségévé alakulna át, amelyek gazdaságilag nagyon szorosan együttműködnek, és szigorúan védelmezik külső határaikat.

Szerinte Orbán "nem autokrata, mint Vlag...
2018-09-07 13:43:42
1 2 3 ............................90 91 ..............135 136 ..............179 180 181 
Címkék: Mladá Frontá Dnes, Európai Unió, Egyesült Királyság, Tamaskó Ferenc László, Európai Bizottságban, Európai Parlament, Lengyel Újságírók Szövetsége, Krzysztof Skowronski, Fitch Ratings, Volker Kaudert, Alexander Dobrindtot, Szerinte Orbán, baloldal adókat, európai feltörekvő, stabil adósosztályzati, általános forgalmi, tagállamok szuverén, unióban legalacsonyabb, aláírók bírálják, schengeni térség, határvédelemhez fűződő, német kancellár, szuverenitása egyes, magyar kormány, további integráció, egységes Európát, szuverén nemzetállamok, uniós alapszerződés, egyes tagállamokkal, célt szolgálják, tagállamok közötti, uniós joggal, magyar szuverén, globális feltörekvő, országban hozott, uniós támogatásokra, maga képére, megszüntetéséről, adósosztályzatra, eltökéltségünket, adócsökkentéseit, adósbesorolásait, magyarországgal, felülvizsgálata, adósosztályzati, magyarországról, önrendelkezését, magyarországnak, határvédelemhez, osztályzatának, együttműködnek, demokratikusan, koncepciójának, szuperállamról,
© 2013 TVN.HU Kft.