Regisztráció  Belépés
Nincs Cím
HONVÉDHUSZÁROK SZIBÉRIÁBAN.
ÍRTA: FARKAS EMŐD

BARNA JÓNÁS: RÁKÓCZI ÁRVÁI CÍMŰ KÖNYVBŐL (106. oldal):
(1906)
(A szöveg javítva)

A hatvanas évek közepén vakmerő módon szökött meg Szibériából egy lengyel gróf, aki tevékeny részt vett az 1863-iki lengyel fölkelésben.
Száműzött társaival összebeszélt, aztán adott jelre őreiket megrohant...
2018-06-09 13:54:18
Petíciót indít a DK Nagy Imre szobrának eltávolítása ellen
... lenne, ha a Kossuth téri Forradalom lángja 2012-es "eltávolíttatása" után Nagy Imre szobra is eltűnne a Parlament közeléből. "Orbán Viktor arra készül, hogy végképp eltörölje a magyarok forradalmi múltját és elvigye a szobrot" - jelentette ki a szóvivő.
A tiltakozó petíció részleteiről a jövő héten tájékoztatják a többi ellenzéki pártot, melyeket a DK felkért a csatlakozásra ...
2018-06-09 13:31:39
... félelem-szülte békediktátum
... Magyarországi Szocialist Párt megvalósítja a proletárdiktatúrát.Létrehozza hadseregét és szövetségre lép Szovjet-Oroszországgal.
*
1919. május 2-án a Budapesti Központi Ötszázas Forradalmi Munkás- és Katonatanács, majd a Forradalmi Kormányzótanács határozatot hoz a munkásosztály mozgósításáról és fölfegyverzéséről! Május 3-4re 44 ezer ember áll be a Vörös Hadsereg soraib...
2018-06-04 21:31:22
Több tízezren tüntettek a macedón kormány ellen
...
A macedón sajtó beszámolói szerint a légi felvételek alapján megállapítható, hogy mintegy 50-60 ezren gyűltek össze szombaton a szkopjei kormány épülete előtt.
A Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának (VMRO-DPMNE) szimpatizánsai szerint Zoran Zaev szociáldemokrata miniszterelnök nem tartotta be az egy évvel ezelőtti kormányalak...
2018-06-03 20:51:32
Orbán: a magyarok újra elhiszik, hogy többre képesek
... stratégiai szövetséget kötöttek a svédekkel, akkor talán egy lépéssel a világ előtt járva - fűzte hozzá.
Hangsúlyozta: ugyanilyen lépéselőnyt szeretnének kialakítani most, amikor forradalmi átalakuláson megy keresztül az egész világ, és a telekommunikációs szektor.
Orbán Viktor biztató jelnek nevezte, hogy a magyar gazdasági fejlődés közel negyedét az elmúlt években a di...
2018-05-29 14:31:41
Raportra rendelték Orbánt Brüsszelbe
... már régen nem tudja, kicsoda Orbán. És ezt mentségére mondom. Mert ha tudja, és hidegvérrel váltogatva emeli ki jelmeztárából a különböző vallásokat, politikai stílusokat, polgári vagy forradalmi, sőt ellenforradalmi értékeket, identitáslátszatokat, akkor valóban sötét közéleti maffiózó. Ám valószínűleg már belegabalyodott önmaga sokféleségébe, s időnként diszkrét külföldi szanató...
2018-05-01 09:06:51
Provokáció és ürügy
... újbóli ,,építést" UGYANAZ a HATALOM irányítja és ellenőrzi.,.
A gerjesztett NÉPHARAG és általános feszültség pedig része a régi rend bontási terveinek. Azért, mert a forradalmi hangulat tökéletes táptalaja a további manipulációknak, melyek segítségével a háttérHATALOM ÁTMENTHETI erejét, sőt MEGERŐSÍTHETI, kiterjesztheti azt az ÚJ ,,RENDBEN".
*
...
2018-04-19 09:27:31
Margittai Gábor (Gyulafehérvár): Lerombolt szószék
... székelyudvarhelyi ismerőseink. Tomboló tömeg a tereken és az utcákon, piros-fehér-zöld trikolór, amerre a szem ellát, és nemcsak idősebbek vonultak föl, de egészen fiatalok is, akik valami forradalmi hevülettől vezetve még az esti színházi előadásra is ,,betörtek" - egyszóval erősen pilvaxos volt a hangulat.

Jóllehet a román hatóságok most megkérik enne...
2018-04-04 22:05:16
Egy nyugdíjas levele
... kisebbségre, - mint többségre történő hivatkozással - kizsigereljék és kipusztulásra ítéljék a nemzetet. A 8 millió választásra jogosultból még a Fideszre szavazó tábor, az un. ,,forradalmi többség" is csak 2,6 milliós kisebbség, amely azóta létszámban, minőségében is megkopott ugyan, de a nemzetvesztő politika elvi fedezetéhez a gyalázatos ,,jog" erejével el...
2018-03-27 10:05:45
Március 15. - Leleplezték Széchenyi István szobrát Szatmárnémetiben
... szoborban, "harc a bürokráciával, a pénzhiánnyal, a hatóságokkal", de minden nehézség dacára példaszerű, ami ma itt történt.
A mai élethelyzetet megemlítve megjegyezte, 2018-ban nincs forradalmi helyzet, nem kell felforgatni a világot, bár meg kell változtatni azt, ami nem megy jól. Síkra kell szállni elveinkért, de nem kell a harcmezőre vonulni - tette hozzá.
Ez a szobo...
2018-03-15 19:12:23
1 2 3 ..............48 49 .......73 74 .......96 97 98 
Címkék: Nincs Cím, Nagy Imre, Orbánt Brüsszelbe, Margittai Gábor, Leleplezték Széchenyi István, HONVÉDHUSZÁROK SZIBÉRIÁBAN, FARKAS EMŐD, BARNA JÓNÁS, RÁKÓCZI ÁRVÁI CÍMŰ KÖNYVBŐL, Orbán Viktor, Magyarországi Szocialist Párt, Budapesti Központi Ötszázas Forradalmi Munkás-, Forradalmi Kormányzótanács, Vörös Hadsereg, Belső Macedón Forradalmi Szervezet, Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának, Zoran Zaev, macedón kormány, magyarok újra, nyugdíjas levele, szöveg javítva, lengyel gróf, 1863-iki lengyel, magyarok forradalmi, tiltakozó petíció, jövő héten, többi ellenzéki, munkásosztály mozgósításáról, macedón sajtó, légi felvételek, szkopjei kormány, világ előtt, egész világ, telekommunikációs szektor, magyar gazdasági, elmúlt években, különböző vallásokat, gerjesztett NÉPHARAG, régi rend, forradalmi hangulat, további manipulációknak, háttérHATALOM ÁTMENTHETI, szem ellát, esti színházi, román hatóságok, nemzetvesztő politika, gyalázatos &#8222, harcmezőre vonulni, szatmárnémetiben, szociáldemokrata,
© 2013 TVN.HU Kft.