Regisztráció  Belépés
Emelkedett a Szlovákiát úti céljuknak választó turisták száma
... Csehországból látogattak Szlovákiába, ők tették ki az országba érkezett összes külföldi turista egyharmadát. A külföldről érkezett turisták számát tekintve a cseheket a lengyelek, németek, magyarok és osztrákok követték a sorban.
Az ország egyes régióinak látogatottságát és az ott töltött vendégéjszakákat tekintve az idei nyári szezonban Pozsony megye végzett a vezető helyen,...
2017-11-20 13:42:07
A Pángalaktikus gégepukkasztó festmény nyerte a Színes Város Fesztivál szavazását
... a festmények a szponzorok, valamint a főváros és a turisztikai ügynökség támogatásával turisztikai és kulturális szempontból egyaránt meghatározó pontjai lettek Budapestnek. Nemcsak a magyarok, de már a turisták is szeretik és keresik ezeket a műveket, a külföldi sajtómegjelenéseknek köszönhetően. "Ezzel lassan a magyar főváros is felkerülni látszik a nemzetközi street art térképr...
2017-11-17 11:32:22
Lázár: egyre jobb képet mutat az ország gazdasági helyzete
... államadósság, nő a függetlenség és a mozgástér - hangoztatta.
A politikus nagy sikernek tartja ezzel kapcsolatban, hogy döntő mértékben már nem külföldieknek tartozik Magyarország, hanem magyarok hitelezik az állam adósságát. Megjegyezte: a kormány most azokat a hiteleket fizeti vissza, amelyeket a szocialisták vettek fel 2002-2010 között.
Lázár János kitért emellett a n...
2017-11-16 16:31:08
Tizenhat dokumentumfilm készítését támogatja a médiatanács
... utáni beilleszkedését hivatott segíteni. Egy másik lelkész, Bolba Márta, a budapesti VIII. kerületi sikeres közösségszervező munkáját is filmre viszik. Feldolgozzák a Venezuelában élő magyarok mindennapjait, a hazatéréssel és kint maradással kapcsolatos vívódásaikat is.
Egy másik alkotás a magyar zenei életben kiemelkedőt nyújtó pécsi zenészek titkának tervez utánajárni. Egy...
2017-11-16 15:11:20
Magyar szórvány napja - Átadták a Bethlen Gábor Alapítvány idei díjait
... Sándor szerint joggal aggódik a szellemi igénytelenség elburjánzása, a nyomtatott irodalom háttérbe szorulása és a fiatalok hiányos történelemismerete miatt, ezért írt drámát a felvidéki magyarok meghurcoltatásáról.
Legfőbb politikai céljai - a magyarságot sújtó kollektív bűnösség következményeinek megszüntetése, a kártalanítás, a szabad nyelvhasználat -, sajnos, még mindig n...
2017-11-15 21:34:20
Női kosárlabda Eb-selejtező - Litvániai győzelemmel kezdtek a magyarok
... Krivacsevics 14, Simon, Raksányi 7-7, Katona, Studer 6-6, Zele 5, Medgyessy 3, Varga, Dubei 2-2

Az 1997-ben Budapesten Európa-bajnok Litvánia nem jutott ki az idei Eb-re, melyen a magyarok a nyolcaddöntőben búcsúztak.
Székely Norbert szövetségi kapitány együttese jól kezdte az összecsapást, 10-3-ra is vezetett. A házigazda a második negyed elején érte utol a magyar...
2017-11-11 20:14:31
Orbán: mindenkinek joga van a saját nyelvét használva olyan életet élni, amely nem szorítja korlátok közé
...
A kormányfő a magyar nyelv egyediségét hangsúlyozva úgy fogalmazott: "mi magyarok sokszor érezzük úgy, hogy a nyelvünknek a különlegessége kizár a világból és bezár bennünket a saját világunkba". Ráadásul a nemzet harmada az ország határain kívül él és azért harcol, hogy a saját nyelvét használhassa - vont párhuzamot a jelnyelvvel, amit különleges értéknek nevezett.
Elis...
2017-11-10 20:03:22
Médiatanács: 78,8 millió ismeretterjesztő filmekre, 74,6 millió rádiós műsorokra
... tájékoztatás szerint folytatódhat Jankovics Marcell hazai szenteket bemutató sorozata is; ezúttal azt a tucatnyi külföldi származású szent papot ismerhetik meg a nézők, akik élen jártak a magyarok - elsősorban a fejedelem és udvara - megtérítésében, köztük a Géza fejedelmet megkeresztelő cseh Szent Adalbertet, a Szent Imre nevelőjeként ismert velencei születésű Szent Gellértet és ...
2017-11-10 14:02:57
Férfi kosárlabda vb-selejtező - Ivkovics a koszovóiak elleni mérkőzés fontosságát emelte ki
... kezdi meg a csoportküzdelmeket, és Ivkovics e mérkőzés előtt szűkíti majd 12 fősre a szerdán kijelölt 17-es keretét. A bydgoszcz-i mérkőzés után két nappal Debrecenben fogadják Koszovót a magyarok. A C csoportban szerepel még Litvánia válogatottja, a kvartettből az első három helyezett jut tovább a következő csoportkörbe.
"Ebben a keretben van jó pár fiatal játékos. Elvileg t...
2017-11-10 10:52:19
Luxemburgi-magyar - Újabb kínos vereség
... percben szerezte meg a győztes gólt, így Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány, aki a kapus Kovácsik Ádám személyében újoncot is avatott, vereséggel mutatkozott be a kispadon.
A magyarok idei utolsó mérkőzésükön jövő hét kedden 20.15-től a világbajnoki résztvevő Costa Ricát fogadják a Groupama Arénában.
Eredmény:Luxemburg-Magyarország 2-1 (1-1)--------------------...
2017-11-09 22:23:28
1 2 3 .......................71 72 ............107 108 ...........142 143 144 
Címkék: Színes Város Fesztivál, Bethlen Gábor Alapítvány, Lázár János, Bolba Márta, Budapesten Európa-bajnok Litvánia, Székely Norbert, Jankovics Marcell, Szent Adalbertet, Szent Imre, Szent Gellértet, Szélesi Zoltán, Kovácsik Ádám, Costa Ricát, Groupama Arénában, ország gazdasági, saját nyelvét, koszovóiak elleni, országba érkezett, külföldről érkezett, ország egyes, idei nyári, vezető helyen, turisztikai ügynökség, magyar főváros, nemzetközi street, politikus nagy, állam adósságát, kormány most, hiteleket fizeti, szocialisták vettek, másik lelkész, budapesti VIII, másik alkotás, magyar zenei, szellemi igénytelenség, nyomtatott irodalom, fiatalok hiányos, felvidéki magyarok, magyarságot sújtó, szabad nyelvhasználat, 1997-ben Budapesten, idei Eb-re, nyolcaddöntőben búcsúztak, második negyed, magyar nyelv, különlegessége kizár, saját világunkba, nemzet harmada, ország határain, tucatnyi külföldi, szerdán kijelölt, bydgoszcz-i mérkőzés, első három, következő csoportkörbe, győztes gólt, kapus Kovácsik, magyarok idei,
© 2013 TVN.HU Kft.