Belépés
Október 6 Az Aradi vértanúk napja
... évekig civilként dolgozott. A szabadságharc kitörésekor beállt a honvédségbe, ahol eleinte a fel-dunai hadseregben szolgált századosként, majd őrnagyként. Dandárparancsnok az Észak-magyarországi hadtestben, majd hadosztályparancsnok, Bem József ezredessé lépteti elő. Több sikeres csata megvívása után Karánsebesnél esett fogságba. Az eredeti ítélet szerint kötéllel végezték volna k...
2018-10-06 09:37:26
Magyarországi nemzetiségekről rendez kiállítást a Nemzeti Levéltár
... magyarok folyamatosan kapcsolatban álltak más nemzetiségekkel és nemzetekkel. Tagadathatatlan a különböző etnikumok szerepe Magyarország fejlődésében, ezért a levéltár Kik vagyunk? - Magyarországi nemzetiségek című kiállítása "az együttélés dokumentumaiból" válogat.
A tárlókban kiállított eredeti oklevelek, iratok, tárgyak Magyarország nemzetiségeinek történetét beszélik el a...
2018-07-03 07:05:04
Ez még felcsúti gázszerelők között is gyalázatos
... van, hogy ez a bizonyos LIBE bizottság csaknem kétharmados többséggel, a Fidesz pártcsaládjához, az Európai Néppárthoz tartozó néhány kedves ember egyetértésével (!!!) fogadta el a magyarországi jogállamiságról szóló jelentést, amit ön politikai túlélési okokból Soros-jelentésnek minősít. És az van, hogy bár sok minden más mellett önök a migránsokat, menedékkérőket és menekülteket...
2018-06-27 07:09:21
Sztáray Zoltán: A bukaresti titkos szerződés
... hadsereg felkészüljön nemcsak Erdély, de az egyéb magyar területek megszállására is.
Ebben az ismertetésben nem vállalkozom arra, hogy beszámoljak a román hadsereg erdélyi, majd magyarországi szégyenteljes szerepléséről, de hangsúlyozni szeretném, e területek megszállása, kifosztása - jórészt burkolt francia elnézés, gyakran támogatás mellett - az 1916. augusztus 17-én megkö...
2018-06-08 19:54:23
Szijjártó: legkésőbb 2023 végére el kell készülnie a Budapest-Belgrád gyorsvasúti vonalnak
... belsejébe - mondta Szijjártó Péter.
A projekt munkahely-teremtési, logisztikai és pénzügyi szempontból is nagy előnyöket jelent Magyarország és Szerbia számára - szögezte le.
A magyarországi szakaszról szólva elmondta: az építkezésről szóló tender dokumentációját harminc cég váltotta ki, közülük két konzorcium nyújtott be érvényes jelentkezést. Mindkét konzorcium magyar ...
2018-06-08 07:55:47
Semjén: meg kell őrizni a világ magyarságát
... hangoztatta.
Kijelentette, hogy "világmagyarság vagyunk". Egyre inkább ebben a logikában gondolkodnak: hogyan tudnák minden magyarnak megadni azokat a támogatásokat, amelyeket a magyarországi magyaroknak - közölte.
Nagyszerűnek nevezte, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztériumon keresztül gazdaságfejlesztést valósítanak meg a Kárpát-medencében.
Magyarnak lenni fele...
2018-03-12 18:57:26
Elkészült a Halászbástya...
... ellenzék hivatalos programjának fogadják el az "új kurzust" az egyesített horvát területek autonómiájáról (Fiumei rezolúció).
1905.10.03. Fiumében horvát ellenzéki politikusok a magyarországi koalíciót támogató határozatot fogadnak el. Ez az ún. fiumei rezolúció. Két héttel később a magyarországi szerb politikusok értekezlete csatlakozik a rezolúcióhoz.
1905.10.09. Elkés...
2018-02-02 12:40:40
Elkészült a Halászbástya...
... ellenzék hivatalos programjának fogadják el az "új kurzust" az egyesített horvát területek autonómiájáról (Fiumei rezolúció).
1905.10.03. Fiumében horvát ellenzéki politikusok a magyarországi koalíciót támogató határozatot fogadnak el. Ez az ún. fiumei rezolúció. Két héttel később a magyarországi szerb politikusok értekezlete csatlakozik a rezolúcióhoz.
1905.10.09. Elkés...
2018-01-28 14:56:07
gondok a basiábránd nagy magyar összeszerelő üzemben
... valamennyire beszélték, vagy törték a magyar nyelvet -, ám abban az országrészben elfogytak az emberek, főként a lengyel és a cseh munkaerőpiac felszívó hatásának köszönhetően.

A magyarországi cégek így most már kénytelenek a fejletlenebb Kelet-Ukrajnából hozni dolgozókat, ahol viszont más a munkakultúra: nincs meg az intenzitás és a kommunikáció is sokkal nehezebb velü...
2018-01-28 09:45:10
Miről is szól Vízkereszt?
... Erdélyben például ez még gyakrabban előfordul, még panellakásokban is.

- Érdekességként elmondható, hogy a szerb ortodox egyházban január 6-án ünneplik karácsonyt, így a magyarországi szerbek körében is január 6-8. a méltó ünneplés ideje - tette hozzá Vass Erika.
A világ különféle pontjain egyébként más-más módon ünneplik vízkeresztet. Az olaszországi h...
2018-01-06 14:03:31
1 2 3 .....20 21 ...30 31 ..40 41 
Címkék: Nemzeti Levéltár, Sztáray Zoltán, Európai Néppárthoz, Szijjártó Péter, Vass Erika, bukaresti titkos, világ magyarságát, basiábránd nagy, szabadságharc kitörésekor, fel-dunai hadseregben, eredeti ítélet, különböző etnikumok, együttélés dokumentumaiból, tárlókban kiállított, bizonyos LIBE, magyarországi jogállamiságról, egyéb magyar, román hadsereg, magyarországi szakaszról, építkezésről szóló, logikában gondolkodnak, magyarországi magyaroknak, egyesített horvát, magyarországi koalíciót, magyarországi szerb, magyar nyelvet, országrészben elfogytak, cseh munkaerőpiac, magyarországi cégek, fejletlenebb Kelet-Ukrajnából, szerb ortodox, magyarországi szerbek, méltó ünneplés, világ különféle, dandárparancsnok, tagadathatatlan, dokumentumaiból, jogállamiságról, dokumentációját, nemzetiségekkel, nemzetiségeinek, pártcsaládjához, panellakásokban, nemzetiségekről, autonómiájáról, egyetértésével, világmagyarság, érdekességként, menedékkérőket, magyarországi, támogatásokat, megszállására, ismertetésben,
© 2013 TVN.HU Kft.