Regisztráció  Belépés
4 dolog, ami elengedhetetlen egy jó halászléhez!
...4 dolog, ami elengedhetetlen egy jó halászléhez!

Jó halászlét főzhetsz a Dunától, a Tiszától vagy a Balatontól távol is. Csak szerezd be a megfelelő alapanyagokat, és rögtön nekiláthatsz.

Hal: három a magyar igazság

Minél többféle hal kerül a lébe, annál zamatosabb lesz a végeredmény. A halfőző mesterek szerint a magyaros halászléhez legalább há...
2017-12-23 23:55:26
Balatoni vendéglátós
Hiába indul a szezon, a vendéglátósok most szembesülnek vele, hogy nem jelentkeznek az álláshirdetésekre: elfogyott a szakképzett munkaerő. - írja a HVG


15 éve vagyok a vendéglátásban és 4 nyarat dolgoztam Balatonon. Bemutatom a valós béreket, átveréseket, tudnivalókat, mielőtt a Balatonra mennél dolgozni.



Aki nem ismerné a honlapomat,...
2015-07-02 12:27:59
x
... legyinti. Talán legjobb tanács, ha úgy kezdem, mielőtt bárki is kipróbálná a receptet, jöjjön el Bajára - mondjuk a halászlé ünnepére - és személyesen ízlelje meg!
Hozzávalók egy halászléhez:
1kg halhoz:
1 nagy fej vöröshagyma
1 púpozott kanál finomra ötölt paprika

cseresznyepaprika
1,2 liter víz
személyenként 10dkg (lehetőleg ház...
2011-03-20 19:50:45
Benke Laci bácsi féle halászlé
Hozzávalók:
1,5 vegyes hal
2,5 ponty
300 g vöröshagyma
100 g zöldpaprika
2-3 db erős csöves paprika
50 g fűszerpaprika
30-40 g só
Bajai halászléhez:
250 g gyufatészta.

Elkészítés:

Természetesen az sem mindegy, hogy milyen a bogrács, magyaros, vagy szűkülő szájú, törökös stílusú, vas, vagy zománcozott. Na és...
2010-10-09 13:42:23
Halászlé
... lennie."
 
 1,5 vegyes hal
2,5 ponty
300 g vöröshagyma
100 g zöldpaprika
2-3 db erős csöves paprika
50 g fűszerpaprika
30-40 g só
Bajai halászléhez:
250 g gyufatészta
 
Természetesen az sem mindegy, hogy milyen a bogrács, magyaros, vagy szűkülő szájú, törökös stílusú, vas, vagy zománcozott. Na és hogyan tüzelünk...
2010-10-07 18:59:12
A bor felszolgálása.)
... tálaljunk, amilyen a Debrői hárslevelű, a Badacsonyi szürkebarát vagy a Zöldszilváni. Ha a hal boros mártással készült, a mártáshoz használt bort kell felszolgálni italként is.
Halászléhez nagyon jól megy a Szekszárdi kadarka vagy a jobb homoki siller. Pecsenyékhez, meleg sonkához és füstölt nyelvhez közepesen erős borok illenek, mint pl. a Zöldveltelini, továbbá egyes vörös ...
2010-02-02 15:50:45
A bor felhasználása
... tálaljunk, amilyen a Debrői hárslevelű, a Badacsonyi szürkebarát vagy a Zöldszilváni. Ha a hal boros mártással készült, a mártáshoz használt bort kell felszolgálni italként is.
Halászléhez nagyon jól megy a Szekszárdi kadarka vagy a jobb homoki siller. Pecsenyékhez, meleg sonkához és füstölt nyelvhez közepesen erős borok illenek, mint pl. a Zöldveltelini, továbbá egyes vörös ...
2009-12-21 09:55:07
Halas tippek
A halak előkészítése

Ha élő halat vásárolunk, tudnunk kell, mit kezdjünk vele. A halételek esetében az előkészítés az egyik legkényesebb feladatát - nem árt, ha tisztában vagyunk a legalapvetőbb fogásokkal. A halat fajtájától függetlenül a fejére mért ütéssel pusztítsuk el. A művelet során fogjuk száraz konyharuhába a hal testét, hogy ne csússzon ki a kezünkből.
...
2009-07-29 12:15:34
Harcsa receptek
... sózzuk.

Harcsafilé spenótágyon
Igazi jó halászlevet akkor kapunk, ha többféle halból készítjük. Személyenként 25-30 dkg halat veszünk. Ponty, harcsa, kecsege, süllő legjobb a halászléhez. Ha csak egyféle halunk van, vásáraljunk hozzá apró kis halakat és, ezek kifőzött levévél engedjük fel a levest. Egy kg halra egy jó nagy vöröshagymát számítunk, karikákra vágjuk é...
2009-07-27 15:11:30
Magyar Recepttár
... káposzta 22
Aradi töltött paprika kapros káposztával 22
Badacsonyi csirke 22
Badacsonyi sertéskockák 22
Bagolyvári sertésflekken 22
Bajai halászlé 1. 22
Gyufatészta a bajai halászléhez 23
Bajai halászlé 2. (B. Farkas Tamás) 23
Bajai halászlé 3. (Marcsi módra) 23
Bajai pacal 23
Bajai pontyhalászlé Bartalis módra 23
Bakonybéli c...
2009-07-10 17:49:01
1 2 
Címkék: Benke Laci, Magyar Recepttár, Farkas Tamás, megfelelő alapanyagokat, magyar igazság, halfőző mesterek, magyaros halászléhez, vendéglátósok most, szakképzett munkaerő, valós béreket, halászlé ünnepére, mártáshoz használt, jobb homoki, halak előkészítése, halételek esetében, egyik legkényesebb, legalapvetőbb fogásokkal, halat fajtájától, fejére mért, művelet során, bajai halászléhez 23, elengedhetetlen, vendéglátásban, felszolgálása, sertésflekken, fűszerpaprika, legalapvetőbb, természetesen, felhasználása, pontyhalászlé, zöldveltelini, személyenként, alapanyagokat, vendéglátósok, előkészítése, vöröshagymát, felszolgálni, nekiláthatsz, zöldszilváni, pecsenyékhez, legkényesebb, szembesülnek, jelentkeznek, sertéskockák, konyharuhába, tudnivalókat, szakképzett, vendéglátós, halászlevet, vöröshagyma, szürkebarát, halászléhez, káposztával, átveréseket, személyesen, spenótágyon, gyufatészta, végeredmény, függetlenül, zöldpaprika, előkészítés, zománcozott, vásáraljunk, elkészítés, hárslevelű, badacsonyi, hozzávalók, fogásokkal,
© 2013 TVN.HU Kft.