Belépés
Te tudod, mi kerül a kosaradba
... Választhatsz hazai és külföldi terméket egyaránt. Most, a nyár során a friss gyümölcsök, zöldségek széles választékának köszönhetően gyakran a bőség zavarával szembesülhetsz. A hagyományos, magyaros ételek (lecsó, szilvás gombóc stb.) mellett, friss saláták, turmixok, gyümölcsös édességek számtalan variációját készítheted magad és a családod számára egyaránt. Nézzük csak, mit is t...
2010-01-19 22:02:44
Harc a babérokért
... az osztódással történő szaporításukat. A hatnapos sztrájkhoz 14 érdekképviselet csatlakozott, a kivívott sikerüket most 12 nem sztrájkoló szakszervezet nevében igyekeznek aláásni. Olyan magyarosan. Mintha a turáni átoknak tulajdonított megosztottság a BKV szakszervezeteit sem kerülte volna el.

Most, hogy végre ismét járnak a koszos, gyatra műszaki állapotú buszok a fővá...
2010-01-19 13:46:44
Ott lenn délen, Pécsen
... a templomokat, sok műemléket láttam, festők állandó kiállításait, néztem meg újra, melyekről, már halvány fogalmam sem volt, talán iskolai kiránduláson fordultam ott elő utoljára. Volt magyaros könyvesbolt, ami Szegeden nem volt található, s a két és fél év alatt, követhettem a fölújításokból adódó fejlődést is. Ha valahol többször, vagy hosszabb ideig tartózkodsz, akkor földrajzi...
2010-01-18 20:46:19
Hajnali tanya
... JAKUBIK ISTVÁN

1968-ban született Kecskeméten. Iskoláit itt, majd Szegeden végezte. Gyermekként szívta
magába az alföldi táj szépségét, szeretetét.

Magyaros tájfestészetét az alföldi tanyavilág szeretete hatja át, ezen festészet rokonságot
mutat a hódmezővásárhelyi iskolával. Feszesen komponáló, kiváló koloritású, kiegyensúlyozottan fest...
2010-01-18 18:38:12
Fokhagymás Lecsópüré.
... lekvársűrűségűre főzöm. Még forrón belekeverem a tartósítót, és azonnal apró üvegekbe töltöm. Lekötöm, és száraz gőzben hagyom kihűlni. A lecsópürét felbontás után a hűtőszekrényben tanácsos tartani. Magyaros jellegű ételek kiváló ízesítője, de keverhetünk vele körözöttet vagy egyéb szendvicskrémet is. Használatánál vegyük figyelembe, hogy sós. (Aki nem szereti a csípős ízt, édesp...
2010-01-18 10:43:47
A hagyma
... cukrozzuk, ecetezzük, és összekeverjük tejföllel.



Messze földön híres a makói hagyma, bár sokan még a nevét sem tudják kiejteni, de azt mindenki tudja, hogy a jó magyaros ízek nélkülözhetetlen alapja.

Nem volt ez mindig így, Magyarországon a 15. századig nem termesztették, és nem is használták ezt a csodálatos növényt. Elterjedése villámgyorsan t...
2010-01-15 20:45:09
A fokhagyma
... biztosíthatjuk.


Hungarikum?!

Hazánkban csak a 15. században kezdték el termeszteni, s azóta megállíthatatlan. Nem magyar specialitás, mert az egész világon termelik és fogyasztják, mégis a magyaros ételek elengedhetetlen ízesítője. Legtöbb esetben csak a képzeletünk szabhat határt, használhatjuk levesek, főzelékek, sültek, húsok, szószok, kolbászáruk, s...
2010-01-15 19:32:20
A bab
... az ételnek! Csak rövid ideig főzzük együtt az eledellel, majd vegyük ki belőle.



Babos receptek:

Ha babos ételekről van szó, a legtöbben a hagyományos magyaros, sokszor igencsak zsíros fogásokra gondolnak, mint például a babgulyás vagy épp a csülkös bableves. A ,,kifőzdés" menün túl azonban rendhagyó módon is elkészíthetjük a babot. Láss...
2010-01-15 19:01:36
Fűszerbiblia II.
... manapság majd minden ,,zacskós" áruban fellelhető ízfokozók (pl. a hírhedt nátrium-glutamát) is elkerülhetőek. Ötletadóként összegyűjtöttünk néhány receptet:


Magyaros fűszerkeverék:

Hozzávalók:
1-1 mokkáskanál majoránna,
bazsalikom,
kömény és
koriander,
4-4 mokkáskanál
borsfű és
kakukkfű,
5-5 mo...
2010-01-15 16:59:45
Póréhagyma Poirot kedvence
A magyaros ételek jó részének nélkülözhetetlen fűszere a hagyma. És minthogy a konyhán gyakran van szükség rá, szinte minden kertben termelnek vöröshagymát és fokhagymát.

Sajnálatos, hogy a hagymafélék többi képviselőjét - köztük a póréhagymát - a magyar kertészek még nem értékelik érdemei szerint.

Másként van ez például Franciaországban. A francia konyhamű...
2010-01-15 15:12:24
1 2 3 ....................126 127 ..........190 191 .197 198 199 ........252 253 254 
Címkék: Fokhagymás Lecsópüré, Fűszerbiblia II, Póréhagyma Poirot, JAKUBIK ISTVÁN, nyár során, friss gyümölcsök, bőség zavarával, családod számára, osztódással történő, hatnapos sztrájkhoz, kivívott sikerüket, turáni átoknak, fölújításokból adódó, alföldi tanyavilág, hódmezővásárhelyi iskolával, lecsópürét felbontás, hűtőszekrényben tanácsos, makói hagyma, csodálatos növényt, egész világon, magyaros ételek, képzeletünk szabhat, hagyományos magyaros, babgulyás vagy, csülkös bableves, hírhedt nátrium-glutamát, konyhán gyakran, hagymafélék többi, magyar kertészek, francia konyhamű, lekvársűrűségűre, nélkülözhetetlen, szakszervezeteit, megállíthatatlan, összegyűjtöttünk, franciaországban, elengedhetetlen, hűtőszekrényben, érdekképviselet, szendvicskrémet, szaporításukat, magyarországon, fölújításokból, elkészíthetjük, tájfestészetét, szembesülhetsz, biztosíthatjuk, szakszervezet, termesztették, választékának, összekeverjük, villámgyorsan, elkerülhetőek, használhatjuk, fűszerkeverék, megosztottság, használatánál,
© 2013 TVN.HU Kft.