Belépés
A magyarországi zsidóság története
... ismeretanyagot ad át, ami szemnyitogató, feltárja mindazt a kincset, amit a zsidóság közös hazánknak adott. Elég csak felsorolni néhány óriás nevét, akik a zsidóság úgymond ajándékai a magyarság számára: Radnóti Miklós, Szerb Antal, Weiss Manfréd, Zwack Péter, Zelk Zoltán, Sík Sándor...
Dr. Székely János szerint a kötet őszintén tárgyalja a zsidóság történetének legszörny...
2018-10-11 16:16:38
Ukrán oktatási törvény - Brenzovics László: az ukrán intézkedések gátolják a béke és a stabilitás megteremtését
... Navracsics Tiborral, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős biztosával folytatott brüsszeli megbeszélésén részletesen vázolta a kárpátaljai magyarság helyzetét.
"A viszonyok jelenleg nagyon rosszak. A médiában negatív képet festenek, nincs egyetlen pozitív hír sem a kárpátaljai magyarságról, ellenségként állítják be őket és Magy...
2018-10-10 17:42:07
Potápi: ma a nemzetpolitika középpontjában a jövő megalapítása áll
... értékeknek óvóhelyéül szolgálni, fiataljainkat ezekre a mesterségekre és a jövőnk építésére tanítani" - mutatott rá.
Reményének adott hangot továbbá, hogy a létesítmény nemcsak a dobronaki magyarság, hanem a muravidéki magyarság kulturális, illetve szellemi központjává is válik. "Cár Anna elnök asszonynak van egy olyan terve, hogy lehetőséget teremt ebben a kicsiny házban mi...
2018-10-10 16:01:56
Deli Andor: a kisebbségi jogok tiszteletben tartása az EU tagság előfeltétele
... uniós tagállamokban, mindig fontos kiemelni a nemzeti kisebbségek jogait, különösen azok megvalósításának fontosságát a mindennapi gyakorlatban.
"A cél továbbra is az, hogy a vajdasági magyarság a csatlakozási folyamatok végére egy, a jogaiban és helyzetében megerősödött közösségé váljon" - fogalmazott.
Mint elmondta, az uniós parlament dokumentuma üdvözölte a kisebbségi...
2018-10-09 19:12:16
Azért, nem úgy van az, ahogy Toroczkai gondolja
... Amit magyaros önérzettel egyenesen le akarnának bontani!
Na, arról tudnék órákig mesélni, hogy mit kellene leginkább "lebontani"!
Azt a titkos szolgálati besúgóhálózatot, ami a magyarság színe-javát tette tönkre és amit 1990-ben nemhogy elszámoltattak volna, hanem "újjászerveztek" BOROSS PÉTER, akkori titok-miniszter akaratából. Az újjászervezést követően az 1 főre jutó...
2018-10-09 14:02:10
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, napirend után)
... szakdolgozói bérek soha nem emelkedtek olyan mértékben a rendszerváltozás óta, mint az előző kormányzati ciklusban - emelte ki.
Napirend után
Dúró Dóra független képviselő a magyarság demográfiai problémáiról szólva nyitotta a napirend utáni felszólalások sorát, amelyben "gendernevelés helyett gyermeknevelést" sürgetett.
Ungár Péter (LMP) az ifjúság és a lelki egés...
2018-10-08 16:32:58
Krónika 7. rész (azonnali kérdések)
... atrocitások kivizsgálását, a nemzeti tanácsok jogköreinek visszaállítását.
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára elmondta, Magyarország és a vajdasági magyarság sok mindent megtett az elmúlt évtizedben, hogy a két ország a történelmi megbékélés útjára lépjen, ez nem létezik kompromisszumok nélkül.
Szerinte nincs szó arról, hogy vétóznia kel...
2018-10-08 15:52:31
Kísérleti és dokumentumfilmekkel ünneplik a vajdasági magyar mozgókép napját
... mozgókép napja annak emlékére, hogy Lifka Sándor 1910-ben ezen ...
2018-10-07 15:31:34
Aradi vértanúk - Történész: a megtorlás csak tüzelte a magyarság szabadságvágyát
...
A megtorlás során a vértanúkkal, illetve Batthyány Lajossal, az első felelős magyar miniszterelnökkel együtt 140-150 embert végeztek ki - idézte fel a szakértő.
Azt is hangsúlyozta, hogy a vértanúk ellen felségárulás miatt meghozott halálos ítélet koncepciózus volt és jogilag is kétséges. Ugyanis a katonatisztek, korábban még V. Ferdinándra, illetve a magyar alkotmányra ...
2018-10-06 21:11:43
Aradi vértanúk - Kövér kultúrharc folyik a magyarság ellen
...
"Ebben a kultúrharcban legelőször azt támadták meg, ami szellemi kovásza volt az 1848-as forradalomnak: a magyar nyelvet és annak gyökereit" - fogalmazott a politikus. Hozzátette: a magyarság elleni tudatos kultúrharc változó eszközökkel és módszerekkel végig zajlott a 20. században és tapasztalható napjainkban is.
Kövér László szerint mindig azokat támadják, akik a magy...
2018-10-06 18:21:26
1 2 3 ...............757 758 ........1136 1137 ........1514 1515 1516 
Címkék: Brenzovics László, Deli Andor, Radnóti Miklós, Szerb Antal, Weiss Manfréd, Zwack Péter, Zelk Zoltán, Székely János, Navracsics Tiborral, Európai Bizottság, BOROSS PÉTER, Dúró Dóra, Ungár Péter, Potápi Árpád János, Lifka Sándor, Batthyány Lajossal, Kövér László, magyarországi zsidóság, ukrán intézkedések, stabilitás megteremtését, nemzetpolitika középpontjában, jövő megalapítása, kisebbségi jogok, vajdasági magyar, megtorlás csak, magyarság szabadságvágyát, magyarság ellen, zsidóság közös, zsidóság úgymond, magyarság számára, kötet őszintén, zsidóság történetének, kárpátaljai magyarság, viszonyok jelenleg, médiában negatív, kárpátaljai magyarságról, jövőnk építésére, létesítmény nemcsak, dobronaki magyarság, muravidéki magyarság, olyan terve, kicsiny házban, nemzeti kisebbségek, mindennapi gyakorlatban, vajdasági magyarság, csatlakozási folyamatok, uniós parlament, titkos szolgálati, magyarság színe-javát, újjászervezést követően, előző kormányzati, magyarság demográfiai, napirend utáni,
© 2013 TVN.HU Kft.