Belépés
Szombat - menüajánlat
Szombat - menüajánlat:


Reggeli: Paraszt reggeli
Előétel: Pokolszigeti babgulyás
Főétel: Krumplis lángos pofonegyszerűen
Desszert: Ínycsiklandozó diós sütemény
Vacsora: Körözött péksüteménnyel, kolbászkarikákkal
Vegetáriánus ajánlat: Krumplis lángos pofonegyszerűen


Paraszt reggeli:

Hozzávalók:
3-4 db közep...
2011-01-28 14:41:12
Receptek
Körmendi töltött stefánia

Hozzávalók: 1 kg stefánia, vagy fehérpecsenye, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg darált sertéshús, 2 kemény tojás, 1 nyers tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál zöldpetrezselyem, só, bors, 1 késhegynyi pirospaprika, olaj, gyömbér, 2 dl húsleves vagy bor, 1 evőkanál paradicsompüré, liszt.
Elkészítése: A húst hosszú hegyes késsel felszúrjuk, m...
2011-01-28 14:26:05
Receptek
Kolozsvári töltött káposzta 2.

Hozzávalók: 1 kg lapocka, 50 dkg füstölt kolbász, 50 dkg füstölt tarja vagy sonka, 1 kg sertéskaraj, 1,5 kg savanyú káposzta, 16-20 db savanyú káposzta-levél, 15 dkg zsír, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg rizs, 2 tojás, 6 dl tejföl, ízlés szerint majoránna, pirospaprika, törött bors, só.
Elkészítés: A lapocka felét megdará...
2011-01-28 14:23:01
Receptek
Kolozsvári szalonna 1. (Füstölt húsos szalonna)

A fiatal sertés húsos szalonnáját 1 éjjel állni hagyjuk. Másnap oldalait körüligazítjuk. Sóval dörzsölve, egymásra téve, 3 naponta átforgatva, kissé utánasózzuk. 10 napig hagyjuk. Páclébe téve ("PÁCLÉ 1"), 10-12 napig tartjuk benne. Kivéve meleg vízzel mossuk, bőrét tisztára kaparva, fakalapáccsal jól kiverjük. Oldalait kés...
2011-01-28 14:18:41
Receptek
Kanizsai rakott hús

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 60 dkg sertéstarja, 5 fej vöröshagyma, 2 db babérlevél, 2 dl fehérbor, 1 csésze kockából készített erőleves, só, bors.
Elkészítése: A nyers burgonyát meghámozzuk, vékony karikára vágjuk, és kizsírozott mély tűzálló tálba a felét lerakjuk, megsózzuk, borsozzuk. Beterítjük a hússzeletekkel, szintén megsózzuk, erre lerakj...
2011-01-28 13:02:56
Receptek
Kalocsai halászlé

Elkészítése: Tésztával készül. 120 g. lisztből 1 tojással és sóval kemény tésztát gyúrunk, majd kinyújtva gyufaszálnyi metéltre vágjuk. A tésztát a sütőben zsír nélkül megszárítjuk, nem pirítjuk, s ha forró, akkor tesszük a halászlébe, amikor a hal már majdnem puha.

Kalocsai pontyderék
Hozzávalók 5 db ponty derék, 10 dkg füstölt szalonna...
2011-01-28 12:56:18
Receptek
...
Hortobágyi töltött burgonya
A szokásos módon sertéspörköltet készítünk. Közben személyenként két db nagyobb burgonyát héjában megfőzünk, majd tisztítás után hosszában félbevágjuk őket. Üregeket kaparunk ki. Ezután a pörköltet levétől lecsurgatjuk, és pépesre vágjuk. A húskrémmel megtöltjük a burgonyákat, majd kivajazott tűzálló edénybe helyezzük. A pörkölt levét tejfölös...
2011-01-28 12:49:17
Padlizsánkémmmel töltött gomba
Hozzávalók:

* 1 kis fej vöröshagyma
* 1 csapott evőkanál só
* durvára őrölt szemesbors
* friss lestyán
* majoranna
* petrezselyemzöld
* tárkony
* 3 kisebb fiatal padlizsán
* 8 nagyobb fej gomba
* 2 db paradicsom
* 50 dkg krumpli
* olívaolaj
* fokhagyma
...
2011-01-28 12:04:14
Receptek
...
Hargitai sertésborda 2.
Hozzávalók: 50 dkg sertéskaraj, 12 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 30 dkg sertéshús, 3 g törött bors, 2 g majoránna, 15 dkg füstölt kolbász, 4 db savanyú káposztalevél, 20 dkg füstölt szalonna, 80 dkg savanyú káposzta, 1 csomó kapor, 4 dkg liszt, 4 dl tejföl, só.
A sertéskarajból négy egyforma nagyságú 10-12 dkg szeletet vágunk, enyhén kivereg...
2011-01-28 06:19:50
Receptek
...
Gemenci májas tarjaszeletek
Hozzávalók: 70 dkg sertés tarja, 15 dkg gomba, 20 dkg csirkemáj 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zsír, 5 dkg kolozsvári szalonna, 5 dkg főtt sonka, só, törött bors, zöldpetrezselyem, 1 db zöldpaprika, 2 db paradicsom 5 dkg zöldborsó, 2 dl olaj, 1 kg burgonya.
Elkészítése: A vékony hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és szép pirosra ki...
2011-01-27 20:21:06
1 2 3 .....................265 266 267 269 270 ...........404 405 ...........538 539 540 
Címkék: húst hosszú, lapocka felét, fiatal sertés, nyers burgonyát, felét lerakjuk, sütőben zsír, szokásos módon, pörköltet levétől, húskrémmel megtöltjük, pörkölt levét, sertéskarajból négy, vékony hússzeleteket, zöldpetrezselyem, padlizsánkémmmel, petrezselyemzöld, pofonegyszerűen, sertéspörköltet, sertéskarajból, ínycsiklandozó, péksüteménnyel, paradicsompüré, hússzeletekkel, körüligazítjuk, személyenként, hússzeleteket, fehérpecsenye, káposztalevél, fakalapáccsal, tarjaszeletek, zsemlemorzsa, pirospaprika, vegetáriánus, megszárítjuk, lecsurgatjuk, pokolszigeti, gyufaszálnyi, sertéskaraj, burgonyákat, vöröshagyma, elkészítése, szalonnáját, sertéstarja, kizsírozott, utánasózzuk, meghámozzuk, félbevágjuk, sertésborda, menüajánlat, zöldpaprika, paradicsom, hozzávalók, halászlébe, babérlevél, késhegynyi, kolozsvári, beterítjük, szemesbors, pontyderék, húskrémmel, megtöltjük, kivajazott, elkészítés, hortobágyi, felszúrjuk, átforgatva, zöldborsó, fokhagyma, borsozzuk, majoránna, megsózzuk, dörzsölve,
© 2013 TVN.HU Kft.