Belépés
Fűszeres tarja gombás-pestós z
Fűszeres tarja gombás-pestós zöldséggel


Hozzávalók:

1 kg tarja csont nélkül
2 nagyobb fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 db paprika
1 db paradicsom
50 dkg sertészsír

bors
majoránna
őrölt kömény
pirospaprika
őrölt chili
A zöldségkörethez:...
2011-01-25 20:28:12
Ezúton kívánunk minden Áginak
Ezúton kívánunk minden Áginak nagyon sok szeretettel boldog névnapot!!!

Májgombóc levest még sosem főztem, épp itt volt az ideje. Bár nem a klasszikus hosszúkás gombócokat készítettem, hanem amolyan bajoros-kerekdedet, elégedett vagyok az eredménnyel. (Horváth Ilonával nem sokat bukhat az ember... :-))
Májgombóc leves

Hozzávalók: 30 dkg máj, 2 kiskanál ol...
2011-01-25 19:40:35
Cordon bleu csirkemell
Cordon bleu csirkemell

Húsételek

Hozzávalók: 60 dkg filézett csirkemell
3-4 szelet sonka
3-4 szelet sajt

bundázáshoz: liszt, tojás zsemlemorzsa
sütéshez: olaj
Elkészítés: úgy csontozzuk ki, hogy egészben maradjon a hús, széthajtva kissé kiverjük, erre sajt szeletet fektetünk, és a hús szélét a bundázásból elveszünk tojásfehérj...
2011-01-25 14:44:27
Zötdségfasírozott
Hozzávalók: 20-20 dkg gomba,karalábé és zöldborsó, 40 dkg le­veszöldség, 3 tojás, 3 zsemle, 3 dl tej, 1 kis fej vöröshagyma, petrezselyem,zsemlemorzsa, marqarin, majoránna, szerecsendió, őrölt bors, só. .

A kifejtett zöldborsót és a fel­kockázott leveszöldséget kevés sós vízben félpuhára pároljuk. A kockákra vágott hagymát két evőkanál margarinban megpirítjuk, hozzá...
2011-01-24 21:00:55
Nem-lehet-abbahagyni csirke


hozzávalók 6 főre

* 6 db egész csirkecomb (alsó + felső)
* 8 púpozott ek liszt
* 1 csapott ek só
* 1 púpozott tk pirospaprika
* 1 mk majoranna
* 1 mk bors
* késhegynyi őrölt kömény
* 3(-4) gerezd fokhagyma
...
2011-01-24 18:44:18
Pulykamell császárszószban
... napraforgó olaj a sütéshez
* olívaolaj a fűszerezéshez
* 2 szál újhagyma
* 4 gerezd fokhagyma
* fél tasak ropogós sültcsirke fűszerkeverék (vagy: só, bors, majoranna, pirospaprika)
* só
* bors
* esetleg liszt


elkészítés

1. A húst apró kockákra vágjuk.
2. Kevés olívaolajjal megloc...
2011-01-24 18:35:18
recept
Pulykasült (lehet csirke is)

4 evőkanál lisztet összekeverünk egy teáskanál sóval, mokkás kanál borssal, 2 gerezd fokhagymát lereszelünk, vagy belevágunk apróra, egy teáskanál piros paprikával. Ezeket jól összekeverjük. A szeletelt húsokat ebben megforgatjuk. Egy jénai tálat vajjal kikenünk. Ebbe rakjuk bele a megforgatott húsokat. A tetejére egy fej hagymát vékonyan fe...
2011-01-24 10:46:40
Hagymás-rántottás ústekercs...
Hústekercs hagymás-rántottás töltelékkel...

Az alábbi fogás elsőre talán kissé szokatlannak tűnik a hagymás rántottás töltelék miatt, de hidd el, érdemes kipróbálni!


Hagymás rántottával töltött pulykatekercs
Hozzávalók (4 személyre):
1 db nagy...
2011-01-23 20:24:36
Csirke a pácban
CSIRKE A PÁCBAN
(konyhafortély)

Még finomabb-zamatosabb lesz a csirkecomb (függetlenül attól, hogy pároljuk-e vagy sütjük), ha elkészítés előtt néhány órára, akár egy éjszakára bepácoljuk, majd lefedjük, és felhasználásig a hűtőben tartjuk. A pácba kevés sót tegyünk, mert az "kiparancsolja" a rostok közül az értékes húslét. Sózni-borsozni ráérünk közvetlenül sütés e...
2011-01-23 18:10:44
Tojásos töltött csirke
Tojásos töltött csirke

Hozzávalók:

1 egész csirke és a mája
3 db zsemle
3 db keményre főtt tojás
2 db nyers tojás
1 kisebb fej vöröshagyma
2 dl tej
majoránna

bors
petrezselyemzöld
étolaj

Elkészítés:

A megmosott, leszárított csirkét kívül-belül...
2011-01-23 17:22:29
1 2 3 ......................269 270 271 ...........404 405 ...........538 539 540 
Címkék: Horváth Ilonával, CSIRKE PÁCBAN, klasszikus hosszúkás, bundázásból elveszünk, kifejtett zöldborsót, fel­kockázott leveszöldséget, kockákra vágott, húst apró, teáskanál sóval, teáskanál piros, szeletelt húsokat, jénai tálat, megforgatott húsokat, alábbi fogás, hagymás rántottás, éjszakára bepácoljuk, hűtőben tartjuk, pácba kevés, rostok közül, értékes húslét, petrezselyemzöld, császárszószban, zöldségkörethez, leveszöldséget, felhasználásig, fűszerezéshez, pulykatekercs, konyhafortély, fűszerkeverék, összekeverjük, összekeverünk, kiparancsolja, zsemlemorzsa, pirospaprika, megforgatott, olívaolajjal, megforgatjuk, szokatlannak, szerecsendió, petrezselyem, készítettem, leszárított, vöröshagyma, töltelékkel, eredménnyel, közvetlenül, szeretettel, bundázásból, függetlenül, tojásfehérj, lereszelünk, megpirítjuk, margarinban, rántottával, bundázáshoz, belevágunk, klasszikus, fokhagymát, pulykasült, gombócokat, hozzávalók, csontozzuk, elkészítés, csirkecomb, abbahagyni, széthajtva, veszöldség, zöldborsót, csirkemell, napraforgó,
© 2013 TVN.HU Kft.