|
|
|
Fűszeres tarja gombás-pestós zöldséggel
Hozzávalók:
1 kg tarja csont nélkül
2 nagyobb fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 db paprika
1 db paradicsom
50 dkg sertészsír
só
bors
majoránna
őrölt kömény
pirospaprika
őrölt chili
A zöldségkörethez:... |
2011-01-25 20:28:12 |
|
|
|
|
|
|
Ezúton kívánunk minden Áginak nagyon sok szeretettel boldog névnapot!!!
Májgombóc levest még sosem főztem, épp itt volt az ideje. Bár nem a klasszikus hosszúkás gombócokat készítettem, hanem amolyan bajoros-kerekdedet, elégedett vagyok az eredménnyel. (Horváth Ilonával nem sokat bukhat az ember... :-))
Májgombóc leves
Hozzávalók: 30 dkg máj, 2 kiskanál ol... |
|
2011-01-25 19:40:35 |
|
|
|
|
|
|
Cordon bleu csirkemell
Húsételek
Hozzávalók: 60 dkg filézett csirkemell
3-4 szelet sonka
3-4 szelet sajt
só
bundázáshoz: liszt, tojás zsemlemorzsa
sütéshez: olaj
Elkészítés: úgy csontozzuk ki, hogy egészben maradjon a hús, széthajtva kissé kiverjük, erre sajt szeletet fektetünk, és a hús szélét a bundázásból elveszünk tojásfehérj... |
2011-01-25 14:44:27 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 20-20 dkg gomba,karalábé és zöldborsó, 40 dkg leveszöldség, 3 tojás, 3 zsemle, 3 dl tej, 1 kis fej vöröshagyma, petrezselyem,zsemlemorzsa, marqarin, majoránna, szerecsendió, őrölt bors, só. .
A kifejtett zöldborsót és a felkockázott leveszöldséget kevés sós vízben félpuhára pároljuk. A kockákra vágott hagymát két evőkanál margarinban megpirítjuk, hozzá... |
|
2011-01-24 21:00:55 |
|
|
|
|
|
|
hozzávalók 6 főre
* 6 db egész csirkecomb (alsó + felső)
* 8 púpozott ek liszt
* 1 csapott ek só
* 1 púpozott tk pirospaprika
* 1 mk majoranna
* 1 mk bors
* késhegynyi őrölt kömény
* 3(-4) gerezd fokhagyma
... |
|
2011-01-24 18:44:18 |
|
|
|
|
|
|
... napraforgó olaj a sütéshez
* olívaolaj a fűszerezéshez
* 2 szál újhagyma
* 4 gerezd fokhagyma
* fél tasak ropogós sültcsirke fűszerkeverék (vagy: só, bors, majoranna, pirospaprika)
* só
* bors
* esetleg liszt
elkészítés
1. A húst apró kockákra vágjuk.
2. Kevés olívaolajjal megloc... |
2011-01-24 18:35:18 |
|
|
|
|
|
|
Pulykasült (lehet csirke is)
4 evőkanál lisztet összekeverünk egy teáskanál sóval, mokkás kanál borssal, 2 gerezd fokhagymát lereszelünk, vagy belevágunk apróra, egy teáskanál piros paprikával. Ezeket jól összekeverjük. A szeletelt húsokat ebben megforgatjuk. Egy jénai tálat vajjal kikenünk. Ebbe rakjuk bele a megforgatott húsokat. A tetejére egy fej hagymát vékonyan fe... |
2011-01-24 10:46:40 |
|
|
|
|
|
|
Hústekercs hagymás-rántottás töltelékkel...
Az alábbi fogás elsőre talán kissé szokatlannak tűnik a hagymás rántottás töltelék miatt, de hidd el, érdemes kipróbálni!
Hagymás rántottával töltött pulykatekercs
Hozzávalók (4 személyre):
1 db nagy... |
2011-01-23 20:24:36 |
|
|
|
|
|
|
CSIRKE A PÁCBAN
(konyhafortély)
Még finomabb-zamatosabb lesz a csirkecomb (függetlenül attól, hogy pároljuk-e vagy sütjük), ha elkészítés előtt néhány órára, akár egy éjszakára bepácoljuk, majd lefedjük, és felhasználásig a hűtőben tartjuk. A pácba kevés sót tegyünk, mert az "kiparancsolja" a rostok közül az értékes húslét. Sózni-borsozni ráérünk közvetlenül sütés e... |
2011-01-23 18:10:44 |
|
|
|
|
|
|
Tojásos töltött csirke
Hozzávalók:
1 egész csirke és a mája
3 db zsemle
3 db keményre főtt tojás
2 db nyers tojás
1 kisebb fej vöröshagyma
2 dl tej
majoránna
só
bors
petrezselyemzöld
étolaj
Elkészítés:
A megmosott, leszárított csirkét kívül-belül... |
2011-01-23 17:22:29 |
|
|
|
|