|
|
|
Kacsa cseresznyével
Hozzávalók: 1 kicsi pecsenyekacsa, 2 fej vöröshagyma, 1 tyúkhúsleves-kocka, 25 dkg cseresznye (vagy lecsöpögtetett cseresznyebefőtt), fél dl cseresznyepálinka, 1 evőkanál kristálycukor, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors és majoránna, ízlés szerint só.
A megtisztított kacsát darabjaira vágjuk, és a húsos részét megsózzuk. Bőrével felfelé te... |
2007-03-26 17:55:48 |
|
|
|
|
|
|
A saláta lelke az öntet. Mellőzzük a hagyományos ecetes, cukros vizet, helyette próbáljunk ki néhány különleges öntetet:
W Metélőhagymás - 3 db keményre főtt tojás sárgáját villával összetörjük, és 2 dl tejföllel kikeverjük. Beleteszünk egy nagy csomag apróra vágott metélőhagymát, a felkockázott tojásfehérjéket, és sóval, citromlével ízesítjük.
- Citromos - 1 dl tej... |
|
2007-03-25 13:19:58 |
|
|
|
|
|
|
...így kell egyszerűen bagulyást összerakni :)
- 3db pörköltszaftkocka
- 1db fokhagymakocka
- 1 kanál szárított petrezselyem
- 1 kanál majoránna
- fél kiló sertéscomb, kockára
- fél deci étolaj
- vörösbab konzerv
- ha galuskát is akarsz bele, akkor nézd meg hogyan kell, én két tojás sárgáját összekavartam vagy hat kanál liszttel, sóval, ví... |
2007-03-21 10:10:14 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK
1 db pulykamell, 2 db pulykacomb, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 3 evőkanál olaj, só, őrölt bors, 1 dkg fűszerpaprika, majoránna, 2-3 dl vörösbor.
ELŐKÉSZÍTÉS
A mellet és a combokat megtisztítjuk, megmossuk és kettévágjuk. A combból az inakat eltávolítjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és megtűzdeljük vele a pulykahúst. A a hú... |
|
2007-03-21 08:04:16 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg ricotta
30 dkg spenót
10 dkg reszelt parmezán
mozzarella
só
bors
5 gerezd fokhagyma,
1 üveg hámozott paradicsom
2 fej vöröshagyma
olívaolaj
cannelloni tészta
majoránna
oregano
A vöröshagymát apróra vágjuk, olívaolajon lepirítjuk, hozzáadjuk a parajleveleket, majd fokhagymával, borss... |
|
2007-03-20 11:19:03 |
|
|
|
|
|
|
Kedvelem a majorannát!!
De még inkább Major Annát!! ... |
2007-03-19 11:13:01 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyapépbe burkolva és megsütve, barna fűszermártással tálalva
posírozás = (ha eljárás) fűszeres, általában savanykás lében való, lassan, gyöngyözve forraló főzés
provanszi módon = majoranna, kakukkfű, rozmaring és fokhagyma keverékével készítve
rác- = (ha ponty) főtt krumplival, lecsóval, tejföllel és füstöltszalonna-taréjokkal sütve
redukálás = (ha... |
2007-03-19 10:52:15 |
|
|
|
|
|
|
Ha a száraz kolbász héját nehéz lehúzni...
... negyed órára vizes ruhába csavarjuk, vagy néhány másodpercig hideg vizet csorgatunk rá.
Annyiféle fűszer kapható, hogy az ember nem tudja, melyik ételbe mit tegyen...
A húsételek fűszerezésénél van egy aranyszabály: háromnál kevesebbet ne, de kilencnél többet se használjunk egyszerre! Némi eligazítá... |
2007-03-17 00:40:05 |
|
|
|
|
|
|
Nyersen és sütve, főzve és aszalva, egészben és reszelve... Szárított formában is megőrzi értékes ásványi anyagait. A héját sem kell eldobni - azt megszárítva ízletes teát készíthetünk belőle. Néhány almás finomság receptjét kínáljuk. (k)
Almaköret
Hozzávalók:
1 alma, 1 gerezd fokhagyma, majoránna, tömjén, pici só
Elkészítése:
... |
2007-03-16 00:41:10 |
|
|
|
|
|
|
A jelenlegi enyhe időjárás ellenére is érdemes otthon egy gondűző, immunerősítő vagy éppen nyugtató hatású fürdőt készíteni. Ehhez szeretnénk néhány mindennapi, otthon is könnyen elkészíthető, konyhapolcról leemelt ötletet adni.
[Blocked Ads]
Mióta tisztálkodunk?
A fejlettebb ókori népek kultúrájában (mint az induso... |
2007-03-14 08:34:01 |
|
|
|
|