|
|
|
... magozott meggybefőtt
5 dl meggy lé, (ha nincs elég vízzel pótolni)
10 dkg Rama
1 cs. főzős vaníliás pudingpor
3 dkg mandulapehely
5 dl növényi tejszín
1 cs. instant zselatinfix (20 gr)
5 dkg étcsoki
... |
2010-03-14 20:21:35 |
|
|
|
|
|
|
...hozzávalók 3 főre
* 250 g cukrozott gesztenyemassza
* 2 ek habtejszín
* 50 ml rum
* 60 g aszalt sárgabarack
* 3 ek durvára vágott mandulapehely
elkészítés
1. A sárgabarackot 1,5 dl vízben pár percig főzzük, lehúzzuk a tűzről, lefóliázzuk és... |
|
2010-02-15 21:21:58 |
|
|
|
|
|
|
... almakrémre simítjuk.
Rátesszük a felső tortalapot, és kicsit megnyomkodjuk.
Díszítés... |
2010-01-21 14:36:59 |
|
|
|
|
|
|
... narancs reszelt héja, 8 tojás, só, 15 + 15 dkg finomított kristálycukor, 30 dkg vaj/margarin, 5 ek. rum; a díszítéshez: 10 dkg sárgabaracklekvár, 20 dkg tortabevonó étcsokoládé, 10 dkg mandulapehely.
A mazsolát leöblítjük, a cukrozott citrushéjakkal együtt finomra vágjuk, majd összekeverjük 2 ek. liszttel. 20 dkg lisztet elvegyítünk étkezési keményítővel, a fűszerkeveré... |
|
2010-01-02 12:55:50 |
|
|
|
|
|
|
... dkg sütésre alkalmas édesítőpor, 4 tojás, 30 dkg + 1 tk. liszt, 4 dkg étkezési keményítő, 3 csapott tk. sütőpor, 6 ek. tej, 1 tk. kakaópor, 1 csapott tk. mézeskalácsfűszer, 1 ek. mandulapehely, csipetnyi só; a kikenéshez margarin.
Az étcsokoládéból 5 dkg-ot meleg vízfürdőben megolvasztunk 1 dkg kókuszzsírral. A vajat 11 dkg édesítőszerrel meg a sóval krémesre keverjük, ... |
|
2009-12-18 10:28:43 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
27-28 dkg liszt
14 dkg Koronás Porcukor
csipetnyi só
15 dkg vaj
1 zacskó (6 g) szárított, felaprított narancs
késhegynyi őrölt gyömbér
5 dkg mandulapehely
a nyújtáshoz liszt
sütőpapír
folpack
Elkészítés:
1. A mundulát szárazon aranybarnára pirítjuk, kihűtjük és finomra ledaráljuk.
2. A tojást ... |
2009-12-08 14:19:52 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 tojás, 20 dkg kristálycukor, 1 l író, 35 dkg sima liszt, másfél zacskó sütőpor, 15 dkg mandulapehely, 1 ek. őrölt fahéj, 1 l tejszín.
A 2 tojást kikeverjük a kristálycukorral, hozzátesszük az írót és a lisztet, amelyben előzőleg elkevertük a sütőport. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Tetejét megszórjuk fahéjjal és mandulapehellyel. Előmel... |
2009-12-05 10:29:07 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 3 főre
* 250 g cukrozott gesztenyemassza
* 2 ek habtejszín
* 50 ml rum
* 60 g aszalt sárgabarack
* 3 ek durvára vágott mandulapehely
elkészítés
1. A sárgabarackot 1,5 dl vízben pár percig főzzük, lehúzzuk a tűzről, lefóliázzuk és 1 órán át állni hagyjuk.
2. Leszűrjük a me... |
2009-11-30 18:38:05 |
|
|
|
|
|
|
... 150 g aszalt sárgabarack*
· 80 g kandírozott papaja*
· 60 g kandírozott citromhéj
· 120 g kandírozott narancshéj
· 1 ek rum
· 120 g mandulapehely
· 2 tk vaníliakivonat
· 3 ek víz
· 1 citrom reszelt héja
Kovászhoz:
· 200 g rétesliszt
· 15 g szárított élesztő
· 150 ml t... |
2009-11-29 20:11:37 |
|
|
|
|
|
|
... marcipánmassza
10 dkg darált mandula
10 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 tojás
2 ek Amaretto (fűszeres mandulalikőr)
Kenéshez:
1 tojássárga
mandulapehely
Elkészítés:
A marcipánt felkockázzuk és összegyúrjuk a liszttel, darált mandulával, tojással, porcukorral és a mandulalikőrrel.
A tésztából diónyi gomb... |
2009-10-01 10:25:13 |
|
|
|
|