|
|
|
... darabokra vágjuk, krumplival sűrítjük, és annyi vízben, ami ellepi, p... |
2007-05-04 00:57:48 |
|
|
|
|
|
|
... finomliszt, 2 ek. margarin, só, fél kg parajkrém, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, parmezán sajt
Elkészítése:
Az áttört krumplit összegyúrjuk a liszttel és a margarinnal, megsózzuk, majd deszkán hurkát formázunk belőle. Ezt feldaraboljuk, nudlivá sodorjuk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Közben megmelegítjük a parajkrémet, belekeverjük a péppé zúzott ... |
|
2007-05-04 00:53:43 |
|
|
|
|
|
|
... átválogatjuk, megmossuk, és meleg vízbe áztatjuk.
4. A tésztát ismételten átgyúrjuk, és lisztezett deszkán kb. 30 x 50 cm-es téglalappá nyújtjuk. Tetejét megkenjük puha vajjal vagy margarinnal, és megszórjuk a lecsöpögtetett papírtörülközőn megszárított mazsolával.
5. A tésztát a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, és 24 szeletre vágjuk. A kapott csigákat margarinnal... |
2007-05-01 00:47:22 |
|
|
|
|
|
|
... és tepsi nagyságúra nyújtjuk. A mézes lapokat
előmelegített, közepesen meleg (kb. 135-150 C) sütőben
kisütjük. A búzadarát tejjel, cukorral megfőzzük, amikor kihűlt,
a margarinnal habosra keverjük és három részre osztjuk.
A három mézes lapot megkenjük lekvárral, búzadarás töltelékkel
és meghintjük aszalt meggyel. A lapokat egymásra tesszük,
a negyedik... |
|
2007-04-27 11:25:11 |
|
|
|
|
|
|
... liszttel és a vajjal jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk.
Ezután pedig jó vékonyra kisodorjuk, rákenjük a tölteléket, felsodorjuk, és kb. 1,5 cm szélesre vágjuk. Margarinnal jól kikent tepsibe helyezzük, kicsit hézagosan.
200 fokon 20 percig sütjük.
Megjegyzés: Ha van tejszín, akkor a tejet felesben keverjük vele, attól lágyabb lesz!
... |
|
2007-04-26 05:52:18 |
|
|
|
|
|
|
... elég lágy, kevés langyos vizet adunk hozzá.) Letakarva meleg helyen legalább egy órán át kelni hagyjuk. Ha megkelt, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük felpuhított (de nem megolvasztott!) margarinnal, megszórjuk bőven a sajttal, és jó szorosan feltekerjük. Félbehajtjuk, újabb 1/2 órán át kelesztjük. Vékonyra kinyújtjuk, hosszúkás csíkokra vágjuk, masniszerűen megsodorjuk. Kikent és lis... |
2007-04-25 18:21:59 |
|
|
|
|
|
|
... fénysugarai simítják végig háromdimenziósan borotvált arcunkat miközben feleségünk - természetesen meztelenül - tökéletes aromájú kávét főz a konyhában, és kedvesen mosolyogva zsírmentes margarinnal keni meg a friss pirítóst. Arca gyönyörű, hiszen semleges PH értékű szappant használ, és a napfény vidáman táncol korpamentes kondicionált haján.
És csak most vesszük észre, hogy ... |
2007-04-18 07:59:31 |
|
|
|
|
|
|
... sót. Jól összegyúrjuk és 40 percig letakarva, meleg helyen kelesztjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk 2 cm vastagságúra, lekenjük az olvasztott margarinnal és összehajtogatjuk. Alulról fel, fentről rá és kétoldalról is behajtjuk, így réteges téglalapot kapunk középen. Letakarjuk egy konyhakendővel és 15 percig pihentetjük, ez idő alatt dupl... |
2007-04-16 22:49:27 |
|
|
|
|
|
|
... s kevergetve besűrítjük. (besamell-típusú krémet készítünk). Sóval, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, borssal ízesítjük. Tűzről levéve hozzákeverjük a tejszínt és a sajt felét. Margarinnal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük a brokkolit, leöntjük a mártással, rászórjuk a maradék sajtot, melyet forró sütőben kb. 3-5 perc alatt ráolvasztunk.
Sajtos brokkoli[... |
2007-04-15 09:51:25 |
|
|
|
|
|
|
... vagy citromkrémmel (curd), esetleg gyümölcs hozzáadásával ízesíteni, tetejét tejszínhabbal vagy porcukorral megszórva dekorálni. A hagyományos piskótától abban tér el, hogy vajjal vagy margarinnal van dúsítva, és a tojásokat sem kell hozzá szétválasztani.
Hagyományos piskóta
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál kristálycu... |
2007-04-14 16:04:12 |
|
|
|
|