Belépés
ĺzletes bébiételek
... darabokra vágjuk, krumplival sűrítjük, és annyi vízben, ami ellepi, p...
2007-05-04 00:57:48
Krumplinudli spenótmártással
... finomliszt, 2 ek. margarin, só, fél kg parajkrém, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, parmezán sajt

Elkészítése:

Az áttört krumplit összegyúrjuk a liszttel és a margarinnal, megsózzuk, majd deszkán hurkát formázunk belőle. Ezt feldaraboljuk, nudlivá sodorjuk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Közben megmelegítjük a parajkrémet, belekeverjük a péppé zúzott ...
2007-05-04 00:53:43
Fahéjas-mazsolás csiga
... átválogatjuk, megmossuk, és meleg vízbe áztatjuk.
4. A tésztát ismételten átgyúrjuk, és lisztezett deszkán kb. 30 x 50 cm-es téglalappá nyújtjuk. Tetejét megkenjük puha vajjal vagy margarinnal, és megszórjuk a lecsöpögtetett papírtörülközőn megszárított mazsolával.
5. A tésztát a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, és 24 szeletre vágjuk. A kapott csigákat margarinnal...
2007-05-01 00:47:22
Mézes-krémes aszalt meggyel
... és tepsi nagyságúra nyújtjuk. A mézes lapokat
előmelegített, közepesen meleg (kb. 135-150 C) sütőben
kisütjük. A búzadarát tejjel, cukorral megfőzzük, amikor kihűlt,
a margarinnal habosra keverjük és három részre osztjuk.
A három mézes lapot megkenjük lekvárral, búzadarás töltelékkel
és meghintjük aszalt meggyel. A lapokat egymásra tesszük,
a negyedik...
2007-04-27 11:25:11
Dió
... liszttel és a vajjal jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk.
Ezután pedig jó vékonyra kisodorjuk, rákenjük a tölteléket, felsodorjuk, és kb. 1,5 cm szélesre vágjuk. Margarinnal jól kikent tepsibe helyezzük, kicsit hézagosan.
200 fokon 20 percig sütjük.
Megjegyzés: Ha van tejszín, akkor a tejet felesben keverjük vele, attól lágyabb lesz!
...
2007-04-26 05:52:18
sajtos masni
... elég lágy, kevés langyos vizet adunk hozzá.) Letakarva meleg helyen legalább egy órán át kelni hagyjuk. Ha megkelt, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük felpuhított (de nem megolvasztott!) margarinnal, megszórjuk bőven a sajttal, és jó szorosan feltekerjük. Félbehajtjuk, újabb 1/2 órán át kelesztjük. Vékonyra kinyújtjuk, hosszúkás csíkokra vágjuk, masniszerűen megsodorjuk. Kikent és lis...
2007-04-25 18:21:59
A reklámok szerint
... fénysugarai simítják végig háromdimenziósan borotvált arcunkat miközben feleségünk - természetesen meztelenül - tökéletes aromájú kávét főz a konyhában, és kedvesen mosolyogva zsírmentes margarinnal keni meg a friss pirítóst. Arca gyönyörű, hiszen semleges PH értékű szappant használ, és a napfény vidáman táncol korpamentes kondicionált haján.
És csak most vesszük észre, hogy ...
2007-04-18 07:59:31
Krumplis pogácsa
... sót. Jól összegyúrjuk és 40 percig letakarva, meleg helyen kelesztjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk 2 cm vastagságúra, lekenjük az olvasztott margarinnal és összehajtogatjuk. Alulról fel, fentről rá és kétoldalról is behajtjuk, így réteges téglalapot kapunk középen. Letakarjuk egy konyhakendővel és 15 percig pihentetjük, ez idő alatt dupl...
2007-04-16 22:49:27
Brokkoli
... s kevergetve besűrítjük. (besamell-típusú krémet készítünk). Sóval, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, borssal ízesítjük. Tűzről levéve hozzákeverjük a tejszínt és a sajt felét. Margarinnal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük a brokkolit, leöntjük a mártással, rászórjuk a maradék sajtot, melyet forró sütőben kb. 3-5 perc alatt ráolvasztunk.

Sajtos brokkoli[...
2007-04-15 09:51:25
Piskótapraktikák
... vagy citromkrémmel (curd), esetleg gyümölcs hozzáadásával ízesíteni, tetejét tejszínhabbal vagy porcukorral megszórva dekorálni. A hagyományos piskótától abban tér el, hogy vajjal vagy margarinnal van dúsítva, és a tojásokat sem kell hozzá szétválasztani.

Hagyományos piskóta

Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál kristálycu...
2007-04-14 16:04:12
1 2 3 ..............343 .......514 515 .......678 679 680 685 686 
Címkék: reklámok szerint, áttört krumplit, péppé zúzott, tésztát ismételten, lecsöpögtetett papírtörülközőn, hosszabbik oldalánál, kapott csigákat, mézes lapokat, búzadarát tejjel, margarinnal habosra, három mézes, lapokat egymásra, tejet felesben, friss pirítóst, napfény vidáman, megkelt tésztát, olvasztott margarinnal, sajt felét, maradék sajtot, hagyományos piskótától, háromdimenziósan, összehajtogatjuk, piskótapraktikák, szerecsendióval, spenótmártással, papírtörülközőn, összedolgozzuk, szétválasztani, lecsöpögtetett, konyhakendővel, hozzákeverjük, megmelegítjük, tejszínhabbal, feldaraboljuk, természetesen, megolvasztott, citromkrémmel, hozzáadásával, előmelegített, előmelegítjük, kondicionált, fokhagymával, krumplinudli, vastagságúra, masniszerűen, összegyúrjuk, megszárított, félbehajtjuk, átválogatjuk, ráolvasztunk, belekeverjük, felpuhított, felsodorjuk, margarinnal, parajkrémet, töltelékkel, feltekerjük, hagyományos, porcukorral, pihentetjük, megsodorjuk, korpamentes, fénysugarai, kétoldalról, elkészítése, kisodorjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.