|
|
|
... dkg zsír (vagy margarin)
Elkészítés:
A kolbász bőrét óvatosan lehúzzuk, a húsát húsdarálóval vagy turmixgéppel finomra daráljuk. A kapott masszát a puha zsírral (vagy margar... |
2007-03-22 12:12:42 |
|
|
|
|
|
|
... a vaníliás cukorral megszórjuk, kicsit állni hagyjuk. A száraz zsemléket (kifliket) egy centiméter vastag szeletekre vágjuk, majd egy tepsi alján szétterítjük. A tojások sárgáját a margarinnal, a fele porcukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük a felforralt tejet, és a zsömlére öntjük, hogy alaposan megduzzadjon. Erre rátesszük az almát, és 15-20 percig sütjük. Ezalatt felverjü... |
|
2007-03-16 00:41:10 |
|
|
|
|
|
|
... vedd ki a sütőből, pár percre hagy pihenni, hogy könnyebben kijöjjön a sütőformából.
Frissen, melegen szójaszósszal tálalható.
Tipp:
Sütés előtt kevés margarinnal, vagy vajjal kend ki a sütőformát, szórj bele kevés lisztet, forgasd meg, hogy mindenhol tapadjon a vajra liszt.
A fölösleges mennyiséget öntsd ki, vagy vissza a zacskóba.
Így ne... |
2007-03-13 15:41:57 |
|
|
|
|
|
|
... póréhagyma
80 dkg burgonya
Elkészítése: A karikára vágott főtt burgonyát, csíkokra vágott füstölt sonkát, vékony szeletekre vágott póréhagymát rétegezzük egy margarinnal kikent tűzálló tálba, majd rálocsoljuk a tejszínnel és vízzel kikevert Knorr Pirított hagymás csirke Rafinériát.
Reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét, majd 180 fokos sütőben 30... |
|
2007-03-13 13:42:55 |
|
|
|
|
|
|
... víz keverékében feltesszük főni. Cukorral, citromlével és -héjjal ízesítjük. Ha megpuhult, belekeverjük a lereszelt almát. A felvert tojásfehérje habját óvatosan beleforgatjuk, majd margarin... |
|
2007-03-09 00:44:23 |
|
|
|
|
|
|
... kiszedjük, majd apró kockákra vágjuk. Az így kapott ,,zsemleedénykéket" langyos, cukros, vaníliás tejben megáztatjuk, majd hőálló üvegtálba tesszük.
2. A tojássárgáját a margarinnal és 5 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a beáztatott mazsolát, a reszelt citromhéjat, a tojásfehérje kemény habját és a kockára vágott zsemlét.
3. A beáztat... |
2007-03-04 00:48:29 |
|
|
|
|
|
|
... fénysugarai simítják végig háromdimenziósan borotvált arcunkat, miközben feleségünk - természetesen meztelenül - tökéletes aromájú kávét főz a konyhában, és kedvesen mosolyogva zsírmentes margarinnal keni meg a friss pirítóst. Arca gyönyörű, hiszen semleges PH értékű szappant használ, és a napfény vidáman táncol korpamentes, kondicionált haján. És csak most vesszük észre, hogy tar... |
2007-03-04 00:47:47 |
|
|
|
|
|
|
... képtáramban, a linken pedig meg is nézhetitek az eredményt!
"3 dkg élesztőt megfuttatunk a 2 dl vaníliás cukorral édesített tejben, majd összedolgozzuk 60 dkg liszttel, 20dkg margarinnal, 2 tojás sárgájával, csipet sóval, szükség szerint tejjel, és alaposan bedagasztjuk.
Kilisztezett edényben a tetejét liszttel meghintve, langyos helyen kétszeresére kelesztjük. A m... |
2007-03-01 20:33:09 |
|
|
|
|
|
|
... szódabikarbóna
a tepsi kikenéséhez: margarin
a tetejére: gyümölcs
Egy mély tálban fakanállal mindent jól összekeverünk.
Egy közepes méretű peremes tepsit jó vastagon kikenünk margarinnal.
A tésztát beleöntjük.
A gyümölcsöt (meggyet vagy apróra vágott, cukrozott narancshéjat) a tetejére szórjuk.
Sütőben, amit már előre bekapcsoltunk, közepes... |
2007-02-26 06:04:36 |
|
|
|
|
|
|
... laskanyújtóval durvára tört pörkölt diót.
A krémhez a hideg tejjel kikeverjük - a margarin kivételével - az összes hozzávalót, majd keményre főzzük. Lehűtjük, mixerrel kikeve... |
2007-02-26 01:11:14 |
|
|
|
|