|
|
|
... mandula
Töltelék:
kaparék (édes morzsa)
15 dkg dió
20 dkg cukor
kis kakaópor
kis Rum
tej az összedolgozáshoz
1. Összekeverjük a tésztához a margarint, a tojás sárgáját, a 14 kanál tejet, és a cukrot (persze ez porcukor legyen), majd fél órát állni hagyjuk.
2. Közben összekeverjük a lisztet és a sütőport.
3. Össz... |
2006-12-22 21:15:26 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük.
3. Margarinnal kikenjük és kilisztezzük a sütőformákat. A maradék lisztet elvegyítjük a sütőporral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy jó nagy tálban habosra keverjük a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként a tojások sárgájával.
4. Gondosan elmossuk a habverőt (ha zsiradék marad rajta nem verődik fel a hab) a tojásfehérjéket egy csipet ... |
|
2006-12-21 20:24:27 |
|
|
|
|
|
|
...
30 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál rum
1-2 evőkanál tej
dió vagy mandula
Jól kikeverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a margarint, ízlés szerinti őrölt fahéjat és szegfűszeget, reszelt citromhéjat. A felmelegített és kihűlt mézet adjuk hozzá, majd a lisztben elkevert szódabikarbónát, rumot, tejet és végül a három tojá... |
2006-12-20 09:13:15 |
|
|
|
|
|
|
... csipet sóval.
A narancsot alaposan megmossuk, az egyik héját lereszeljük, mindkettő levét kinyomjuk. A liszthez adjuk a narancslevet (ha nincs 2 dl, egészítsük ki dobozos lével), a margarint, a tojást és a narancs reszelt héját. Alaposan összedolgozzuk.
A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A muffin sütőforma mélyedéseibe egy-egy muffin papírt teszünk, ... |
|
2006-12-18 22:09:35 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpor
Elkészítés:
A sütőt 200 °C-ra előmelegitjük, a formákat kibéleljük papírral vagy kivajazzuk (olajozzuk).
A mazsolát összekeverjük a reszelt citromhéjjal és egy kevés liszttel. A vajat, vagy margarint krémesre keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojást és tovább keverjük. Beledolgozzuk a mazsolát, a lisztet és a sütőport.
Az így kapott masszát a form... |
|
2006-12-16 11:08:47 |
|
|
|
|
|
|
... rum arom... |
2006-12-14 14:17:30 |
|
|
|
|
|
|
... megkelesztett/elkevert élesztőt, a csipet sót,1 egész tojást és egynek a sárgáját, valamint a maradék tejjel elkevert kristálycukrot. Jól kidolgozzuk, míg hólyagokat vet, hozzáadjuk az olvasztott margarint és a mazsolát.
Meglisztezzük a tetejét és kb. 20-25 percig meleg helyen kelesztjük. A tésztát készíthetjük Dr. Oetker Kelttészta alapporból is a csomagoláson található leír... |
2006-12-10 14:52:39 |
|
|
|
|
|
|
... idénygyümölcs
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kiolajozzuk.
A tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint. Belekeverjük a lisztet, majd óvatos mozdulatokkal a felvert tojásfehérjét.
Az elkészült tésztát belekanalazzuk a kiolajozott formába. Utolsó lépésként minden egyes muffinba tes... |
2006-12-08 11:37:39 |
|
|
|
|
|
|
... szőlő
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a muffinsütőt kivajazzuk, vagy muffinpapírral kibéleljük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral. Habosra keverjük a margarint, a cukrot, a tojást, a vaniliás cukrot, a fahéjat és a tejet. Hozzáadjuk a lisztet és a lisztben megforgatott szőlőt, jól elkeverjük.
A tésztát a formákba kanalazzuk, és 20-25 percig ... |
2006-12-08 11:31:26 |
|
|
|
|
|
|
... keverjük 30 g vajjal/margarinnal, 1 dl tejszínnel, ízlés szerint sóval és szerecsendióval. A brokkolit nagyobb rózsákra bontjuk, sós vízben 10-12 percig főzzük, leszűrjük. 30 g vajat/margarint felhevítünk az áttört fokhagymával, beleforgatjuk a brokkolit, melegen tartjuk.
4. A húshoz öntjük a maradék 2 dl tejszínt, éppen csak összeforraljuk, utánasózzuk, borsozzuk, nem túl mé... |
2006-12-08 00:47:11 |
|
|
|
|