|
|
|
... liszt
1 csomag sütőpor
5 evőkanál tej
Máz: 7,5 dkg porcukor
fél citrom leve
Elkészítés:
A rebarbarát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk.
Vajat (margarint), a cukrot, vaníliás cukrot, sót habosra keverjük, a tojásokat egyenként hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a tejet is. A lisztet (1 evőkanállal félreteszünk) a sütőporral elkeverjük.
Ö... |
2006-10-29 18:02:35 |
|
|
|
|
|
|
... a mazsolát is, mert a forró tejben még jobban megpuhul majd. Lassú tűzön, állandóan kevergetve addig főzzük, míg a rizsszemek puhák lesznek. Ha elkészült, még melegen keverjük bele a margarint és a tojások sárgáját. A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá, és óvatosan keverjük hozzá a langyosra hűlt rizshez. Kenjünk ki vajjal és szórjunk meg liszttel egy közepes méretű tepsit, m... |
|
2006-10-24 21:21:38 |
|
|
|
|
|
|
... dl tejszín, 1 tasak habfixáló, fahéjas porcukor, 80 g sűrű sárgabaracklekvár, 20-25 felezett dió, néhány citromfűbóbita.
1. Az almákat megmossuk és meghámozzuk. 50 g vajat/margarint felolvasztunk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval, majd 50 g apránként hozzáadott cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük a maradék 50 g cukorr... |
2006-10-23 23:13:39 |
|
|
|
|
|
|
... csíkokat rajzolunk rá, mohaszínű cukorporral és kókuszreszelékkel díszítjük.
Aranygaluska
Tálba szitálunk fél liter fehér lisztet, a közepébe teszünk 10 dkg puha margarint, 2 tojást és 6 tojás sárgáját, 10 dkg cukrot, csipetnyi sót, 2 dkg kelesztett élesztőt és 2-2,5 deci langyos tejet. Jól összedagasztjuk, majd kelni hagyjuk. A kelt tésztát deszkára terítjük... |
|
2006-10-22 17:56:43 |
|
|
|
|
|
|
... öntjük az almára és megsütjük. Amikor kiöntjük az ... |
|
2006-10-20 15:29:37 |
|
|
|
|
|
|
... P T
gyerekekkel otthon lévő anyukáknak
Első lépésként távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és melegítsük fel a sütőt 160 °C-ra.
Gőz felett olvasszunk meg 10 dkg margarint. Ismét távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és erélyesen szóljunk rá Öcsire: "Nem szabad, Öcsi!"
A margarint keverjük össze 20 dkg cukorral. A többi margarint szedjük ki Öcsi ke... |
2006-10-20 14:58:31 |
|
|
|
|
|
|
... 3 evőkanál vaj, 3 tojás, 1 evőkanál cukor, só, tej.
Az élesztőt langyos, egy kissé cukros vízben felfuttatjuk, majd a hozzávalókból jól kidolgozott tésztát készítünk úgy, hogy a margarint olvasztva és a szükséges mennyiségű tejet langyosan adjuk hozzá. Kétszeresére kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett gyúrótáblán kinyújtjuk, két részre osztva, megtöltve sütőben megsütjük, vagy ... |
2006-10-14 08:13:19 |
|
|
|
|
|
|
... babapiskóta, 8 dkg + 1 kk. darált dió, 4 ek. rum, 10 dkg tortabevonó étcsokoládé, 8 felezett őszibarack (befőtt), 2 dl áfonya-/eperöntet, néhány citromfűlevélke.
1. A vajat/margarint és a tejszínt összeforrósítjuk, elkeverjük benne a kávégranulátumot, lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a finomra tört/reszelt babapiskótákat, 8 dkg darált diót, végül a rumot, és alaposan ... |
2006-10-13 22:36:03 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
15 dkg kristálycukor
Elkészítés:
Keverjük össze az élesztőt a meleg tejjel és kevés cukorral, keverjük a lisztbe, dolgozzunk bele 5 dkg puha margarint, a tojások sárgáját, a cukrot és a sót.
Gyúrjunk egy sűrű galuskatésztát. Hagyjuk 1,5 órát meleg helyen kelni. Vajat melegítünk, evőkanalat mártunk bele és ezzel szaggatjuk ki a tésztá... |
2006-10-12 17:33:55 |
|
|
|
|
|
|
... tűzálló tálba fektetjük. Rászórjuk a fokhagyma granulátumot vagy az összezúzott fokhagymát, rálocsoljuk a bort, és a tetejére szórjuk az apróra vágott kaprot. Rátördeljük a vajat vagy margar... |
2006-10-11 02:04:39 |
|
|
|
|