|
|
|
... tojássárgával összedolgozzuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a lisztet a tejben simára keverjük, majd folyamatosan keverve sűrű krémet főzünk belőle. Hűlni hagyjuk.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt krémmel. Konyakmeggy-aromával ízesítjük.
A kihűlt piskótát 2cm kockákra vágjuk, a krémmel összekeverjük, majd hozzáadj... |
2010-04-02 10:53:38 |
|
|
|
|
|
|
... cukorral, a van.cukorral összekevert darált diót. Ezután ráteszem a negyedik lapot és együtt megsütöm.
A krémhez a lisztet, a cukrot elkeverem a tejjel, felfőzöm és kihűtöm.
A margarint a porcukorral habosra keverem, a citrom levét és reszelt héját is hozzáadom. A kihűlt lisztes krémmel összedolgozom. Az alsó lapot megkenem a krém felével. Ráteszem a diós lapot és ... |
|
2010-04-02 10:51:43 |
|
|
|
|
|
|
... lekvár.
Krém: 2cs. vanília-puding, 7dl tej, 30dkg RAMA, 20dkg porcukor, 2cs. vaníliacukor.
Elkészítés: A tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet és jól összedolgozzuk. Zsírozott, lisztezett, közepes lemezen két vékony lapot sütünk belőle.
Elkészítjük a pis... |
2010-04-02 10:50:08 |
|
|
|
|
|
|
... cukor, 4dkg élesztő, 1ek só, 3 tojássárgája, 1dl tejföl, 10dkg trappista sajt.
Elkészítés:
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót, a margarint és összedolgozzuk. Hozzáadjuk a szitán áttört túrót, az élesztős tejet, a két tojássárgáját, végül a tejfölt. Jól összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, és letakarva fél óráig kelesztjü... |
|
2010-04-02 10:44:20 |
|
|
|
|
|
|
... margarin
28 dkg porcukor
6 tojássárgája
4 ek. kakaópor
14 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 cs. vaníliás cukor
0,5 kg. magozott meggy
Elkészítés:
A margarint a porcukorral, a hat tojássárgával habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóporral és a sütőporral összekevert lisztet, két csomag vaníliás cukrot és a hat tojás felvert habját. Sütőpapír... |
|
2010-04-02 10:38:41 |
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma
frissen őrölt feketebors
Friss vágott petrezselyem
Leírás
(1) Főzzük meg a száraztésztát
(2) Serpenyőben melegítsük meg a margarint, adjuk hozzá a fokhagymakrémet vagy nyomjuk bele a fokhagymát, adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát, pirítsuk míg meg nem puhul a gomba.
(3) Adjuk hozzá a felvagdalt sonkát, a t... |
2010-04-02 06:49:11 |
|
|
|
|
|
|
... kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha kész még melegen belekeverjük a 4 kanál cukrot, majd fóliával lefedve hűlni hagyjuk. (így nem bőrösödik be)Amíg a pudingos massza hűl kikeverjük a margarint, a porcukrot és a vaniliáscukrot addig keverjük amíg a cukor el nem olvad a margarinban. Ha a pudingos massza teljesen! kihűlt kanalanként a margarinos masszához keverjük. Addig keverjük am... |
2010-04-02 06:03:43 |
|
|
|
|
|
|
... olvasztott margarin
20 dkg kókuszreszelék
2-3 evőkanál liszt
10dkg apróra vágott csoki
Elkészítés: A tojásokat kikeverem a porcukorral. Belecsorgatom az olvasztott margarint. A kókuszreszelékkel és a liszttel összekeverem, és beleteszem az apróra vágott csokit.
Sütőpapírra kis halokat rakok, előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 percig sütöm.
Elkészít... |
2010-04-02 06:02:41 |
|
|
|
|
|
|
... baracklekvár
* mazsolát
* 1 alma
* 1 mokkáskanál fahéj
* 1 csomag vaníliás cukor
* kevés rum
Elkészítés:
A tésztához a margarint elmorzsoljuk a liszttel, beleszórjuk az instant élesztőt, majd hozzátesszük a többi hozzávalót, jól kidolgozzuk. (Ha szükséges, kevés tejet is adhatunk még hozzá, lényeg, hogy ne lá... |
2010-04-01 17:30:20 |
|
|
|
|
|
|
... készítése:
1. A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával habosra kevert margarint.
Összeállítás:
1. A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük és megkenjük a lekvárral.
2... |
2010-04-01 16:37:44 |
|
|
|
|