|
|
|
... előmelegített 170 fokos sütőben néhány perc alatt megsütjük.
Nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, majd szorosan feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. Közben a puha margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kakaóport. A kókuszreszelékbe belekeverjük a porcukrot majd a vajjal és a tejszínnel egy kemény masszát készítünk. Kitekerjük a piskótatekercset... |
2010-04-01 16:33:18 |
|
|
|
|
|
|
... mártáshoz:
* 20 dkg vaj
* 15 dkg cukor
* 3 evőkanál kakaó
* 6 evőkanál tej
* 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojást, a margarint, a mézet és a cukrot jól kidolgozzuk. A liszttel, a sütőporral és a tejjel összekeverjük. Sütőpapírral bélelt 35x25 cm-es tepsibe öntjük, és megsütjük 180 fokon, 30 perc alatt. Langyo... |
|
2010-04-01 15:19:08 |
|
|
|
|
|
|
... a forma kikenéséhez sütőmargarin
a szóráshoz zsemlemorzsa
A mázhoz:
1 szelet étcsokoládé
1 mokkáskanál olaj
Elkészítés:
A margarint a cukorral és a rumaromával habosra keverem, majd egyesével hozzáadom a tojásokat. A lisztet összekeverem a sütőporral és a fahéjjal, majd ezt is a vajas krémhez adagolom kanalanként, végül... |
2010-04-01 15:14:19 |
|
|
|
|
|
|
... Lassú tűzön állandóan keverve sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve tegyünk a krém tetejére folpackot (közvetlenül a krémre, hogy ne bőrösödjön meg!) Amikor langyosra hűlt keverjük hozzá a margarint.
Amikor már minden kihűlt állítsuk össze a süteményünket:
A fehér lapot kenjük meg a krém ¾-ed részével. helyezzük rá a barna lapot, fedjük be a maradék krémme... |
|
2010-04-01 14:51:10 |
|
|
|
|
|
|
... megsütjük.
Krém:
8 tojássárgáját 20 dkg cukorral elkavarunk, hozzáadunk 2 kanál lisztet és 2dl tejet, gyenge tűzön állandó kavarás mellett sűrűre főzzük. Mikor kihűlt, 1 csomag margarint cukor nélkül habosra kavarunk és összevegyítjük a krémmel.
Összerakás:
a té... |
|
2010-04-01 14:23:48 |
|
|
|
|
|
|
... kakaót és
végül könnyedén belekeverjük a felvert habot.
Kizsírozott és lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az összetört túrót.
Ezt a túrós krémet a megsült és kihűlt tészta tetejére kenjük.
Majd 2 csomag vaníliás... |
2010-04-01 10:03:37 |
|
|
|
|
|
|
... készítése:
A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos,
hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával habosra kevert margarint.
Összeállítás:
A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük és
megkenjük a lekvárral.
Erre jön a harm... |
2010-04-01 09:57:14 |
|
|
|
|
|
|
... forrni kezd, levesszük a tűzről és a 40 dkg lisztben elkevert szódabikarbónát hozzáadva összegyúrjuk. 3 lapban kisütjük.
Krém: 4 ek. lisztet fél liter tejjel jó sűrűre főzünk, 22 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a főzött krém kihűlése után összekeverjük a két krémet. Ezt követően a krémet két részre osztjuk, az egyik felébe kakaót, a másikba vaníliás cu... |
2010-04-01 07:11:59 |
|
|
|
|
|
|
... sárgabarack befőtt (kb. 25 dkg gyümölcs)
1,5 dl tejszín
1 teáskanál étolaj.
A díszítéshez: citromfű, aprított pisztácia.
Leírás
A lisztet, a mandulát, a margarint, a cukrot és a rumot egy tálba tesszük, és kézzel sima tésztát gyúrunk. A kész tésztát fóliába
csomagolva 20 percre a hűtőbe helyezzük. A hűtőből kivéve két
sütőpapír közé ... |
2010-04-01 07:10:34 |
|
|
|
|
|
|
... kicsit "meghúzzon". A diókrémhez valókat kikeverjük, éppen csak
annyi vizet adunk hozzá, hogy kenhető legyen. Nedves késsel a
lekváros tésztára kenjük. A kakaó krémhez a puha margarint a
porcukorral és a kakaóval simára keverjük, a rumaromával ízesítjük, a
mazsolát hozzáadjuk. Egyenletesen a dióval már megkent tésztára
simítjuk. Hideg helyen dermedni hagyj... |
2010-04-01 07:01:52 |
|
|
|
|