|
|
|
... utal.
A csiszolószerszámok, a mozsarak és egy bazalttál magas korabeli technikai fejlettségről és a helyi közösség kézműves tudásáról tanúskodik. Néhány juh-, kecske- és talán marhacsontot is leltek, amiket a későbbiekben laboratóriumokban fognak elemezni, s amelyekből majd újabb titkok derülhetnek ki a 7000 éve ott élők egykori étkezési szokásairól, településük gazdasági él... |
2016-02-17 13:51:49 |
|
|
|
|
|
|
Csodásan süt a nap! Ma már mozgalmasabb napok vannak,és következnek, mint az elmúlt néhány volt, vasárnap kivételével. Pihenés, passzív pihenés. Kellett! Sok sok alvás, és pihenés. Ma már újult energiával indultunk neki a napnak. A lányok kis-barátnőjüknél, a fiamat pedig korizni vittem. Ügyintézés bankban, barátnőhöz kukkantás! Mivel találtam neki vasárnap egy csodás karácsonyi sü... |
|
2015-12-29 13:48:04 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
2 babérlevél
1 ág kakukkfű
4-5 szál petrezselyem
2 teáskanál szemes bors
2 teáskanál só
Elkészítés: A sütőt forróra (220 fok) előmelegítjük. A marhacsontot egy nagyobb tepsibe tesszük, és a sütőben 20 percig sütjük. Hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt vörös- és póréhagymát, sárga- és fehérrépát, zellerszárat, a fokhagymát, és még... |
2015-10-26 23:16:35 |
|
|
|
|
|
|
Üregi Éva: Édeni régi étkek
Jó étvágyat!
Kertünk kincsei
Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy
6-8... |
|
2015-07-30 08:15:48 |
|
|
|
|
|
|
... leszedjük és ledaráljuk. Összekeverjük a sűrített paradicsommal és a tojásfehérjével, megsózzuk, és 2 liter hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni. Beletesszük a megmosott, feldarabolt marhacsontot, a megmosott, megtisztított szárnyas-aprólékot. Forralunk egyet rajta, s hozzátesszük a megtisztított, megmosott, hosszú csíkokra vágott zöldséget, a zellert, az egészben hagyott vörö... |
|
2014-01-11 23:13:16 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem, 1-2 zellerszár
zöldjével, paradicsom,˝ kg gomba, 1 dkg cérnametélt,
˝ karfiol, zöldborsó, só.
Egy jó mély fazék aljára teszem a megmosott marhacsontot,
arra a megtisztított, megmosott, feldarabolt fácánt, és felöntöm
hideg vízzel. Ha a víz felforrt, lejjebb veszem a lángot, beledobom
a megtisztított ha... |
2013-03-06 01:57:51 |
|
|
|
|
|
|
... vörösbor
50 dkg vegyes zöldség
3 db babérlevél
1 db zeller
10 dkg gomba
1 dkg marhacsont
Elkészítés:
Az apróra vágott borjú- és marhacsontot, a kis kockára vágott vegyes zöldséget, hagymát, fokhagymát, zellert, gombaszárat, babérlevelet, egész borsot, kizsírozott tepsiben, forró sütőben barnára sütjük, néha megforgatjuk. Ha meg... |
2012-02-09 21:01:00 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprika
só
néhány szem bors
A húst ledaráljuk,elkeverjük a tojásfehérjével és a paradicsompürével.Állandó keverés közben felöntjük 2 liter hideg vízzel,és h... |
2011-12-23 22:28:45 |
|
|
|
|
|
|
... Gombás Imréné Klári [Klári n...
1421: Ha egyáltalán lehet kapni, az tökéletesen fehérre pucolt lábszárcsont, elfűrészelve. Bevallom őszintén, én még soha nem vettem marhacsontot.
#1423
2008. december 3. 20:21
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. december 3. 19:46
Válaszolj!
ko... |
2011-11-23 05:19:37 |
|
|
|
|
|
|
... kukoricaliszttel megszórva állni hagyjuk. 1-2 óra múlva ismét megmossuk, fazékba tesszük és 4 l forró vízbe helyezve 1 órán át főzzük. Ekkor a vizet kicseréljük rajta, hozzáadjuk a marhacsontot, az összevágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, 3 órán át lassú tüzön főzzük. Ha a pacal már teljesen megpuhult, leszűrjük, a csontot eltávolítjuk és a pacalt vékony csíkokra vág... |
2011-07-17 10:24:36 |
|
|
|
|